Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Armistiţiu de etapă. Cu ce ne-am ales după scandalul din PSD? Cu Nica

GALERIE
dragnea
  • dragnea
- +

Marius Nica, un apropiat al Rovanei Plumb, o va înlocui pe aceasta la ministerul Fondurilor Europene. Dezvoltarea şi Transporturile intră pe mâna a doi baroni locali din sudul ţării.  “Penalele” Shhaideh şi Plumb au primit posturi călduţe. Invins de premier, Dragnea s-a supărat pe preşedinte.

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat vineri liderul PSD, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD. Dragnea a spus că a fost un vot în unanimitate, cu o singură excepţie, la Paul Stănescu, cu vot împotrivă din partea lui Nicolae Bănicioiu. De asemenea, fostul vicepremier Sevil Shhaideh a devenit consilier de stat.

Liviu Dragnea a declarat că nu mai vrea să meargă la Palatul Cotroceni şi i-a transmis şefului statului rugămintea de a nu se mai referi niciodată la PSD. "Dacă vrea să se refere la PSD, să se înscrie în PSD, să devină membru PSD", a spus liderul PSD, la finalul CEx. El a mai spus că este deschis la dialog cu Iohannis de doi ani: "Am stat cu mâna întinsă până când am amorţit".

Ministrul demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, va prelua postul de preşedinte la Comisia de afaceri europene, care era vacant, iar postul de chestor al Senatului, care rămâne liber după plecarea lui Paul Stănescu, va fi ocupat de Adrian Ţuţuianu, a mai anunţat liderul PSD.

În ceea ce îl priveşte pe ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care va fi menţinut în funcţie, premierul Mihai Tudose a răspuns: "Înţeleg că decizia s-a luat. Partenerii noştri de la ALDE au hotărât să-l menţină în Guvern. Suntem în parteneriat, noi am făcut ceea ce a trebuit în zona noastră".

De la Olt vine Dezvoltarea

Paul Stănescu (detalii CV), propus la Ministerul Dezvoltării, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic. El a fost pe rând, din 1982, când a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Vişina şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcţie pe care a deţinut-o timp de două mandate.

Felix Stroe (detalii CV), propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, este fost comandant de nave de război, actualmente preşedinte al Asociaţiei Române a Apei. El are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi conduce filiala PSD Constanţa din 2015, după demisia lui Radu Mazăre.

În perioada 1978 – 1991 Felix Stroe a fost ofiţer activ în cadrul Marinei Militare, cu stagii la toate eşaloanele, din care cinci ani comandant pe nave de război. După 1991 şi până în anul 2000 a desfăşurat activităţi în domeniul privat, iar din aprilie 2003 până în prezent, el conduce Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa.

Marius Nica (detalii CV), propus pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb, a mai deţinut acest portofoliu în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Nica a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

PNL: Una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele zece luni de guvernare

PNL consideră că premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD Liviu Dragnea au prezentat la finalul şedinţei CEx de joi, una dintre cele mai dezgustătoare scene din cele 10 luni de guvernare şi că actuala formulă de guvernare şi-a dovedit limitele. Liberalii afirmă că liderii PSD "nu sunt preocupaţi câtuşi de puţin de actul de guvernare, ci doar de exploatarea poziţiilor publice în interes personal, aceasta fiind şi miza reală a războiului din interiorul partidului de guvernământ dincolo de disimularea derizorie la care am asistat". PNL avertizează că situaţia economică a României se va degrada în mod accelerat, "întrucât guvernarea va deveni un câmp de bătălie subteran, în care sunt folosite instituţii şi resurse publice de către grupările Tudose - Dragnea". "Nu există personaje pozitive în această situaţie politică gravă! Atât premierul Mihai Tudose, cât şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenţii aceleiaşi mentalităţi toxice care ratează şansele României la dezvoltare", susţin liberalii.

Liberalii propun ca, dacă premierul Tudose doreşte să se ia în serios, "să-şi condiţioneze colegii din Camera Deputaţilor să permită continuarea anchetei în cazul Rovanei Plumb, pe care Liviu Dragnea a anunţat că o va bloca" şi să procedeze la remanierea ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, indiferent de poziţia conducerii ALDE. PNL consideră absolut necesară remanierea "ministrului analfabet al Educaţiei, Liviu Pop",  precum şi a "ministrului plagiator al Sănătăţii, Florian Bodog".

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri