Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dihonie mare printre sutanele negre din târg, de la posturi

GALERIE
puls
  • puls
- +

Fierbere mare în ultima perioadă prin lumea sutanelor negre din târg, iubiţi dreptcredincioşi, zice-se că din cauza unor dihonii la vârful prelaţilor importanţi. 

Din ce a tras cu urechea prin amvoane amicul nostru Archibald Tănase, enoriaş fidel la o parohie influentă din oraş, cică anumite maziliri din funcţii petrecute în arhiepiscopia Iaşului ar fi creat mare vâlvă şi nemulţumire. Zice amicul Archie că tot zăduful arhieresc ar fi îndreptat spre preotul Chir Rilă, despre care am mai adus noi vorba aicea într-o vreme. Este taman cel care are una dintre parohiile binecuvântate din oraş, dar, mai important, el este un soi de şef al corpului de control al mitropolitului, în limbaj mai lumesc. Doar nu credeţi că, pe vremea Înaltului dinainte, acestui tânăr prelat i se spunea degeaba, în şoaptă şi cu teamă, „Biciul lui Daniel“? Ei bine, acest tânăr prelat cică a alungat din funcţii câţiva preoţi cu trecere, dar paharul zice-se că ar fi fost umplut când l-a dat jos până şi pe mai marele proto-Handrei de la Biserica „Barbă mare“ din centrul oraşului. Ei bine, se zvoneşte că la toate acestea ar fi fost mai mult dorinţa şi pidosnicia „biciului“ decât voia ierarhilor superiori sau a adunărilor bisericeşti. Cu alte cuvinte, i s-a urcat popii la cap, cum se spune în popor. Sau la potcap. Spun unii că nu i se mai poate ajunge cu prăjina la nas, dar nu se ştie dacă e din cauza prăjinii, c-ar fi prea scurtă, sau a nasului popii. Nu ştim ce-o să iasă de aicea, nu ştim nici măcar dacă o fi mâna lui Doamne-Doamne sau a Spurcăciunii. Dar una ştim sigur: staţi prin zonă, rugaţi-vă cu sârg, căci tot noi ajungem primii ca să vă spunem cine-a izbândit şi cine-i înbăvit!
 
Să râdem cu Ghihocel Osânză, cum şi-a furat singur slana din pod la şură
 
Tare ne-am mai amuzat ieri cetind gazeta electronică a lui Ghihocel Osânză, după ce un amic de-al amicului Archie ne-a atras atenţia că ar fi scris de noi ceva. Mai egzact, în ziarul nostru de ieri noi am avut un articol în care un conţilier acuza, fără nume şi prenume, că gazeta de şantaj din oraş s-ar fi înfruptat la greu din fondurile publice ale asocialţiunii judeţene pentru strâns gunoiul din commune. Atât şi nimica mai mult. Ei bine, ieri pe la chindii ce vedem noi în gazeta electronică a buhaiului Ghihocel? Că de ce ne legăm noi de viaţa lor, că ei nici şantaj prin gazetă nu fac şi deci nici tiparniţa ori gura nu le miroase, şi câte şi mai câte scuze haioase de te umfla râsul, Bun, asta nu că nu ar fi adevărat, sau că i-ar crede cineva că nu-i aşa, dar, bă toporaşilor, bă Ghihocele: ha oared socheres, tată? Păi nu v-a spus nimenea numele acolo, de ce vă scuzaţi? hai că ne-am lămurit şi tura asta: buhaiul e-atât de deştept ca noaptea încât, atunci când nu-l acuză nimeni, o face singur. Vorba ceea: ţiganul, când nu mai are ce ciordi, îşi fură singur căciula. Aşa că, hai, pe loc repaus, stânga-mprejur şi înainte marş! 

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri