Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

“Bizonul” s-a făcut stelist

GALERIE
gnohere-dinamo-steaua
  • gnohere-dinamo-steaua
- +

 

Harlem Gnohéré a semnat pe doi ani şi jumătate cu echipa lui Gigi Becali. Leo Grozavu de la Botoşani critică reluarea campionatului pe 4 februarie
 
* Jucătorii formaţiei Steaua au efectuat ieri dimineaţa vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, fundaşul Gabriel Tamaş prezentându-se la clinică într-o ţinută surprinzătoare, cu bocanci, pantaloni scurţi şi palton. Tamaş a ajuns printre primii jucători la sediul Institutului Naţional de Medicină Sportivă din Bucureşti şi a parcurs în fugă drumul de câteva zeci de metri de la maşină până la intrare. La vizita medicală au fost prezenţi 22 de jucători stelişti, din lot lipsind portarul Florin Niţă, care va efectua controlul medical la o altă clinică, Fernando Boldrin, care nu a ajuns încă în ţară şi Florin Tănase, nerefăcut. Din lotul de anul trecut, Steaua a renunţat la serviciile jucătorilor Dan Popescu, Chitoşcă, Golubovici, Vâlceanu, Enceanu, Aganovic şi Mitrea. Fotbaliştii echipei Steaua care au efectuat vineri vizita medicală sunt: Stăncioiu, Poiană, Toşca, Tamaş, Moke, Momcilovic, Simion, Enache, Mihai, Filip, Pintilii, Muniru, Achim, Jakolis, Ov. Popescu, Mihalcea, Onţel, William, Popa, Man, Tudorie şi Alibec. Lotul echipei Steaua urmează să plece sâmbătă după amiază în primul cantonament în Antalya, la Belek, de unde se va întoarce în 19 ianuarie, urmând ca al doilea stagiu, 22 ianuarie – 4 februarie să aibă loc tot în staţiunea turcă Belek.   În cele două stagii de pregătire, Steaua va susţine şase partide amicale, cu FK Qarabag Agdam (Azerbaidjan), Vardar Skopje, Terek Groznîi, Slovan Bratislava, Wisla Cracovia şi Hajduk Split.  Totodată, FC Steaua a anunţat că brazilianul Fernando Boldrin va fi amendat deoarece nu a respectat programul stabilit de staful tehnic şi nu s-a prezentat la reunirea echipei. În ultimul moment, Gigi Becali a declarat că atacantul dinamovist Harlem Gnohéré a semnat, ieri, un contract pe doi ani şi jumătate şi se va alătura, astăzi, lotului antrenat de Laurenţiu Reghecampf care va pleca în cantonament în Antalya. Becali a precizat că va achita clubului rival Dinamo suma de 250.000 de euro pentru acest transfer. Jucătorul va avea un salariu de 15.000 de euro pe lună şi a primit 50.000 de euro la semnătură. Patronul stelist a mai spus că negociază cu doi fundaşi, iar în cazul că se va ajunge la acorduri, şi aceştia vor merge în Antalya. "E posibil ca mâine să rezolv doi fundaşi centrali, doi jucători cunoscuţi, care joacă în România. Junior Morais a semnat cu Steaua, eu nu mint", a mai spus Becali.
* Echipa FC Botoşani s-a reunit pentru a doua parte a sezonului, tehnicianul Leo Grozavu declarând că este curios cum se va juca în România la reluarea campionatului, în 4 februarie: “Nu cred că există respect pentru spectatori, pentru jucători sau pentru această competiţie. Eu sunt foarte curios în 4 februarie ce tip de fotbal se va juca în România. Mai mult ca sigur programul va fi dat peste cap pentru că fiecare şi-a conceput un plan de pregătire, dar va fi dificil să te ţii de el pentru că nu cred că va fi practicabil nici un teren în data de 4 februarie. Mulţi merg în străinătate unde se vor antrena pe suprafeţe cu iarbă şi vor reveni pe gheaţă. Vor fi amânări. E clar că este un campionat ce se va decide mai mult prin hazard, decât prin valoarea competitoarelor”, a spus Grozavu. Antrenorul a precizat că în actualele condiţii obiectivul său este menţinerea în prima ligă. La reunirea de joi nu au fost prezenţi Deivydas Matulevicius, care şi-a reziliat contractul, Istvan Fülöp, plecat să facă vizita medicală în Ungaria, Willi Barbosa, care încă nu a revenit din Brazilia, şi Mihai Bordeianu, plecat la un consult medical. Echipa se va antrena la Botoşani până la 12 ianuarie, după care va pleca în cantonament în Antalya, până la 26 ianuarie.
 
 
 
Şumudică: “Nu negociez cu FCSB!”
Conducerea clubului Astra Giurgiu a anunţat, ieri, că nu negociază niciun transfer cu Steaua şi precizează că se va adresa comisiilor FRF în cazul în care Gigi Becali va continua să afirme că discută şi semnează cu jucători ai formaţiei antrenate de Marius Şumudică. "Având în vedere apariţiile publice repetate ale domnului Becali, prin care afirmă că a discutat şi că a semnat cu unii jucători legitimaţi la clubul nostru, suntem nevoiţi să dezminţim aceste declaraţii şi să vă informăm că în acest moment clubul nostru nu negociază cu FCSB nici un transfer şi nici nu doreşte să înceapă vreo negociere în acest sens. De asemenea,  îi solicităm domnului Becali să dea dovadă de minima decenţă necesară în orice declaraţie care se adresează publicului larg.În caz contrar vom fi nevoiţi să ne adresăm comisiilor de specialitate pentru revenirea la un climat de normalitate, care ne este necesar pentru desfăşurarea activităţii de pregătire a echipei pentru calendarul sportiv din acest an", se arată pe site-ul giurgiuvenilor. Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat, joi, că fundaşul brazilian al formaţiei Astra, Junior Morais, a semnat cu gruparea “roş-albastră”, contractul fiind valabil din vară. El a adăugat că doreşte să-l includă şi pe mijlocaşul Fernando Boldrin într-un schimb cu Astra Giurgiu, pentru ca Junior Morais şi Filipe Teixeira să evolueze la echipa lui Reghecampf din această iarnă.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri