Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

De ce a fost ocolit Iașul de personalități pe 24 ianuarie? Simirad și Nichita au o explicație

GALERIE
24 ianuarie iasi (40)24 ianuarie iasi (3)24 ianuarie iasi (4)24 ianuarie iasi (13)24 ianuarie iasi (14)24 ianuarie iasi (15)24 ianuarie iasi (16)24 ianuarie iasi (17)24 ianuarie iasi (18)24 ianuarie iasi (20)
  • 24 ianuarie iasi (40)
  • 24 ianuarie iasi (3)
  • 24 ianuarie iasi (4)
  • 24 ianuarie iasi (13)
  • 24 ianuarie iasi (14)
  • 24 ianuarie iasi (15)
  • 24 ianuarie iasi (16)
  • 24 ianuarie iasi (17)
  • 24 ianuarie iasi (18)
  • 24 ianuarie iasi (20)
- +

Ce spun ultimii foşti primari ai Iaşului despre această situaţie nemaintâlnită în ultimii ani?

Manifestările din acest an dedicate zilei de 24 ianuarie au atras cea mai slabă prezenţă din partea personalităţilor politice şi liderilor de stat de la Bucureşti. În alţi ani, Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi Parlamentul erau reprezentate la cel mai înalt nivel, lucru care ieri nu s-a întâmplat.

Doi foşti primari ai Iaşului, Constantin Simirad şi Gheorghe Nichita, au un punct de vedere asemănător asupra cauzelor care au dus la această situaţie de marginalizare. Amândoi vorbesc despre tensiunile actuale din societate, care pot transforma manifestări în manifestaţii. Nichita accentuează şi lipsa de influenţă a actualilor lideri politici de la Iaşi, referindu-se în special la şefii locali ai PSD, în timp ce Simirad dă vina pe încrâncenare.

„E situaţia asta din ţară care pur şi simplu m-a scos şi pe mine din sănătate, nu mă mai pot uita nici la televizor. E prea multă încrâncenare, prea multă ură pe care, mă rog, o cultivă acum cei care sunt mai puţin români“, a comentat Simirad.

La rândul lui, Nichita a subliniat situaţia tensionată din ţară, dar a adăugat şi faptul că Iaşul este marginalizat din cauza lipsei de influenţă a liderilor politici.

„Lucrurile sunt foarte simple. Organizaţia PSD de la Iaşi a căzut ca structură de partid, nu mai e bine văzută, nu mai este o echipă solidă cu lideri marcanţi. Avem vreun secretar de stat la PSD Iaşi? Declaraţiile făcute în ultima perioadă arată cumva o izolare a Iaşului, era previzibilă această situaţie“, a spus Nichita.

El a adăugat că tensiunile din societate sunt un motiv pentru lipsa liderilor de stat sau de partid şi a susţinut că, dacă, de exemplu, Klaus Iohannis ar fi venit ieri la Iaşi, cel mai probabil ar fi fost huiduit de o parte dintre oameni.

Primarul Mihai Chirica nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi exprima punctul de vedere.

Iohannis a anunţat încă de acum două săptămâni că nu va ajunge la Iaşi, întrucât este prezent în aceste zile la Consiliul Europei. Totodată, premierul Sorin Grindeanu a declinat invitaţia de a veni la Iaşi pe motiv că în această perioadă este elaborată legea bugetului de stat pe 2017.

VEDEȚI ȘI:

Dezbinare mare la Hora Unirii! Niciun oaspete de seamă, huiduieli, îmbulzeală la plăcinte

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri