Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Reformă „la sânge“, cu rudele şi cu prietenii, la Primăria Iaşi

De ce nu prindeţi un post călduţ la Primăria Iaşi? Pentru că nu sunteţi cumetrii edilului

GALERIE
Primaria-Iasi
  • Primaria-Iasi
- +

Schimbările mai substanţiale se lasă aşteptate în instituţie, aceasta fiind în continuare condusă de un şef numit de Gheorghe Nichita, dar nedorit de primarul interimar.

Poliţia Locală trece prin noi schimbări de cadre la nivelul condu­cerilor unor servicii. Cea mai recentă este desemnarea Mihaelei Tulică la con­ducerea Serviciului Control Ur­ba­nism, ea fiind şi soţia şefului jandarmilor ieşeni (Mircea Tulică). Soţii Tulică sunt percepuţi ca apropiaţi ai primarului interimar Mihai Chirica, în contextul în care, potrivit unor surse, în 2013 edilul a botezat-o pe fiica acestora. Chirica a admis ieri că a solicitat promovarea de femei în structurile de conducere ale serviciilor din subordine pe linie de control.

„La toate secţiile biroului de control din toate instituţiile care intră în contact direct cu cei care mai încearcă să mai eludeze legea, am cerut să fie puse în funcţii femei. Prin plecarea domnului Harabulă din poziţia de adjunct la Mediu (Biroul pentru Protecţia Me­diului al Poliţiei Locale, n.r.), doamna Tulică de la Mediu s-a dus în po­ziţia vacantă lăsată vacantă de Ştefan Avîrvarei (inculpat într-un dosar al primarului suspendat Gheorghe Nichita, n.r.), care ştiţi foarte bine cu ce se ocupa. Sunt convins că o femeie nu va face acelaşi lucru, motiv pentru care am salutat decizia domnului Grumeza (Georgel Grumeza, director adjunct, n.r.)“, a explicat ieri Chirica.

Tulică se află la şefia Serviciului Control Urbanism de la 1 ianuarie, în decembrie 2015 serviciul fiind condus de către un alt angajat al instituţiei, Cristian Şcrab, în contextul în care, la sfârşitul lunii noiembrie, Avîrvarei a fost suspendat din funcţia publică, fiind dat în judecată de procurorii DNA.

Trei „candidaţi“ pentru conducerea Poliţiei Locale

Chirica a mai spus că Poliţia Locală va avea în curând şi un nou director general, dar nu a avansat niciun nume. În schimb, conform unor surse, Chi­rica a purtat deja discuţii cu cel puţin trei persoane în acest sens, toate fiind din afara Poliţiei Locale.

În decembrie, primarul interimar Mihai Chirica a precizat că aşteaptă „demisia de onoare“ a lui Grumeza din funcţia de director adjunct, după ce nu i-a mai prelungit acestuia detaşarea pe funcţia de director general. La vremea respectivă, Chirica i-a reproşat lui Grumeza că nu a mobilizat poliţişti pentru dirijarea traficului în intersecţiile cu probleme, în contextul aglomeraţiei specifice sărbătorilor de iarnă. Grumeza a refuzat să-şi dea demisia şi a rămas directorul „de facto“ al Poliţiei Locale din poziţia de adjunct. „Nu comentez“, a răspuns Grumeza, întrebat despre solicitarea primarului interimar din decembrie.

Poliţia Locală se află într-un proces de decredibilizare încă din prima jumătate a anului trecut, când DNA a reţinut mai mulţi şefi ai instituţiei, în frunte cu directorul general Liviu Hliboceanu.

Fiul lui Simirad, angajat la Primărie

Unul dintre cei doi fii ai fostului primar Constantin Simirad a fost angajat la un birou al municipalităţii. Constantin Simirad jr. a fost detaşat pe o perioadă de şase luni de la o firmă care a câştigat în trecut contracte cu primăria, şi care este condusă de către Radu Judele, fost director al Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, dar şi un apropiat al familiei Simirad.

„Domnul Simirad a fost detaşat de la RJR Internaţional la Biroul Cooperare Transnaţională de pe data de 14 decembrie. Detaşarea este pe durată determinată“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Conform organigramei municipalităţii, Biroul Cooperare Transnaţională se află în subordinea Direcţiei de Dezvoltare şi Proiecte Europene. Constantin Simirad jr. a fost angajat şi la Consiliul Judeţean, unde, în urmă cu câţiva ani, când instituţia era condusă de tatăl său, ocupa o funcţie de consilier la Biroul Informatizare.

Între fostul primar Simirad şi actualul primar interimar al Iaşului este o relaţie de lungă durată, primarul Simirad fiind cel care l-a adus pe Chirica în viaţa publică, în anii '90, ca director în primărie, acesta din urmă lucrând anterior ca inginer la firma de construcţii Conest SA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri