Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

16.000 de euro pentru patru puncte

GALERIE
@badic
  • @badic
- +

 

Atât au primit fotbaliştii ieşeni în urma rezultatelor cu FCSB şi Dinamo. CSM Politehnica pleacă astăzi spre Giurgiu, pentru meciul de vineri, cu Astra
 
 
Rezultatele obţinute în ultimele două meciuri oficiale, cu FCSB şi Dinamo, au injectat o consistentă doză de optimism la CSM Politehnica Iaşi. În Copou se vorbeşte iarăşi de play-off, după ce în startul sezonului obiectivul anunţat în vară era rostit în şoaptă. Ieri, într-o conferinţă de presă, antrenorul CSM, Flavius Stoican, a anunţat că un scor pozitiv în meciul de vineri, cu Astra, de la Giurgiu, ar echivala cu o confirmare a faptului că pretenţiile de atacare a locurilor fruntaşe ale clasamentului sunt justificate: “Consider că este una dintre cele mai importante partide din acest tur de campionat, pentru că dacă noi vom reuşi să facem o figură frumoasă la Giurgiu, vom lua o opţiune serioasă să fim considerată o echipă de top”.
Tehnicianul ştie ce trebuie făcut pentru a face un meci bun vineri: “Cred că avem putere, cred că avem calitate, avem un moral excelent. Important este să fim încrezători şi să rămânem aceeaşi oameni care am fost la începutul campionatului, să nu ne luăm nasul la purtare după ce am reuşit două rezultate bune în ultimele partide. Vreau să rămânem modeşti în ceea ce priveşte comportamentul nostru în afara terenului şi să fim la fel de agresivi şi să avem aceeaşi determinare în timpul jocului”.
Moralul excelent de care a pomenit antrenorul CSM a fost alimentat şi... bancar. Deşi la începutul sezonului s-a anunţat că fotbaliştii ieşeni nu vor mai încasa prime de meci în stagiunea 2017-2018, ci doar de obiectiv, conducerea clubului ieşean a făcut o excepţie. Astfel, rezultatele cu FCSB şi Dinamo au fost recompensate cu o sumă totală de 16 000 de euro. Banii au fost împărţiţi fotbaliştilor, în funcţie de aportul avut în cele două partide.
Stoican, care a avut cuvinte de laudă la adresa antrenorului gazdelor, Edi Iordănescu, a anunţat că nu va conta pe Qaka (suspendat) şi Bosoi (accidentat) şi a lăudat doi jucători, Cătălin Ştefănescu şi Narcis Bădic. Despre primul a spus că “faptul că a intrat şi şi-a adus contribuţia la victoria cu Dinamo îmi dă speranţe că într-un timp scurt va fi la capacitate maximă. Mă mândresc cu el, pentru că atunci când intră pe teren, chiar dacă după o pauză mare, prin atitudinea şi calităţile lui face diferenţa”. 
Şeful băncii tehnice ieşene a încercat să explice şi situaţia lui Bădic, jucător pe care nu l-a luat în vară în cantonament şi l-a reprimit la echipă cu puţine zile înainte de startul sezonului, după ce nu s-au concretizat alte tratative de achiziţionare a unui fundaş stânga: “Vă spun sincer, sunt bucuros că l-am cunoscut pe Narcis Bădic! în primul rând, nu ştiam foarte multe despre el înainte de a veni aici, pentru că el a avut o perioadă în care nu a jucat, echipa se baza pe alţi jucători. Sunt foarte încântat de ce am găsit la el. Sunt convins că poate mult, mult, mult mai mult. Dacă acum eu sunt mulțumit de el, vă daţi seama când evoluţia lui va creşte, cam la ce stadiu va ajunge Bădic. Am încredere în calităţile lui, sper să meargă mai sus”.
Prezent la conferinţă, Bădic a spus că a uitat tratamentul la care a fost supus în vară, când era forţat să-şi rezilieze contractul (ceea ce a refuzat) şi trimis să se antreneze singur, separat de echipa mare. “Nu sunt supărat pe nimeni. Tot răul spre bine până la urmă. Mulţumesc staffului că mi-a acordat încredere, eu cred că n-am dezamăgit. Sper s-o ţin tot aşa. Îi mulţumesc şi domnului Simionaş, cu care m-am pregătit în vară, că a avut răbdare cu mine. Pot mai mult, trebuie să mai muncesc”.
Fotbalistul în vârstă de 26 de ani crescut la Iaşi s-a arătat optimist în privinţa duelului cu Astra: “Ne aşteaptă o partidă dificilă, ei vin după câteva rezultate foarte bune. Şi noi venim după două rezultate foarte bune, avem încredere în noi, în stafful nostru şi mergem acolo să scoatem punct sau puncte”. Meciul de mâine dintre Astra şi CSM Poli va începe la ora 21:00. 
 
 Iaşul tratează cu Pantelis Kapetanos!
 
CSM Politehnica Iaşi încearcă în continuare să-şi întărească lotul de jucători. Formaţia ieşeană caută de mai mult timp să transfere un atacant de careu, care să-l ajute pe Andrei Cristea, jucător ce dă randament mult mai bun din postura de vârf doi. Principala ţintă a Iaşului la ora actuală este Pantelis Kapetanos. Grecul, care are 34 de ani, este liber de contract după ce a evoluat sezonul trecut la clubul elen Veria, care a retrogradat din prima ligă, unde a marcat de 6 ori în 24 de partide. Kapetanos este cunoscut românilor din perioada în care a jucat la FCSB (2008-2011, 2013) şi CFR Cluj (2011-2013), interval în care a bifat 128 de partide şi 48 de goluri în Liga I. După experienţa din România, atacantul înalt de 1,90 metri a mai jucat doi ani la Skoda Xanthi, unde l-a avut antrenor şi pe Răzvan Lucescu. Până la sosirea în campionatul nostru, Kapetanos mai fusese legitimat la alte trei echipe greceşti, Kozani, Iraklis şi AEK Atena. Tratativele cu Pantelis Kapetanos au fost recunoscute de oficialii CSM Politehnica.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri