Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO: CIRC pe stadion! Nicolo Napoli, împiedicat de Poliția Locală să intre în vestiare și pe teren

GALERIE
napoli-pruneaNEAGOE-EUGEN-PANDURII
  • napoli-prunea
  • NEAGOE-EUGEN-PANDURII
- +

UPDATE, ora 18:00: Eugen Neagoe a semnat acum cateva minute un contract cu CSM Poli pana la finele sezonului.

Deşi a fost demis de CSM Politehnica, antrenorul Nicolo Napoli a venit ieri la stadion. Poliţia Locală i-a interzis accesul la vestiare şi la terenul de antrenament. Eugen Neagoe este aşteptat astăzi în Iaşi pentru a negocia preluarea echipei.

Circul CSM Politehnica a continuat să aibă reprezentaţii şi ieri. Demis de club joi, care, după ce i-a achitat toate restanţele financiare, i-a trimis o adresă atât la domiciliul din Italia cât şi la cel din Iaşi, prin executor judecătoresc, antrenorul Nicolo Napoli s-a prezentat la stadion în cursul după amiezii, la antrenamentul echipei. Trei agenţi ai Poliţiei Locale l-au rugat pe antrenor să nu intre la vestiare până nu vine preşedintele executiv, Florin Prunea. După ce a confirmat că Napoli nu are dreptul să meargă în vestiarul jucătorilor şi la terenul de antrenament, Prunea a discutat câteva minute cu italianul, care avea în contract o clauză prin care putea fi demis dacă era plătit la zi. Lucrurile nu s-au liniştit însă. Antrenorul a spus că este în continuare conducătorul echipei şi că i se ia dreptul la muncă.

“Nu am primit nicio decizie de încetare a contractului. Nu au cum să mă dea afară fără acordul meu. Eu vreau să lucrez, sunt antrenorul echipei. Sunt tratat nedrept. Vor circ, au circ!”, a spus tehnicianul, care a prezentat apoi o notificare pe care a trimis-o clubului pe 7 octombrie.

În aceasta, Napoli spunea că nu e de acord cu rezilierea amiabilă a contractului, că achitarea restanţelor financiare este o consecinţă normală a muncii depuse şi că înscrierea unor clauze abuzive în contract este o înşelătorie, antrenorul precizând că a semnat contractul doar în limba română, pe care nu o cunoaşte şi nu în engleză şi italiană. Italianul mai preciează că gruparea ieşeană mai are să-i achite 20.000 de euro net din prima de instalare de 40.000 de euro net, că salariul lunar este de 39.505 lei, că echipa nu este într-o situaţie de criză de vreme ce se află pe locul IX, în condiţiile în care el are dreptul să încaseze 10.000 de euro net dacă CSM Poli termină campionatul pe locurile XI-XII. Napoli, care a cerut un contract în limba engleză, a mai spus că va solicita plata tuturor drepturilor financiare la care are dreptul până la sfârşitul contractului în cazul în care va fi demis.

Reacţia clubului a fost dată de preşedintele Prunea: “Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie. Nicolo, pentru care am un respect deosebit, ar fi trebuit să înţeleagă situaţia echipei. M-a uimit cum procedează. Noi am acţionat perfect legal, am urmat paşii normali, după ce a refuzat rezilierea amiabilă a contractului. Este cu plata la zi, am activat o clauză contractuală. Nicolo are apoi dreptul să conteste, ne vom judeca, dacă el vrea. Interesul clubului este pe primul loc pentru mine. Până sâmbătă seară, echipa va avea antrenor”.

Şeful executivului ieşean a mai spus că relaţia cu Primăria, care nu a dat nicio mână de ajutor în rezolvarea crizei fără precedent din Copou, este normală, mai ales că primarul Mihai Chirica şi-a nuanţat o ieşire din această săptămână, în care anunţase că nu-l interesează ce se întâmplă la clubul de fotbal.

Imediat după antrenament, CSM Poli a intensificat tratativele de aducere a unui nou antrenor. Faţă de informaţiile prezentate ieri de “Ziarul de Iaşi” nu a apărut vreo noutate, Eugen Neagoe fiind favorit în finala cu Viorel Moldovan. Neagoe este aşteptat astăzi în Iaşi pentru negocierea contractului şi preluarea echipei, împreună cu un asistent, Sebastian Moga. Ceilalţi “secunzi” ai lui Napoli, Adrian Kereszy, care a condus şedinţa de pregătire de ieri, Benone Dohot şi Cezar Honceriu îşi vor păstra posturile. Dacă acordul cu Neagoe va fi parafat, fostul “secund” al lui Victor Piţurcă la echipa naţională va conduce antrenamentul de duminică al echipei, care este liberă astăzi.

Altfel, echipa ieşeană studiază despărţirea de Sato şi Saric.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri