Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Administratorii firmei unui senator ieşean nu mai au acces la fondurile societăţii

GALERIE
constantinescuDSC_1987
  • constantinescuDSC_1987
- +

Administratorul judiciar al ACK Fluid Paşcani, unde acţionar este Florin Constantinescu (FOTO), a obţinut în instanţă ridicarea dreptului oficialilor de a se ocupa de încasări şi plăţi.

Senatorul ieşean PSD Florin Constantinescu şi partenerii săi de afaceri de la ACK Fluid Paşcani au primit interzis la fondurile firmei unde sunt acţionari după ce au manageriat defectuos compania şi au dus-o în insolvenţă. Lichidatorul firmei, Management Reorganizare Lichidare, prin Corneliul Mititelu, a obţinut recent avizul judecătorului sindic de a se ocupa personal de încasările şi plăţile ce urmează a fi realizate în cadrul procedurii.

„Admite cererea formulată de administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL, în contradictoriu cu debitoarea SC ACK Fluid SRL Paşcani şi în consecinţă, ordonă ridicarea în parte a dreptului de administrare a debitoarei SC ACK Fluid SRL Paşcani în sensul că efectuarea ulterioară a operaţiunilor de încasare/plăţi prin/din casierie respectiv conturi bancare se va face doar prin administratorul judiciar Management Reorganizare Lichidare SPRL. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei publicată la începutul acestei săptămâni.

În motivarea cererii, Mititelu susţine că administratorul special al firmei, „fără a întreprinde acţiuni premeditate de prejudiciere a debitorului, a dat dovadă de un management defectuos, care a generat pierderi însemnate din averea debitoarei cu consecinţe nefaste asupra procedurii de Insolvenţă. Pe de altă parte, măsura întocmirii documentaţiei privind constituirea şi utilizarea fondului de garantare în vederea plăţii creanţelor salariale a fost luată în urma protestelor foştilor salariaţi ca urmare a neplăţii drepturilor acestora pe o perioadă îndelungată”, se arată în plângerea lichidatorului. Analizând motivele invocate de Mititelu, instanţa a reţinut că într-adevăr se constată un management defectuos care a dus la cumularea unor datorii foarte mari ale firmei şi că „se remarcă o situaţie socială dificilă în condiţiile în care, neexistând fonduri pentru plata salariilor, angajaţii, în număr semnificativ, nu şi-au mai încasat retribuţiile de mai bine de jumătate de an. În acest sens, există posibilitatea ca AJOFM Iaşi să aprobe sume de bani pentru plata retribuţiilor din fondul de garantare”, a menţionat în sentinţă judecătorul sindic.

Trebuie menţionat că instanţa a ridicat doar în parte dreptul de adminsitrare a firmei, ceea ce înseamnă că adminsitratorul judiciar se va ocupa doar de partea financiară a firmei, în timp ce activitatea specifică va rămâne în sarcina administratorilor de drept. Potrivit tabelului preliminar de creanţe, firma deţinută de senatorul Florin Constantinescu şi cei doi asociaţi ai săi, Aristotel Katzighera şi Neculai Agavriloaei are de restituit creditorilor peste 7,5 milioane lei, din care 195.000 către ei înseşi în nume personal. Cele mai mari sume le au de recuperat de la firma senatorului Constantinescu Banca Comercială Română (2,8 milioane lei) şi statul român, prin Direcţia Regională de Finanţe (2,4 milioane lei).

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri