Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Baschetul e şef la Sala Polivalentă

GALERIE
basc-ionut-hurjui7
  • basc-ionut-hurjui7
- +
Astăzi, de la ora 11:30, Politehnica CSŞ Unirea Iaşi – CS Phoenix Galaţi, derbiul grupei A a Ligii I masculine. De la 15:30, CS Naţional Iaşi – CS Olimpia Bucureşti în prima etapă a Ligii I-tineret la feminin

 
Etapa a cincea a eşalonului secund baschetbalistic programează un derby foarte interesant în Sala Polivalentă, meciul dintre Politehnica CSŞ Unirea şi CS Phoenix Galaţi, în fapt, întâlnirea dintre cele mai bune echipe ale grupei A, chiar dacă în clasament lucrurile nu arată aşa. Gălăţenii conduc cu 8 puncte, urmat de CS Cuza Sport Brăila (7) şi Poli Unirea (6). Însă echipa ieşeană, pregătită de Viorel Nănescu şi Mădălin Nicolae, are un meci în minus de disputat, cel din etapa a IV-a, în deplasare, cu Cuadripol Braşov, reprogramat pe 22 noiembrie. În rest, ieşenii au obţinut un “succes” prin neprezentare cu BCMU II Piteşti şi două victorii pe teren, 91-52 cu Gaz Metan II Mediaş şi 80-58 cu Cuza Sport Brăila, ultima în deplasare.
Phoenix Galaţi nu mai este adversara din sezonul trecut, cu care ieşenii făceau scoruri mari anul trecut, ci este o reală candidată la promovare. Cu un antrenor cu rezultate foarte bune (în special, în baschetul feminin), Florin Nini, echipa gălăţeană s-a întărit considerabil, cu un sârb (Ognonovic) şi un american (în lot) şi alţi jucători aduşi de la concitadina CSU, care a dispărut din peisaj. Şi rezultatele de până acum, confirmă acest nou statut al echipei gălăţene: 137-34 cu BCUII Piteşti, 90-62 cu Cuadripol Braşov 109-72 cu Asesoft Ploieşti şi 123-68 cu Steaua II.
După o pauză de două ore, cerută de echipa oaspete ca să ajungă la Iaşi în aceeaşi zi, ieşenii vor asista la revenirea în arenă a baschetului feminin, prin echipa CS Naţional în Liga I de tineret. Înfiinţată sub aceeaşi denumire ca şi în mandatul precedent de Marius Cosoi, CS Naţional se bazează pe un grup de jucătoare aduse de la Botoşani, descoperite de antrenorul Vasile Bordeianu, iar Marius Cosoi speră ca, după un timp, poate chiar anul viitor, CS Naţional să reînnoade colaborarea cu CS Politehnica. Fireşte, în acest prim sezon, veleităţile nu sunt prea mari. De altfel, noul eşalon secund al baschetului feminin trebuia să înceapă săptămâna trecută, dar situaţia înscrierilor şi, în general, harababura ce însoţeşte la FRB baschetul mic, a schimbat lucrurile. Totuşi, spre deosebire de anul trecut, când această Ligă I a fost o “liguţă” de trei echipe, acum pare a fi un campionat consistent, cu şapte competitoare. Dacă în proiectul anterior se stabilise – pentru economie – să se dispute turnee de câtre 3-4 etape (primul trebuia să aibă loc la Iaşi, la Şcoala “G.Călinescu”), până la urmă s-a revenit la sistemul pe etape, tragerea la sorţi stabilind ca prim adversar pentru fetele Iaşului, echipa CS Olimpia Bucureşti. Din acest eşalon mai fac parte echipele BC Sirius Târgu Mureş, CS Phoenix Galaţi, CSU Cluj, ACS Napoca ‘şi Sepsi II Sfântul Gheorghe
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri