Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Boc: Voi face tot ce-mi stă în putinţă să sprijin candidatura Elenei Udrea

GALERIE
boc
  • boc
- +

Fostul premier Emil Boc a declarat că va face "tot ce îi stă în putinţă", cu cât poate şi cu ce ştie, să sprijine candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale, considerând că aceasta poate să îl învingă pe Victor Ponta şi să trimită PSD în opoziţie.

Emil Boc, care este primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat, vineri, la Primăria Turda, după ceremonia de deschidere a Zilelor Turzii, la care a participat alături de Elena Udrea, că aceasta este "omul potrivit la locul potrivit".

"În această campanie, aşa cum am spus din primul moment, voi face tot ce îmi stă în putinţă, cu cât pot şi cu ce ştiu, să sprijin candidatura Elenei Udrea, pentru că apreciez că este omul potrivit la locul potrivit. Un om care are expertiză în ceea ce înseamnă administraţia naţională, un om care a dovedit în practică, prin rezultate, că ce a spus a făcut, un om care se ţine de cuvânt şi care poate să îl bată pe Ponta. Această campanie are nevoie de un adversar redutabil la adresa lui Ponta pentru ca PSD să rămână la nivel de instituţie prezidenţială în opoziţie şi în opoziţie după ianuarie 2015, după câştigarea de către Udrea a alegerilor prezidenţiale", a spus Boc.

El a adăugat că merge pe mâna Elenei Udrea, care a fost ministru în guvernul pe care l-a condus, pentru că ştie ce poate şi ce face.

La rândul său, Elena Udrea a afirmat că unul dintre cele mai importante momente a fost cel în care Boc şi-a exprimat susţinerea pentru candidatura sa.

"M-am bucurat, pentru că am făcut echipă în Guvern şi în politică, am fost împreună de-a lungul ultimilor şapte ani în momentele importante din guvernare sau din PDL şi cred că acest parteneriat este unul solid, bazat pe argumentele unei colaborări care a avut rezultate foarte bune pentru comunităţi. Şi acum mergem împreună în această bătălie care înseamnă câştigarea Preşedinţiei României şi va fi o victorie nu a Elenei Udrea, nu a lui Emil Boc, va fi una a românilor", a spus Udrea.

Ea a menţionat că, deşi provin din partide diferite - ea din PMP, iar Boc din PDL -, este vorba de acelaşi proiect, "care înseamnă modernizarea României, democratizarea instituţiilor, a societăţii, opoziţie la riscul de a omorî democraţia de către actualul Guvern, dezvoltarea ţării".

"Este un proiect în care de la început am fost împreună şi am rămas împreună şi acum. Domnul Boc se implică activ în campania mea, este un sprijin care înseamnă acţiuni concrete, nu doar declaraţii, şi contează foarte mult că Emil Boc este alături de mine în această confruntare electorală, cea mai mare din următorii zece ani în România", a menţionat Elena Udrea.

Întrebată dacă i-ar plăcea să îl vadă pe Boc în PMP, Elena Udrea a spus că este, oricum, în echipă cu fostul premier, indiferent în ce partide se află în acest moment.

La ceremonia de deschidere a Zilelor Turzii au fost prezenţi şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, europarlamentarul PDL Daniel Buda, deputaţii Adrian Gurzău (PMP), Vicenţiu Irimie şi Ioan Moldovan (PC), primari de localităţi limitrofe Turzii.

Liderul PMP, Elena Udrea, va participa, vineri, şi la deschiderea Târgului Meşteşugarilor, care va avea loc în Piaţa "1 Decembrie 1918", va vizita fabrica "Turdeana", Salina Turda şi va asista la evenimentele culturale din piaţă.

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri