Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce nu ai voie să iei în avion.Obiectele interzise pentru bagajul de mână

GALERIE
control
  • control
- +

Deseori, pasagerii au neplăceri la aeroport din cauza bagajelor de mână, pe care vor să le ia cu ei în avion. Din păcate, mulţi nu ştiu care sunt obiectele interzise în avion şi astfel trebuie să renunţe la diferite produse, care vor fi aruncate sau confiscate. 

Pe lângă respectarea unor dimensiuni speciale cerute de fiecare companie aeriană în parte, bagajul de mână trebuie să mai respecte anumite criterii: să nu conţină obiecte interzise. Lista cu obiectele interzise se găseşte pe site-urile companiilor aeriene, unde poate fi consultată oricând de pasageri.
 
Interdicţiile sunt impuse din motive de securitate, pentru a reduce riscul unui posibil atentat terorist, dar şi pentru a preveni eventuale accidente.
 
Lista publicată pe site-ul Wizz Air:
 
Transportul următoarelor obiecte este strict interzis:
 
-arme de foc, muniţie şi explozibile, inclusiv arme de vânătoare sau arme destinate practicării unor sporturi
 
-orice obiecte sau substanţe care au aspectul unei arme de foc, a muniţiei sau a explozibilelor
 
-substanţe inflamabile (cu excepţia: băuturilor alcoolice, a fixativului, a parfumului şi a coloniei)
 
-materiale radioactive -gaz condensat (cu excepţia: CO2 utilizat pentru mişcarea unui membru artificial; recipientului cu gaz inflamabil destinat umflării unei veste de salvare);

Lista companiei Blue Air a obiectelor interzise:

-arme de foc, pistoale şi alte dispozitive care lansează proiectile şi care care ar putea pune în pericol siguranţa aeronavei sau a pasagerilor

-dispozitive special concepute pentru a paraliza sau a imobiliza: spray-uri cu piper, cu acid sau cele cu substanţe repulsive pentru animale

-obiecte cu vârf ascutit sau muchie ascuţitî: foarfeca, lamă de ras, cuţit, tirbuşon, etc

-obiecte contondente: bâte de baseball şi softball, bastoane, echipamente de artă marţială, umbrelă

-unelte de lucru: burghiu, fierăstrău, pistol de cuie şi bolţuri

-substanţe explozive şi inflamabile: artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, substanţe chimice şi toxice precum acizii

-alimentele perisabile sunt de asemenea interzise, dar pot fi transportate alimentele neperisabile

-lichidele pot fi transportate doar în sticluţe de câte 100 ml, ambalate în pungi resigilabile, dar în total nu mai mult de un litru de lichide

-ţigările sunt acceptate doar în limita unui cartuş, iar acest lucru este valabil şi pentru bagajul de cală.

Consultă listele integral  pe adevarul.ro. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri