Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Directorul Aeroportului se laudă cu nominalizări la premii pe care trebuie să le plăteşti

GALERIE
bodea
  • bodea
- +

Directorul Aeroportului se laudă cu primirea unor distincţii dubioase. Aeroportul ieşean a fost nominalizat la premiul pentru categoria “Best Enterprise”, iar Marius Bodea, la categoria “Manager of the Year” de către Europe Business Assembly (EBA). Distincţiile urmează să fie decernate pe 22 martie.  

“Invitaţia ne onorează, iar simplul fapt că Aeroportul Iaşi se află pe lista nominalizărilor demonstrează încă o dată că suntem un model demn de urmat. Aeroportul Iaşi şi-a consolidat poziţia pe piaţa internaţională, prin efortul continuu de a explora noi şi noi posibilităţi de dezvoltare, şi preocuparea de a oferi servicii de calitate clienţilor şi companiilor aeriene partenere. Aeroportul nostru a îndeplinit toate criteriile necesare selectării pentru o astfel de competiţie, iar a doua nominalizare, în ceea ce mă priveşte, pentru titlul «Managerul anului», mă onorează cu atât mai mult”, a precizat Bodea, într-un comunicat remis de către Aeroport.

Reporterii “Ziarului de Iaşi” au încercat să afle modul în care organizaţia britanică a selectat aeroportul ieşean şi directorul acestuia, dar site-ul EBA este foarte zgârcit în detalii. Centrul pentru Jurnalism de Investigaţii din Belgrad a publicat în urmă cu câţiva ani o amplă anchetă referitoare la această organizaţie. O publicaţie indoneziană o apreciază ca o “escrocherie, deşi una legală”.

Deşi EBA se prezintă ca fiind o organizaţie neguvernamentală înfiinţată cu scopul de a crea o imagine pozitivă regiunilor, companiilor şi personalităţilor din comunitatea de afaceri europeană, ea este înregistrată în Marea Britanie ca firmă, din 2000.

Singurul acţionar al EBA este un tânăr ucrainean, Ivan Savov. Tatăl acestuia, Anton, conduce o organizaţie similară, în Ucraina. EBA conferă distincţii din mai multe domenii, laureatul urmând să plătească o taxă de participare la decernarea oficială. Taxa este cuprinsă, în funcţie de categorie, între 2.000 şi 9.700 de euro. Suma nu acoperă costurile deplasării sau cazării, acestea revenind laureatului. Premiul “Best Enterprise” constă într-o statuetă în formă de mână, placată cu aur. Medalia “Manager of the Year” are forma unei stele în 8 colţuri, peste care este suprapusă o cruce celtică, cu cristale Swarovski.

Organizaţia trimite o serie de mesaje prin e-mail către diverse persoane, informându-le că au fost nominalizate pentru un premiu, urmând să parcurgă un proces de selecţie. Cei care răspund la e-mail sunt anunţaţi că au câştigat unul din numeroasele premii, urmând să achite taxa, să participe la ceremonia de decernare a medaliei şi să se întoarcă acasă cu premiul.

Faptul că EBA îşi are sediul în Oxford o face mai credibilă, mulţi asociind-o cu celebra universitate, chiar dacă între ele nu există nicio legătură. Printre laureaţii de anul trecut ai EBA s-au numărat un profesor de la Universitatea “Dunărea” din Galaţi, un cercetător de la o universitate din Kazahstan, un profesor universitar din Kazahstan şi un lector din Sultanatul Oman.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri