Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cinci jucători prezenţi la Cupa Mondială din Brazilia au jucat pentru echipe româneşti

GALERIE
pereira-alvaro-cfr
  • pereira-alvaro-cfr
- +

Cei mai valoroşi sunt fundaşul uruguayan Alvaro Pereira şi portarul portughez Beto



Ousmane Viera Diarrassouba, Constant Djakpa, Alvaro Pereira, Carlos Costly şi Beto sunt singurii fotbalişti care au evoluat în Liga I din cei 736 de jucători selecţionaţi pentru turneul final al celei mai importante competiţii de fotbal, Cupa Mondială, ce va începe, astăzi, în Brazilia.
Fundaşul Ousmane Viera, 27 de ani, este jucătorul care a evoluat cel mai mult în Liga I dintre cei cinci. El a sosit în România în vara anului 2008, la CFR Cluj. Aici a rămas un sezon, apoi a fost împrumutat la Internaţional Curtea de Argeş. Din 2010, după fuzionarea grupării argeşene cu Pandurii, Viera a jucat pentru formaţia din Târgu Jiu, până în vara anului trecut, când a fost transferat liber de contract în Turcia, la Rizespor. Viera are în palmaresul său o selecţie la echipa naţională a Coastei de Fildeş. Formaţia africană face parte din Grupa C a Cupei Mondiale, alături de naţionalele Columbiei, Greciei, şi Japoniei
Fundaşul stânga Constant Djakpa, 27 de ani, este de asemenea component al naţionalei Coastei de Fildeş. La fel ca Viera, el a făcut parte din lotul echipei Pandurii, însă doar de un sezon, 2007-2008, după ce a fost achiziţionat din Norvegia, de la Søgndal. Apoi, Pandurii l-a transferat în Germania pentru un milion de euro, fotbalistul semnând un contract cu Bayer Leverkusen. în 2009, Djapka a fost împrumutat două sezoane la Hannover 96, iar din 2011 s-a transferat la Eintracht Frankfurt. La prima reprezentativă, Djapka a debutat în 2007, pe vremea când juca în România, şi are cinci selecţii.
Fundaşul stânga Alvaro Pereira, 28 de ani, reprezintă unul dintre cele mai de succes transferuri efectuate de CFR Cluj, club care a plătit 2,5 milioane de dolari pentru el formaţiei Argentinos Juniors. După un sezon petrecut în Liga I, 2008-2009, în care s-a remarcat şi prin evoluţiile din Liga Campionilor, Pereira a fost transferat de FC Porto pentru 4,5 milioane de euro. În Portugalia, el a stat doi ani, înainte de a face pasul în Serie A, la Internazionale Milano, pentru 10 milioane de euro, din care 20 la sută au revenit ardelenilor, conform contractului avut cu FC Porto. De la începutul lui 2014, Alvaro Pereira este împrumutat la Sao Paulo pentru un an şi jumătate. Pereira este unul dintre jucătorii de bază ai naţionalei din Uruguay, pentru care a fost selecţionat de 56 de ori. Debutul său în prima reprezentativă a avut loc în 19 noiembrie 2008, cu Franţa (scor 0-0), când de asemenea juca în Liga I. Uruguayul face parte din Grupa D, alături de echipele din Costa Rica, Anglia şi Italia.
Atacantul Carlos Costly, 31 de ani, a jucat cel mai puţin în România, o jumătate de sezon la FC Vaslui, până în vara anului 2010. El a refuzat să revină la FC Vaslui după vacanţa din acel an, susţinând că nu şi-a primit drepturile salariale de la echipa moldavă. De atunci, Costly a jucat la mai multe echipe, Atlas de Guadalajara (Mexic), Houston Dynamo (SUA), Veria (Grecia), Guizhou Zhicheng (Grecia), iar din ianuarie 2014 evoluează pentru Real Espana, în ţara sa natală, Honduras. Şi Costly este un om de bază în echipa naţională, el strângând până acum 70 de selecţii. Hondurasul este în Grupa E a Cupei Mondiale, alături de Elveţia, Ecuador şi Franţa.
Portarul Beto, 32 de ani, a evoluat în sezonul 2011-2012 sub formă de împrumut la CFR Cluj, venind de la FC Porto. La finalul contractului de împrumut cu formaţia clujeană, el a fost transferat la Sporting Braga. Din 2013, Beto joacă la FC Sevilla, echipă cu care a câştigat recent Liga Europa. Pentru naţionala Portugaliei, Beto a jucat şapte meciuri. Portugalia este Grupa G la Cupa Mondială, alături de Germania, Ghana şi SUA. Niciun fotbalist care face în acest moment parte dintr-o echipă din România nu este prezent la Cupa Mondială, competiţie găzduită de Brazilia, în perioada 12 iunie - 13 iulie. (MEDIAFAX).
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri