Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

ADVERTORIAL

Camelia Bogdănici, candidat PMP la Camera Deputaţilor: prioritățile mele sunt reforma în sănătate și modernizarea educației

GALERIE
camelia bogdanici
  • camelia bogdanici
- +

Sunt deputat Camelia Margareta Bogdănici, candidat al Partidului Mișcarea Populară Iași pentru un nou mandat în Camera Deputaților. Sunt medic oftalmolog și conferențiar  universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” Iași.

În 2012 am decis să intru în politică din dorința onestă de a pune umărul la dezvoltarea Iașului, orașul unde m-am născut și m-am împlinit ca om, ca profesionist. Mulți ieșeni m-au susținut și de atunci am reușit, împreună, să semnalăm și să rezolvăm problemele comunității. Din cele 91 propuneri legislative inițiate, 16 au devenit legi și contribuie la îmbunătățirea sistemului sanitar, la creșterea veniturilor pensionarilor, la înființarea de creșe și sprijinirea românilor din străinătate.

Cred cu tărie că fiecare persoană care ajunge în Parlamentul României trebuie să se ocupe de ceea ce știe să facă cel mai bine și din acest motiv prioritățile mele sunt reforma în sănătate și modernizarea educației.

- Prioritatea numărul unu în domeniul sanitar este ca Spitalul Regional de Urgență Iași să devină o realitate și nu o permanentă temă de campanie.

- Avem nevoie de o nouă Lege a Sanatății, alături de Legea Medicului și Legea malpraxisului.

- Cred că a sosit timpul să avem mai multă grijă de bătrânii de la sate. Voi propune introducerea transportului gratuit pentru pensionarii din mediul rural care vor să ajungă la un medic specialist.

- De asemenea, trebuie să aducem medicii la sate. Voi iniția un proiect de lege prin care să oferim facilități medicilor care activează în mediul rural – decontarea transportului sau locuință gratuită, spațiu gratuit pentru amenajarea cabinetului medical.

- Propun ca toți nou-născuții să beneficieze de analize gratuite complete (ecografii de șold, teste de auz, etc). Este mult mai ușor să corectăm unele problemele de sănătate ale bebelușilor, decât să integrăm adulți cu handicap.

- Sportul este esențial pentru sănătatea copiilor noștri. De aceea, o prioritate pentru mine va fi realizarea unui bazin olimpic de înot la Iași. Este inadmisibil ca în Cluj să funcționeze trei bazine olimpice de înot, iar la Iași niciunul.

- Pentru diminuarea abandonului școlar am inițiat, alături colegii mei deputați, proiectul ”Masa caldă în școli”. Fiecare copil trebuie să aibă o masă caldă la școală.

Totodată, alături de echipa PMP Iași sprijim cu tărie Unirea cu Basarabia și un Parlament cu 300 de aleși, așa cum am decis la referendum!

Votați PMP! Votați poziția 5 pe buletinul de vot!

Publicat la comandat Partidului Miscarea Populara Filiala Iasi, CUI AEP 11160002

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri