Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cinci percheziții în Iași și alte câteva sute în 29 de județe. Sunt vizate sălile de jocuri de noroc

GALERIE
perchezitii
  • perchezitii
- +

Procurorii si politistii fac miercuri peste 300 de perchezitii in Bucuresti si 29 de judete, la sediile a 16 firme si la persoane suspectate de spalare de bani si evaziune fiscala prin neinregistrarea in contabilitate a veniturilor obtinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc in sali deschise in mai multe localitati.

Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie fac cercetari in doua dosare pentru fapte de evaziune fiscala si spalare a banilor, de care sunt suspectate mai multe firme care au sali de jocuri de noroc.

Anchetatorii fac 313 perchezitii, la sediile a 16 societati comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum si la domiciliile sau la resedintele persoanelor implicate in savarsirea infractiunilor, dintre care: cinci in Bucuresti, sapte in Arges, patru in Bacau, opt in Bihor, cinci in Bistrita-Nasaud, 12 in Brasov, una in Caras-Severin, trei in Calarasi, 47 in Cluj, trei in Constanta, 16 in Covasna, una in Dambovita, 14 in Galati, una in Gorj, 16 in Harghita, 27 in Hunedoara, cinci in Iasi, doua in Ilfov, una in Maramures, una in Mehedinti, 82 in Mures, patru in Olt, sase in Prahova, sapte in Satu Mare, 15 in Salaj, noua in Sibiu, una in Teleorman, doua in Timis, doua in Vaslui si sase in Valcea.

De asemenea, sunt facute controale la 142 de puncte de lucru ale unei societati care are ca obiect de activitate jocurile de noroc.

Potrivit anchetatorilor, in 2013 a fost creat un mecanism infractional in scopul fraudarii bugetului de stat prin neinregistrarea in evidentele contabile a tuturor veniturilor obtinute din exploatarea de aparate de jocuri electronice de noroc in sali deschise in Bucuresti si cele 29 de judete in care au loc perchezitii.

Veniturile obtinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice de noroc erau diminuate prin interventii directe asupra mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale acestora.

Principalele modalitati folosite pentru falsificarea mecanismelor sau sistemelor de contorizare ale terminalelor de jocuri de noroc electronice utilizate de persoanele cercetate constau in: modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe placile de baza ale terminalelor de jocuri de noroc; modificarea controlului mecanic de iesire, metoda ce nu necesita interventia fizica in aparat; scaderea ratei in care se genereaza posibilitatea de castig - prin instalarea unor dispozitive artizanale numite "frane" care incetinesc acumularea procentajului la care este generata posibilitatea de castiguri mari (Jackpot).

Sumele neinregistrate in evidentele contabile erau reintroduse ulterior in circuitul economic ca "imprumut asociat" pentru extinderea activitatilor in domeniul jocurilor de noroc.

hotnews.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri