Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Competiția Swimathon de la Ștrandul Municipal din Iași - un succes (UPDATE)

GALERIE
Swimathon Iasi, foto Facebook (1)Swimathon Iasi, foto Facebook (2)Swimathon Iasi, foto Facebook (3)Swimathon Iasi, foto Facebook (4)Swimathon Iasi, foto Facebook (5)Swimathon Iasi, foto Facebook (6)Swimathon Iasi, foto Facebook (7)Swimathon Iasi, foto Facebook (8)Swimathon Iasi, foto Facebook (9)Swimathon Iasi, foto Facebook (10)Swimathon Iasi, foto Facebook (11)Swimathon Iasi, foto Facebook (12)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (1)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (2)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (3)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (4)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (5)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (6)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (7)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (8)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (9)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (10)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (11)
  • Swimathon Iasi, foto Facebook (12)
- +

Sâmbătă, 2 iulie, ieșenii s-au adunat cu mic, cu mare la Ștrandul Municipal să facă valuri împreună.

UPDATE ORA 18:30

Anul acesta, recordul de 60 de lungimi de bazin parcurse aparține echipei The Sprocketeers, Liber-Vânători de Resurse de la Sprocket, Inc.

Au făcut fundraising pentru programe de educație creativă în științe. S-au depășit pe ei înșiși, inspirându-i pe cei din jur să doneze peste 4000 de lei pentru Științescu Iași.

UPDATE ORA 18:15

În ultima oră, Calea Apei, tribul de Liber-Vânători de Resurse de la @Preventis Diving Club, a parcurs 57 de lungimi de bazin!

Forța le-a fost dată de încrederea în Asociația Club Sportiv Black Arrow Belcești, care are grijă ca tinerii din Belcești să practice în continuare tirul cu arcul. De acolo vin 3 campioni naționali și 6 vice-campioni naționali la tir cu arcul.

UPDATE ORA 18:00

Ediția de anul acesta se termină cu surle și trâmbițe pentru Focality, tribul de Liber-Vânători de Resurse care au inspirat cea mai multă generozitate și solidaritate Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități, coordonat e Fundatia Serviciilor Sociale Bethany.

Au inspirat Iașul să doneze aproape 9000 de lei pentru o viață cu mai puține bariere pentru familiile copiilor cu dizabilități.

UPDATE ORA 17:45

Cea mai vibrantă galerie, ora trecută, ne-a arătat cât de mult își doresc prietenii Liber-Vânătorilor de la Cafeneaua Piata Unirii, ca Iașul să doneze pentru Casa Share, iar copiii și bătrânii care locuiesc în condiții nedemne să primească locuințe cărora să le poată spune „acasă”.

UPDATE ORA 17:30

De la 15.00 la 16.00, cele mai multe fonduri au fost adunate de Liber-Vânătorii de Resurse de la Newton: apartamente noi inteligente Iasi, care sprijină copiii străluciți din Iași, să aibă parte de burse, ședințe de consiliere personală și sesiuni de socializare cu mentori și copii ambițioși, ca să-și atingă întregul potențial.

UPDATE ORA 17:15

Cei mai buni înotători de la 15.00 la 16.00 au fost Liber-Vânătorii de resurse de la Junior Swim Iasi!

Au parcurs 59 de lungimi de bazin, însuflețiți de misiunea lor, de-a susține Căsuța dintre Coline! Vor ca tinerii din familii vulnerabile să găsească sprijinul material de care au nevoie și să treacă prin experiențele care colorează orice viață aflată la început, precum excursii și vizite la muzee.

UPDATE ORA 16:20

De la 14.00 la 15.00, urechile și ochii noștri au fost cuceriți de galeria tribului Golden Fish!

Liber-Vânătorii s-au întrecut în ape, pentru „Arta, dincolo de limite”, proiect coordonat de euRespect.

UPDATE ORA 16:00

De la 14.00 la 15.00, cele mai multe resurse au fost adunate de către Liber-Vânătorii din tribul Continental Team 1, din familia Continental Automotive, Iasi!

Au aprins pasiunea ieșenilor și i-au inspirat să ofere burse, ședinte de consiliere personală și sesiuni e socializare într-o rețea de mentori și prieteni ambițioși și empatici, pentru copiii talentați, dar lipsiți de resurse materiale, din Iași.

UPDATE ORA 15:45

The Amazonian Piranhas, trib acvatic de Liber-Vânători de Resurse de la Amazon Development Center Iasi, a dat clasă în apele bazinului, parcurgând 53 de lungimi de bazin.

Au fost cei mai rapizi, cei mai energici, pești în apă, de-a dreptul, în intervalul 14.00-15.00! Au atras atenția asupra proiectului coordonat de Salvează o inima și Plus Communication, prin care copiii săraci care se suferă de malformații grave de inimă, vor putea trece prin operațiile care să le redea o viață normală.

UPDATE ORA 15:40

Andrei Giurgia ne dă emoții! Pentru fiecare proiect și fiecare misiune! Îi mulțumim! Ne hrănim din emoții, rămânem electrici și conectați!

Andrei a ales să-și petreacă în mod voluntar, sâmbăta asta, alături de Iașul care învață colaborarea și generozitatea! A trăit făcând voluntariat și crede că asta e cea mai bogată cale de auto-dezvoltare.

UPDATE ORA 15:35

Angeli Ama, trupa de Liber-Vânători de Resurse pentru corurile de copii Angeli, a avut cea mai tare galerie, de la ora 13.00, la ora 14.00.

Pe marginea ștrandului s-au auzit doar strigătele de victorie care dădeau Iașului poftă să exerseze generozitatea fiindcă micuții de 4-14 ani care cântă în cor, au nevoie de o orgă și de un pian digital.

UPDATE ORA 14:35

SDP, Tribul de Liber Vânători de Resurse de la S.C. Software Development Partnership S.R.L. a adunat cele mai multe fonduri dintre toate triburile, în intervalul 13.00 - 14.00.

Misiunea lor a fost să sprijine Școala Mobilă, proiectul coordonat de Salvati Copiii Iasi (Osc Iasi). S-au asigurat că școala pe roți, colorată și plină de oameni calzi, va ajunge în cât mai multe cartiere în care copiii săraci trăiesc mai mult pe stradă, decât în bancă.

UPDATE ORA 14:30

În intervalul 13.00- 14.00, Liber-Vânătorii de Resurse de la Rotaract Iasi au parcurs 49 de ture, cele mai multe, ca Alma Andruș, din Botoșani, să poată să meargă la facultatea.

Tatăl Almei a încetat din viață, fratele și surorile ei sunt plecate din țară, mama sa nu ține legătura cu ea, iar Alma trăiește cu bunica, de care are grijă. Vrea să dea la „Litere”, dar nu se poate susține singură, în Iași.

UPDATE ORA 14:15

Liber-Vânătorii de Resurse de la Tivo Romania Engineering Center s-au detașat ca cei mai înfocați „inspirers”, la Competiția de Generozitate a Companiilor de IT, adică IT Challenge.

I-au făcut pe cei din jur să creadă în cauza lor și să doneze pentru un loc de joacă terapeutic pentru copii cu afecțiuni neuro-motoare, care au nevoie de terapii senzorial-integrative. Au mobilizat peste 8000 de lei!

UPDATE ORA 14:00

La competiția de generozitate a IT-iștilor, Liber-Vânătorii de Resurse Sprocketeers, de la Sproket Iași s-au detașat, parcurgând 60 de ture de bazin.

Echipa care i-a urmat a ajuns la 54 de ture. Felicitări! Sprocketeers au înfruntat apa de dragul Fondului Științescu Iași, prin care educația tehnică capătă formă creativă și experimentală.

UPDATE ORA 13:45

De la 12.00 la 13.00 a fost IT Challenge, Competiția de generozitate a companiilor de IT.

Cea mai tare galerie a fost de partea tribului de Liber Vânători de Resurse Delfinul, de la Code932. S-au aruncat în apa liniștită, să facă valuri pentru Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități, coordonat de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany!

UPDATE ORA 13:40

Liber-Vânătorii de Resurse de la Salvati Copiii Iasi Team au străbătut cel mai repede apa, în intervalul 11.00- 12.00.

Au parcurs 49 de ture de dragul Școlii Mobile, proiectul lor prin care școala vine în cartierele copiilor săraci, care nu reușesc să meargă la școală. Lasă școala să vină la copii, dacă ei nu pot veni la școală!

UPDATE ORA 13:35

Camarazii de la Xivic - Romania sunt Liber-Vânătorii de Resurse care au mobilizat cele mai multe fonduri pentru misiunea lor în ora 11.00-12.00.

De patru ani sprijină Fondul de Burse coordonat de Fundatia Comunitara Iasi și îi ajută pe tinerii talntați ai Iașului să găsească alături de ei o experiență de mentorat întărit prin sprijin financiar. Anul acesta n-a fost nevoie să organizeze nici un eveniment de fundraising. A fost suficient ca fiecare dintre ei să vorbească celor de-aproape despre cum o bere la sfârșit de săptămână înseamnă, pentru un copil, un bilet de autobuz, ca să nu facă două ore pe drumul spre școală!

UPDATE ORA 12:00

Tocmai a fost înmânat premiul pentru cea mai numeroasă galerie pentru ora asta!

Galeria de la Centrul Diecezan Caritas Iasi umple aerul cu vuvuzele și strigăte! Pentru proiectele lor, „Burtică plină și minte agilă” și „Împreună în tabăra de vară”!

UPDATE ORA 11:50

Bazinul olimpic e aglomerat!

10 triburi de Liber-Vânători de Resurse înoată acum, iar galeriile le ridică pulsul, bine de tot. Echipele de la Liceul Waldorf Iasi Romania, Campionii, Zburătorii Apei, ySwim și Loch Ness Monsters, de la Ness Technologies alături de Xivic - Romania, Hope Team, Magic Team și Salvati Copiii Iasi Team, toate străbat bazinul înainte și înapoi!

UPDATE ORA 09:00

"Într-o după amiază obișnuită de vară, dorim ca spiritul civic al fiecăruia dintre noi să fie trezit, activat și mobilizat. Vrem să ne adunăm în număr cât mai mare, să încurajăm înotătorii să parcurgă cât mai multe lungimi de bazin și să adune cât mai multe sume pentru fiecare cauză în parte. Mai vrem să facem valuri și pe uscat, nu doar în apă așa că premiem cea mai bună galerie! Tu vino cu prietenii și buna dispoziție, iar noi îți promitem câteva ore de sport și distracție cu rezultate concrete și benefice pentru orașul nostru", spun organizatorii.

Echipele de înotători, vor concura în ziua evenimentului după următorul regulament şi mod de desfăşurare:

• Sunt acceptate echipele de înotători înscrise pe site în etapa de înscriere a înotătorilor;

• Fiecare înotător/echipă de înotători va avea la dispoziție 50 minute pentru a parcurge cât mai multe bazine;

• Fiecare echipă de înotători are voie să aibă un singur înotător la orice moment al competiției care parcurge lungimi de bazin; nu se vor contabiliza bazinele înotate de mai mulți înotători ai aceleiași echipe care înoată concomitent;

• Schimbarea înotătorilor unei echipe se va face în stil ștafetă, doar când înotătorul în curs va finaliza minim o lungime de bazin;

• Stilul de înot este la alegere;

• Plecarea se va face la alegerea înotătorilor (din apă sau de pe bloc-start);

• Înotătorii trebuie să aibă echipament corespunzător înotului;

• Comportamentul nesportiv al unei echipe de înotători sau al unui înotător va rezulta în descalificarea echipei respective;

• Echipa de organizare va montoriza lungimile de bazin înotate şi va calcula suma finală strânsă prin susţinătorii echipei.

Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor.

Cum să-ți oferi experiența pe care vrei s-o trăiești:

1. Ești Cuceritor și îți înscrii proiectul la Swimathon.

2. Ești Liber-Vânător de resurse și te aliezi cu un Cuceritor, ca să ai parte de experiența pe care ți-a propus-o. Vei înota în numele proiectului cu care rezonezi și vei face fundraising. E ca o joacă, numai că transformă realitatea. Începi după ce te înscrii ca Înotător.

3. Ești Liber-Culegător de resurse și te aliezi cu un Cuceritor, ca să ai parte de experiența pe care ți-a propus-o. Vei face fundraising pentru proiectul cu care rezonezi. Explorezi cercurile sociale ale Iașului și mobilizezi ieșenii să îmbogățească realitatea. Începi după ce te înscrii ca Ambasador.

4. Ești Rezervor de resurse. Donează pentru proiectele în care crezi și contribuie la realitate!

Aflați amănunte de pe swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro și de pe Facebook

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri