Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

AGRALIM 2017 – Cel mai așteptat târg agricol din Nord-Estul țării începe joi, 21 septembrie

GALERIE
AgralimZiua1-1361-745x496
  • AgralimZiua1-1361-745x496
- +

AGRALIM 2017 începe în forță, cu Forumul Agricol pe tema „Rolul Regiunii Nord-Est în dinamica agricolă a României”. Joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 14:00, fermierii au ocazia să discute perspectivele regiunii față în față cu reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai instituțiilor subordonate.

„Forumul Agricol aduce participanților, în primul rând, acces la informație de încredere. Aici vom prezenta și vom discuta despre toate noutățile importante de pe piață, în toate sectoarele de interes: cultură mare, horticultură, zootehnie. Vom avea ca invitați unii din cei mai reputați fermieri din regiune, dar și lideri din partea politică și reprezentanți ai marilor producători. Aceasta înseamnă, mai ales pentru fermierii mici, ocazia să afle tot ce au nevoie din surse directe. Deși regiunea de Nord a fost considerată ca având un potențial mai mic decât Bărăganul, de exemplu, în ultimii ani am dovedit că știm să facem o agricultură adevărată, productivă și de calitate. Regiunea noastră are specialiști de vârf, este pe locul II în țară la producția de sămânță, atrage deja investiții importante, are afaceri de mare succes. Îi invit la Forumul Agricol din prima zi a Târgului Agralim pe toți fermierii care vor să afle oportunitățile de ultimă oră și care vor să creștem împreună rolul regiunii noastre în țară”,  a declarat domnul Viorel STAN, director al SC Prest Serv Impex SRL și membru fondator al Clusterului regional Agro Ferma.

„Târgul AGRALIM este, de departe, cel mai important eveniment dedicat antreprenorilor, fermierilor și cercetătorilor din regiunea Moldovei. AGRALIM este locul unde toți cei implicați în agricultură au posibilitatea să intre în contact cu ultimele noutăți tehnologicie și științifice, să vadă și să testeze cele mai noi utilaje. AGRALIM era un lucru absolut necesar Moldovei, iar noi, agricultorii, suntem recunoscători pentru această manifestare care ne ajută foarte mult pentru a schimba impresii, păreri, cunoștințe și experiente necesare dezvoltării acestui domeniu de activitate. Nu în ultimul rând, prin intermediul Târgului AGRALIM, fermieri, autorități locale și centrale, respectiv oficiali ai instituțiilor cu atribuții în sectorul agricol pot discuta direct, față în față, pe marginea problemelor pe care le întâmpină în activitatea de zi cu zi”, a spus domnul Laurenţiu BACIU, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Forumul Agricol este organizat de ABplus Events împreună cu LAPAR (partener), cu sprijinul Agrointeligența (partener principal). Printre invitații speciali ai evenimentului se regăsesc Iurie UȘURELU (vice-ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova), Paul KMEN (director general adjunct APIA), Laurențiu BACIU (președinte LAPAR), Florin MINDIRIGIU (președinte Cluster AGROFERMA), Emil Florian DUMITRU (președinte Federația PROAGRO), Vasile ASANDEI (director general ADR Nord-Est), Ionel ARSENE (președinte al Consiliului Județean Neamț), Nicu ZAHARIA (director comercial - Grup Șerban), Marian TOPALĂ (președinte LAPAR Iași), Gavril ȘTEFAN (profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași).

În cadrul evenimentului, Neamțul are statut de județ invitat. Gazdele Forumului Agricol din partea Clusterului AGROFERMA sunt Viorel STAN, director general PRESTSERV Impex, Vasile LUNGU, director general AGROINDUSTRIAL CERES, Petronela COTEA MIHAI, jurnalist de specialitate. Moderator al reuniunii este Vlad MACOVEI, directorul Agrointeligența.

În 2017, AGRALIM se desfășoară, pentru prima oară, în parteneriat cu Clusterul pentru Agricultură şi Zootehnie „Agro Ferma”, în cel mai mare „Parc Agricol” din Romania, dezvoltat în jurul centrului TransAgrapolis din Letcani. Târgul pentru fermieri Agralim 2017, ediția a IX-a, a este o bună oportunitate pentru fermierii din regiunea de Nord-Est, și nu numai, de a afla direct de la specialiștii în domeniu ultimele noutăți cu privire la fondurile și mecanismele de finanțare, legislație și creșterea randamentelor fermelor.  În ofertele companiilor se regăsesc soluții pentru întreaga paletă de nevoi ale fermierilor: pregătirea terenului, cultivarea acestuia, îngrijire, recoltare și transport.

„La Târgul pentru fermieri Agralim 2017 sunt prezente peste 300 de companii, precum și foarte mulți specialiști din domeniu. Acest târg de patru zile va oferi, fără discuții, o bază de informare pentru toți fermierii. Ne așteaptăm la un număr mult mai mare de vizitatori la Târgul pentru fermieri Agralim 2017, față de ediția trecută. Sperăm să atingem 10.000 de participanți interesați de cele mai noi utilaje, inputuri agricole, dar și cele mai valoroase animale de rasă și echipamente de top pentru zootehnie. Avem o platformă interactivă de 7 hectare, unde vom vedea la lucru tractoarele și utilajele din zona agricolă. Avem momente special gândite și pentru consumatori, care își pot face cumpărăturile de toamnă de la standurile amenajate de producătorii locali. Mai mult, sâmbătă și duminică, se va desfășura noul program Ziua porților deschise la Fermele de lapte”, a spus Florin MINDIRIGIU, manager general AB PLUS EVENTS și organizator al Târgului Agralim.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri