Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

,Un nou record Guinness

Ciclistul scoţian Mark Beaumont face ocolul Pământului în 78 de zile, 14 ore şi 14 minute

GALERIE
Mark Beaumont
  • Mark Beaumont
- +

Un ciclist britanic, Mark Beaumont, a încheiat la Paris un tur al lumii pe bicicletă în 78 de zile, stabilind un nou record şi depăşind isprăvile fictive ale lui Phileas Fogg, scrie AFP.

Aventura acestui scoţian în vârstă de 34 de ani a stabilit un nou record al turului lumii pe bicicletă - în 78 de zile, 14 ore şi 14 minute -, potrivit Guinness Book of Records. Beaumont, care a plecat de la Paris pe 2 iulie, a sosit luni seara, la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), la Arcul de Triumf, o  oră de vârf, pe ploaie.

”Am depăşit tot ceea ce am făcut deja, fizic şi mental”, a comentat ciclistul, primit la sosire de soţia şi cele două fiice ale sale, dar şi de aproximativ 50 de susţinători. ”Au fost, fără îndoială, cele mai lungi două luni şi jumătate din viaţa mea. Este un vis devenit realitate”, a spus el, pozând în faţa fotografilor alături de mama şi totodată managera sa, Una. Precedentul record al turului lumii pe bicicletă era deţinut, din 2015, de către neozeelandezul Andrew Nicholson - cu 123 de zile. Mark Beaumont a mai făcut un tur al lumii pe bicicletă - în 195 de zile - în 2008.

În romanul ”Ocolul Pământului în optzeci de zile” ("Le Tour du monde en 80 jours") al lui Jules Verne, Phileas Fogg îşi termină periplul în 80 de zile, cu trenul, vaporul şi balonul. Mark Beaumont a traversat oceanele Atlantic şi Pacific în avion, însă şi-a făcut restul călătoriei doar prin forţa picioarelor. Sportivul - care a pedalat 16 ore pe zi şi a parcurs 29.000 de kilometri - se trezea în fiecare dimineaţă la ora 3.30. ”Abia aştept să nu mă mai trezesc la 3.30”, a spus el când şi-a începutul, la Tours, ultima etapă a acestui tur al lumii, în care a traversat Europa, Rusia, Statele Unite, China şi Australia.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri