Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Don Quijote a luat-o razna

GALERIE
steaua-stadion
  • steaua-stadion
- +

 Juristul CSA Steaua, Florin Talpan,  îl somează pe superiorul său, comandantul Cristian Petrea să semneze notificările privind FC Steaua Bucureşti SA, considerând că aceasta este în interesul “statului român şi al Armatei Române”. În plus, Talpan îl trage de urechi pe noul Ministru al Apărării Naţionale, dar Gabriel Leş a cerut verificări amănunţite

 
 
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat, ieri, pe pagina sa de Facebook, că a dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii "Steaua Bucureşti". "Într-o zi în care preocupările întregului Minister al Apărării s-au concentrat pe fundamentarea bugetului pe anul 2017, pregătirea Ministerialei Apărării de la NATO din luna februarie, am fost nevoiţi cu toţii să acordăm timp preţios unor polemici neconstructive. Astăzi, am dispus Corpului de Control şi Inspecţie să demareze urgent şi cu maximă seriozitate verificări cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei a mărcii «Steaua Bucureşti». La finalul misiunii de control, vom face publice rezultatele acesteia", a scris Leş.
Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, l-a acuzat,  ieri, pe comandantul interimar al CSA Steaua, Cristian Petrea, de neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, de acţiune contrar intereselor statului român şi ale Armatei Române şi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, pentru că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel în litigiul cu FC Steaua, prin refuzul de a semna notificările către FRF, LPF şi ONRC. "Vreau să-l somez public pe comandantul interimar Petrea Cristian să semneze de urgenţă notificările către ONRC, LPF, FRF şi către societatea comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, pentru că sunt în interesul statului român, el împiedicând punerea în aplicare a deciziei Curţii de Apel din data 21 decembrie 2016. Îi solicit public ministrului Apărării să constate că comandantul interimar Petrea Cristian nu-şi îndeplineşte atribuţiunile de serviciu, că se opune punerii în aplicare a deciziei Curţii de Apel, că acţionează contrar intereselor statului român şi ale Armatei Române şi săvârşeşte infracţiunea de abuz în serviciu", a declarat Talpan, la Digi Sport. Florin Talpan a afirmat, luni, că a întocmit notificări către LPF, FRF şi ONRC, prin care le cere acestor instituţii să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Bucureşti în litigiul cu gruparea patronată de Gigi Becali, privind numele Steaua, însă Petrea a refuzat să le semneze.
Ieri, CSA Steaua dat publicităţii un comunicat, în care îşi reafirmă intenţia de a înfiinţa o echipă de fotbal care să fie înscrisă în Liga a IV-a şi nu în Liga I, aşa cum susţine Talpan că ar trebui, conform deciziilor instanţelor în litigiul privind marca Steaua. "CSA rămâne consecvent proiectului de înfiinţare a echipei de fotbal seniori, sub conducerea lui Marius Lăcătuş. Proiectul prevede înscrierea în Liga a IV-a, promovarea, în fiecare an, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât, în anul 2020 echipa să poată accede în prima ligă valorică, sincronizându-se cu finalizarea modernizării stadionului de fotbal. CSA Steaua Bucureşti apreciază interesul mass-media pentru acest subiect, dar face precizarea că multe dintre declaraţiile şi luările de cuvânt exprimate în ultimele zile de diferite persoane, nu se înscriu în strategia de dezvoltare a proiectului secţiei de fotbal, acestea reprezentând pure speculaţii sau interpretări personale", se arată în comunicatul citat.
Conducerea clubului sportiv precizează că îi acordă sprijin lui Talpan în litigiile cu FC Steaua, gruparea lui Becali, deşi juristul se plânge de lipsa de susţinere din partea CSA şi MApN. La 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri