Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

CSM Poli Iaşi – FC Botoşani 2-1 (FINAL). Stefanescu ('4), Bosoi ('27) / Golofca ('57)

GALERIE
ciucur-voiicu-iasi-batin-botosani.cristea-burca-iasi-botosani161728
  • ciucur-voiicu-iasi-batin-botosani.
  • cristea-burca-iasi-botosani161728
- +

Meci în etapa a V-a a play-out-ului Ligii I de fotbal. Formatiile de start, Golubovic pe banca!

'89 - acelasi Golofca trimite spre poarta, mingea deviata nimereste bara
89: GRAHOVAC - interventie salvatoare la un "cap" al lui Golofca
83 - Ungurusan greseste, Stefanescu intercepteaza, paseaza lui Cristea, care trage pe langa poarta
2-1, min. 57: deschis de Roman pe partea dreapta, Golofca preia lejer in careu si inscrie spectaculos
'52 -Grahovac apara sutul lui Roman
2-0, min. 26: Bosoi, lovitura puternica de cap de la 10 m, in urma unui corner. 
'20 - momente fierbinti si la poarta Iasului: Grahovac respinge in corner un sut periculos trimis de Golofca; la cornerul ce a urmat Burca a reluat de putin pe langa poarta
'19: Tiganasu il vede de la 20 m pe Cobrea iesit in fata si trimite de putin peste poarta
'17: Sato trimite o centrare precisa la Cristea, preluare intarziata si oaspetii resping in corner
'8: la o lovitura libera in careu executata de Gheorghe, Popovici il impinge in careu pe Bosoi. Iesenii cer penalty, dar nu primesc.
1-0, min. 4: actiune individuala eleganta Stefanescu patrundere in dribling in careu si sut plasat
 
Formaţiile de start
Iaşi: Grahovac – Voicu ('60 - Rauta), Mihalache, Frăsinescu, Sato–  Bosoi, Mitic ('69 - Golubovic), Gheorghe, Ţigănaşu ('74 - Pantiru) - Ştefănescu, Cristea.  Antrenor: Eugen Neagoe.
Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Cucu ('70 - Bus),  Popovici – Vaşvari, Bordeianu ('46 - Golofca) – Roman, L. Fülöp ('46 - Miron), Golofca – Kuku. Antrenor: Leo Grozavu.
Arbitri: Andrei Chivulete – Mihai Marica, Gerö Szabo.
Cartonase galbene: Gheorghe, Stefanescu, Tiganasu, Cristea, Mihalache, Sato  / Roman, Ungurusan. Popovici
 Live text realizat de "Ziarul de Iasi"
 
Un nou episod al duelului Iaşi – Botoşani se derulează astăzi, în Copou, când aşteptările sunt mari. Orgoliile zonale, scânteile apărute în confruntările trecute, forma bună a celor două echipe ori gândurile de victorie anunţate de ambele tabere sunt doar câteva dintre ingredientele care condimentează duelul din această seară, care poartă două mantii de derby, al Moldovei şi al play-out-ului. În disputele din sezonul regulat, victoriile au fost împărţite: în Copou, s-au impus botoşănenii cu 1-0 (gol marcat de Istvan Fülöp), iar la Botoşani, Iaşul şi-a luat revanşa la un scor mai sever, 3-1, prin reuşitele lui Böle 2 şi Cristea, respectiv, Burcă.
Optica gazdelor în legătură cu disputa cu vecinii din nord a fost prezentată ieri, într-o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal Eugen Neagoe şi jucătorul Milan Mitic, în care partea sportivă a fost abordată pe un spaţiu mult mai restrâns decât cea financiară. “Derbiul Molodvei este un joc foarte important. Şi noi, care am obţinut patru victorii şi un egal în ultima perioadă, şi Botoşaniul trecem prin momente bune, ne dorim să câştigăm. Nu va fi un joc uşor” a declarat Neagoe, care s-a plâns de starea lotului: “Böle are o problemă la tendon, Ciucur o problemă musculară, iar Sato acuză o lovitură. Fiecare cred că are 50% şanse de a evolua”.
Mitic a spus că “meciul cu o echipă pe care o cunoaştem foarte bine, care şi-a păstrat stilul ofensiv, agresiv, în ciuda schimbărilor de lot din iarnă, va fi unul de luptă, mai ales că terenul va fi greu. Ne dorim să câştigăm şi să continuăm seria pozitivă pe care o avem. Asta chiar dacă la Mediaş nu am făcut un joc bun, câştigând în special datorită evoluţiilor lui Grahovac şi Ştefănescu. Trebuie să fim atenţi în special pe benzi, unde joacă Roman şi Golofca, ultimul trezindu-se după palma dată de Leo”, sârbul precizând şi cum se motivează echipa: “Chiar dacă locul VII nu mai duce în Europa, acesta ne asigură încasarea unor prime”.
Cei doi au confirmat problemele materiale existente la echipă, pe care “Ziarul de Iaşi” le-a semnalat în mod repetat în ultima perioadă. “La începutul anului, domnul primar şi domnul preşedinte al CJ ne-au promis sprijinul. Financiar însă, nu e bine deloc, situaţia este foarte gravă. Avem trei salarii restante, zece chirii, prime, nimeni nu ne spune ce se întâmplă. Iar veştile pe care le auzim nu sunt încurajatoare, nu degeaba se vorbeşte de insolvenţă. Când nu plăteşti, datoriile se acumulează... Iar la Iaşi a mai dispărut o echipă, Politehnica, acum 7-8 ani. Deocamdată, avem răbdare. Apoi, ne vom depune memorii. Eu îmi voi depune, pentru început, memoriu pentru a-mi lua salariul, iar apoi, dacă voi avea o ofertă, şi pentru a deveni jucător liber” a punctat Mitic, care a fost completat de antrenor: “Financiar, nu suntem bine deloc. Sunt trei salarii restante, chirii. Sper ca banii necesari să ajungă până la urmă. Să nu vină însă prea târziu...”.
Oaspeţii nu au probleme importante de efectiv înaintea duelului de astăzi pe care antrenorul Leo Grozavu îl priveşte cu încredere: “Pentru noi e greu, însă pentru Iaşi va fi foarte greu! Va fi un joc la care nu se ştie dinainte câştigătoarea, va fi un meci deschis oricărui rezultat. Sperăm să avem inspiraţia de a trimite pe teren cei mai buni, cei mai proaspeţi jucători şi să avem o prestaţie al cărui rezultat să ne mulţumească”.
Preţul unui bilet de intrare la meciul de astăzi este 5 lei la peluze şi 10 lei la tribunele A şi B. Organizatorii au anunţat că spectatorii nu au voie să intre cu umbrele la meci.
 
 
 
 
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri