Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Bunurile unei firme de mascaţi din Iaşi, scoase la tarabă

GALERIE
FGM
  • FGM
- +

Cunoscuta firmă FGM Security Division a intrat în insolvenţă cu datorii de 14,4 milioane lei şi creanţe de recuperat de doar 4,8 milioane lei. Fiscul urmează să scoată la licitaţie active ale firmei, dar peste 300 de angajaţi riscă să rămână cu paguba, statul fiind principalul creditor.

Una din cele mai cunoscute firme de pază din Iaşi, FGM Security Division, a intrat în insolvenţă şi a lăsat cu ochii în soare peste 300 de angajaţi. Potrivit tabelului preliminar de creanţe, cea mai mare ţeapă dată de insolvenţa firmei de pază a primit-o bugetul de stat, Administraţia Judeţeană de Finanţe Publice Iaşi având de recuperat peste 4,8 milioane lei. Documentul citat arată că Fiscul a cerut să se înscrie la masa credală cu o creanţă de 3,35 milioane lei şi un rest de trei milioane lei, însă un raport recent de inspecţie fiscală a scos la iveală un surplus de doar 1,5 milioane lei. „Prejudiciul estimat prin cererea de înscriere a creanţei a fost ajustat conform raportului de inspecţie fiscală încheiat la data de 18.03.2015 care stabileşte valoarea finală a acestuia. Creanţa ar putea suferi modificări în funcţie de soluţiile instanţei în contestaţiile formulate de debitor împotriva titlurilor executorii”, potrivit tabelului preliminar de creanţe. Pentru a recupera din prejudiciu, Fiscul a instituit şi sechestru pe bunurile firmei debitoare, iar administratorul firmei, Otilia Zebreniuc, a depus contestaţie la Judecătoria Iaşi. Magistraţii au considerat că nu este justificată cererea de suspendare a executării silite pe 4 februarie, astfel că în perioada următoare ar putea fi organizate licitaţii pentru a fi valorificate active ale firmei. Totodată, în tabelul preliminar de creanţe au fost acceptaţi 312 salariaţi ai firmei din judeţele unde FGM Security are puncte de lucru (Tulcea, Botoşani, Neamţ, Ialomiţa, Iaşi), sumele solicitate fiind cuprinse între 100 lei şi 2000 lei, excepţie fiind un paznic din Ialomiţa care are de primit 7.970 lei.

Oficial îi merge bine

Intrarea societăţii FGM Security în insolvenţă a fost o surpriză pentru creditori având în vedere activitatea economică a firmei, afacerile crescând an de an, de la 278.000 lei în 2011 până la 10,2 milioane lei în 2014, o cifră de afaceri dublă faţă de 2013. Totuşi, simultan cu afacerile au crescut şi datoriile, majoritatea către bugetul de stat. Potrivit raportului administratorului judiciar, firma ar fi intrat în insolvenţă din cauza controalelor Fiscului. La data intrării în insolvenţă., societatea avea datorii totale de 14,4 milioane lei şi creanţe de recuperat de doar 4,8 milioane lei. Cu excepţia datoriilor către ANAF, FGM are de plătit către salariaţi peste 875.000 lei şi peste un milion lei către alţi furnizori. „În anii 2012 – 2014, societatea a fost supusă unor inspecţii fiscale din aprtea ANAF care au condus la suplimentarea impozitelor neachitate cu două milioane lei, sume ce au agravat incapacitatea de plată a unităţii, societatea aflându-se deja într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic. Ca urmare a acestor controale, societatea a fost supusă unei sancţiuni de poprire a conturilor, cea ce a dus în final la intrarea totală în incapacitate de paltă a datoriilor curente, respectiv un blocaj total al activităţii societăţii. În cazul debitoarei (...) am arătat şi am depus la dosarul cauzei raportul cu privire la propunerea administratorului judiciar de continuare a perioadei de observaţie în vederea elaborării unui plan de reorganizare”, a notat administratorul judiciar în raport. Săptămâna trecută a fost ales Comitetul Creditorilor, format din ANAF – preşedinte şi  Unicredit Ţiriac Leasing, Gruşp Feroviar Român, SC Quart Construct şi SC Econt SRL – membri. De asemenea, s-a votat ca administrator judiciar să rămână Consultanţă Reorganizare Lichidare prin avocatul Ioana Moisescu, care va avea un onorariu de 3.000 lei pentru întreaga procedură şi maxim 3% din eventualele creanţe recuperate, dar nu din operaţiunile de lichidare.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri