Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cine sparge ghinionul?

GALERIE
wickmayer-yanina
  • wickmayer-yanina
- +

 Nici româncele, nici belgiencele nu au avut un început bun de sezon în 2016. Ele se vor întâlni săptămâna viitoare în turul I la Fed Cup

 
România va întâlni, la finalul săptămânii viitoare, la Bucureşti, echipa Belgiei, în turul I al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei. Cu excepţia Simonei Halep, care va evolua astăzi, la Sankt Petersburg, celelalte potenţiale participante la întâlnirea de la Sala Polivalentă şi-au încheiat evoluţiile la simplu, iar rezultatele din acest an, şi de o parte, şi de celalaltă, sunt destul de slabe în 2017, cu excepţia Elisei Mertens, care a obţinut primul ei titlu din carieră, la Hobart.
Yanina Wickmayer (60 WTA), numărul 1 belgian, nu a jucat în această săptămână. În 2017, ea a trecut un tur la Auckland (6-1, 6-2, cu suedeza Johanna Larsson), înainte de a fi învinsă de croata Ana Konjuh (cu acelaşi scor). La Australian Open, Wickmaier a fost eliminată din start, de Lucie Safarova din Cehia, cu scorul de 6-3, 6-7, 1-6.
Kirsten Flipkens (76 WTA) a pierdut, ieri, în primul tur al turneului de la Sankt Petersburg, scor 4-6, 2-6, cu franţuzoaica Alizé Cornet. Flipkens a disputat, totuşi, trei tururi în calificări, învingând două jucătoare din afara top 140 WTA şi pe croata Donna Vekic (88), intrată pe tabloul ca lucky loser. Anterior, numărul 2 belgian a jucat la trei turnee şi a câştigat doar un meci: 4-6, 6-3, 3-6 cu Ana Konjuh, la Auckland; 7-6, 6-4, cu Jaimee Fourlis, o australiancă de 17 ani, clastă pe locul 417 atunci, 3-6, 2-6 cu Monica Niculescu, ambele la Hobart; 5-7, 2-6, cu britanica Johanna Konta, la Australian Open.
Şi Elise Mertens (85 WTA)  a jucat în calificări la Sankt Petersburg, înainte de a ajunge pe tabloul principal, unde a pierdut în primul tur, cu scorul de 6-7, 4-6, în faţa franţuzoaicei Kristina Mladenovic (51). Înainte de competiţia din Rusia, Mertens a pierdut în primul tur al calificărilor la Brisbane, dar a câştigat apoi turneul de la Hobart, primul turneu WTA din palmares la simplu, după ce a învins-o în finală, cu 6-3, 6-1, pe Monica Niculescu. La Australian Open, belgianca nu a jucat.
În tabăra României, Irina Begu (28)  şi Monica Niculescu (35) au pierdut în primul tur la Sankt Petersburg. Sorana Cîrstea (59)  a abandonat  în primul tur al Taiwan Open, întâlnirea cu Risa Ozaki (Japonia, 94 WTA). Begu a pierdut în acest an în primul tur la Brisbane şi la Sydney şi a câştigat un meci la Australian Open (scor 5-7, 6-3, 6-4 cu Iaroslava Şvedova din Kazahstan). În manşa a doua, românca a fost învinsă de sportiva cehă Krystina Pliskova, cu 4-6, 6-7. În afară de finala de la Hobart, în care s-a calificat fără să joace în sferturi, Niculescu a pierdut în turul al doilea la Shenzhen, în faţa chinezoaicei Wang  Qiang (6-7, 4-6), şi în primul tur la Australian Open, scor 6-2, 4-6, 4-6 în faţa rusoiacei Anna Blinkova. 
Simona Halep are o victorie în trei meciuri în 2017. Ea a fost învinsă în turul al doilea la Shenzhen de Katerina Siniakova (3-6, 6-4, 5-7),  după ce trecuse de Jelena Jankovic din Serbia, cu 6-1, 3-6, 6-3. La Australian Open, cea mai bună jucătoare din România a fost eliminată în manşa inaugurală, scor 3-6, 1-6, cu americanca Shelby Rogers. Dintre românce, Sorana Cîrstea a avut cele mai bune rezultate la Australian Open, competiţie la care a ajuns până în opimile de finală, unde a fost eliminată de spaniola Garbiñe Muguruza, cu 2-6, 3-6. La Melbourne Park, Cîrstea le-a învins pe Irina Hromaceva (Rusia), cu 6-2, 6-1, Carla Suarez (Spania), cu 7-6, 6-3, şi Alison Riske (SUA), cu 6-2, 7-6. Românca a mai trecut un tur la Shenzhen, după 6-3, 4-6, 6-4, cu Kristina Kukova din Slovacia, înainte de a fi învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, cu 6-0, 6-3.
În clasamentul WTA pentru Turneul Campioanelor, care reflectă evoluţiile jucătoarelor din acest an, Elise Mertens este sportiva cel mai bine clasată - locul 19 - dintre potenţialele "combatante" de la Bucureşti. Ea este urmată de Cîrstea - locul 25, Niculescu - locul 37, Begu - locul 101, Flipkens - locul 156, Halep şi Wickmayer - locul 160.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri