Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dragnea a uitat de autostrada Iaşi - Târgu Mureş

GALERIE
Liviu Dragnea
  • Liviu Dragnea
- +

 Craiova - Piteşti şi Sibiu - Piteşti, ca legături cu coridorul IV, sunt tronsoanele de autostradă prioritare, susţine liderul PSD, fără a aminti un cuvânt despre nevoia de infrastructură în nord-estul ţării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a de­clarat, ieri, în cursul unei vizite în Olt îm­preună cu ministrul Agriculturii, că iniţial el nu a avut încredere în „băiatul acesta tânăr“ de la Transporturi, Răzvan Cuc, dar acesta „a pus ordine“, „are minte“. Întrebat când se va face ordine în infrastructură, instituţional, preşedintele PSD a răspuns: „A început să se facă ordine. În primul rând trebuie pusă rânduială în infrastructură în modul în care se iau deciziile şi o spun cu satisfacţie că baiatul acesta tânăr de la Transporturi - eu nu am avut iniţial încredere în el - cu tot ceea ce face mie îmi dă semne bune. A pus ordine, are un câmp de acţiune foarte mare. Este un baiat tânăr care are minte. Cum spune domnul ministru (Petre Daea - n.r.) nu-i sună mintea ocupat“. Preşedintele a mai spus şi care sunt autostrăzile prioritare în privinţa infrastructurii: „Cele două auto­străzi: coridorul IV şi autostrada Transil­vania, Craiova - Piteşti, Sibiu - Piteşti“.

Întrebat despre ce ar trebui făcut în le­gislaţie pentru ca procedurile să nu mai fie atât de greoaie, Dragnea a spus că „s-a făcut iniţial, dar ne-au oprit cei de la Bru­xelles“, el subliniind că trebuie luate măsuri pentru a ieşi din acest „bâlci“. „Tre­buie să se dea posibilitatea instituţiilor care organizează licitaţiile aşa cum este în multe ţări din Vest, adică ca să nu se mai lungească sau să nu se mai întârzie 2-3 sau chiar 4 ani de zile prin instanţe. Să se dea posibilitatea instituţiei care a contractat, a luat o decizie şi să-şi asume - dacă sunt alţii care vor să lungească iar 2-3 ani de zile prin procese şi la final să ajungă tot la soluţia iniţială - să înceapă lucrarea şi dacă instanţa decide altfel la un mo­ment dat peste 2 ani de zile să fie o justă despăgubire pentru cel care să zicem a fost nedreptăţit, dar să nu fie mai mare decât cota din profitul estimat şi pus în documentaţia de licitaţie. Altfel nu se iese din acest bâlci. Pentru că în nicio ţară din Europa nu se întâmplă aşa. Numai la noi se fac tot felul de experimente şi ne mirăm de ce nu avem infrastructură mare. Ieri am fost la Bistriţa şi îmi spune preşedintele de consiliu de acolo că se ruga public ca astăzi să-i vină o decizie de la instanţă de la Cluj după un an şi jumătate de procese. Sper să înceapă o lucrare. Ori, aşa nu poţi să dezvolţi România. Se pierd banii, se pierd finanţările, se învechesc proiectele. Că faci un studiu de fezabilitate astăzi, faci proiectul peste 6 luni de zile şi ajungi să faci lucrarea peste 3 ani. Peste 3 ani de zile sunt alte costuri, pot fi tehnologii care se învechesc. Aşa nu dăm înainte. Din cercul acesta vicios trebuie să ieşim cu curaj, cu transparenţă, cu respectarea normelor europene. Dar nu putem să stăm cu banii în mână sau în sertare şi lucrurile să nu se facă“, a subliniat Dragnea.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri