Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ghetuţe din piele pentru cei 118 elevi minunaţi dar necăjiţi:

Donaţie surpriză pentru micuţii sărmani din Alexeni: 15.000 lei. Campanie Ziarul de Iași

GALERIE
copii
  • copii
- +
Suma, echivalentul a 3.000 de euro, a fost donată ieri de Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, împreună cu un mesaj de responsabilitate socială. Tot ieri, Conest SA a oferit 2.000 de lei, iar doi ieşeni anonimi au contribuit cu 1.000, respectiv 500 de lei
În ciuda lipsurilor de acasă, „piticii“ din Alexeni se bucură încă de copilărie. Râd, se joacă chiar dacă le lipsesc jucăriile şi visează să ajungă oameni „mari“, profesori, medici sau poliţişti. Copiii din Alexeni îl aşteaptă pe Moş Crăciun anul acesta, chiar dacă în anii trecuţi nu a trecut pe la ei. Împreună, le putem aduce ghetuţele din piele, căciuliţele, fularele şi mănuşile mult visate. În şcoala din Alexeni ar mai trebui materiale didactice, la grădiniţă este nevoie de jucării, iar biblioteca şcolii la care învaţă 118 copii de grădiniţă şi din clasele primare şi aproximativ 50 de copii din clasele gimnaziale are cărţi care încap toate pe două rafturi. În demersul nostru de a le face un Crăciun mai fericit, s-au alăturat şi două cunoscute companii: Prime Kapital, dezvoltatorul proiectului Silk District, care a donat pentru darurile micuţilor 3.000 de euro, şi Conest, care donează suma de 2.000 de lei.
 
Cine s-a mai alăturat ieri campaniei „Ziarului de Iaşi“
 
În cadrul Campaniei de Crăciun a Ziarului de Iaşi s-a alăturat şi Compania Conest, care a donat pentru darurile copiilor din Alexeni suma de 2.000 de lei. Aceşti bani se vor transforma în ghetuţe şi hăinuţe pentru copiii săraci, care nu vor mai îndura frigul până la şcoală în haine de împrumut, în tenişi sau doar în pulovere şi hanorace. În ajutorul lui Moş Crăciun a venit şi Prime Kapital, care donează o sumă remarcabilă: 3.000 de euro. „Imaginile cu aceşti copii sunt mişcătoare, amintesc de copilăria multora dintre noi, indiferent unde am crescut. Credem că este o datorie pentru toţi cei care vor să ofere beneficii comunităţii să facă şi astfel de gesturi, care oferă bucurie şi armonie celor ce au cel mai mult nevoie de asta, mai ales acum, în preajma Sărbătorilor. Înţelegem astfel să ne manifestăm dimensiunea socială nu numai în proiectele noastre de anvergură, dar şi prin astfel de gesturi, prin care transmitem şi un mesaj social, de responsabilitate faţă de cei aflaţi în dificultate“, ne-au transmis reprezentanţii Prime Kapital.
 
Totodată, o ieşeancă, ce a dorit să îşi păstreze anonimatul, a donat 1.000 de lei, iar o altă persoană din Iaşi, care de asemenea a dorit să nu i se cunoască numele, a dăruit acestor copii 500 de lei. Şi ieşeanul Andrei C. a dorit să fie alături de micuţii din Alexeni cu suma de 100 de lei.
 
Cum putem să ajutăm
 
Cei care doresc să ajute în această campanie sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35. Mai multe detalii la telefon: 0232/271 271. La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare tip, în dublu exemplar, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, chiar şi prin fax. A fost deschis şi un cont de donaţii la BRD de către Şcoala Profesională de Industrie Alimentară Ţibana (n.r. - şcoala cu personalitate juridică care are în subordine Şcoala Alexeni), contul fiind RO19BRDE240SV31022122400. Din banii strânşi, Ziarul de Iaşi va cumpăra ghetuţe, fulare şi mănuşi, împreună cu reprezentanţii şcolii. În cazul în care vor mai rămâne fonduri, vor fi achiziţionate materiale didactice necesare Şcolii Alexeni. De asemenea, ieşenii care doresc să doneze îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării sau alimente neperisabile pentru familiile nevo­iaşe din Alexeni pot face acest lucru la sediul redac­ţiei.

Lista onorabilă a donatorilor din această campanie

  • Prime Kapital (dezvoltator Silk District) - 3.000 euro
  • Conest - 2.000 lei
  • Anonim - 1.000 lei
  • Anonim - 500 lei
  • Andrei C. - 100 lei
  • Focality - 3.000 lei
  • USLIP Iaşi - cutii de bomboane şi agende
  • Silviu Macovei - 500 lei
  • Constantin Adăscăliţei - 500 lei
  • Editura Gama - cărţi educative
  • M.P. - 2.000 lei
  • Familia Ozarchevici - trei saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte și dulciuri
  • Camelia Gavrilă -1.000 lei
  • Asociaţia de Părinţi Şcoala „Haşdeu“ - 1.000 lei
  • Maftei Ilie - saci cu îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi obiecte casnice
  • Cuplu pensionari - 100 lei
  • Compania Antibiotice - 3.000 lei
  • Teritex România - căciuliţe şi fulare pentru copii
  • Anonim - 200 lei
  • Viorel Blăjuţ - 3.000 lei
  • Marian Şerbescu - 500 lei
  • Anonim - 500 lei

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri