Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dupa ninsori si viscol, gerul se instaleaza in toata tara. Zeci de oameni, blocati pe drum dupa ce au ignorat avertizarile

GALERIE
viscol, masini impotmolite
  • viscol, masini impotmolite
- +

Este iarna grea in intreaga tara. Nu mai avem cod rosu, insa in continuare exista o atentionare de cod galben de vant pentru jumatatea de est de tarii si judetele Dolj si Mehedinti. 

Intensificarile ar putea atinge pe alocuri 70 de kilometri pe ora, viscolind si troienind zapada. Raman inchise autostrazile A2 Bucuresti - Constanta si A4 Ovidiu Agigea.

ora 9:20 O actiune de interventie pentru salvarea a 12 persoane ramase blocate intr-un autofurgon pe DJ 212 din judetul Braila a avut loc pe timpul noptii, fortele de interventie reusind sa ajunga foarte greu la persoanele blocate. Cele 12 persoane au ramas blocare intre localitatile Tufesti si Gropeni, iar in ajutorul lor au venit patru persoane cu doua utilaje de deszapezire de la Consiliul Judetean Braila si doua utilaje de deszapezire de la CLSU Gropeni. 'Persoanele au fost deblocate si preluate la Primaria Gropeni, unde au fost cazate, acestora fiindu-le asigurate cele necesare', a declaratpurtatorul de cuvant al ISU, lt.col. Stefan Stoian.

ora 9:00  Doi copii din judetul Braila, ambii in varsta de 8 ani, care acuzau febra si varsaturi, au fost dusi la urgente, pe timpul noptii de vineri spre sambata, cu senilatele ISU, deoarece se aflau in localitati unde ambulantele nu puteau ajunge din cauza sulurilor de zapada de pe drumuri. Potrivit informatiilor furnizate AGERPRES de purtatorul de cuvant al ISU, Stefan Stoian, un caz a fost inregistrat in localitatea Spiru Haret, comuna Bertestii de Jos, copilul fiind preluat si transportat la Centrul de Permanenta din orasul Insuratei. Cel de-al doilea caz, un copil din localitatea Latinu, comuna Maxineni, care acuza febra, varsaturi, dureri abdominale, a fost preluat de catre echipajul SMURD din cadru ISU si predat la UPU Braila.

O gravida din Constanta a nascut intr-o senilata

Ultimele ore de urgie au fost numarate cu greu de pacientii blocati intre nameti. Desi salvatorii au ajuns tarziu la ei din cauza contidiilor de vreme rea, iata ca exista si un caz fericit, in judetul Constanta. Acolo, o tanara de 21 de ani a dat nastere unui baietel sanatos intr-o senilata ramasa inzapezita.

Interventia a fost una grea, dar, in cele din urma, a fost incheiata cu succes. Tanara mamica a fost asistata de doi paramedici SMURD care au primit in permanenta indicatii prin telefon. Alaturi de ea se afla o alta gravida, de 18 ani, care urmeaza si ea sa nasca. Ambele femei au cerut ajutor la 112, iar acum vor fi duse intr-un centru de permanenta din judet.

 Desi autoritatile au facut un apel disperat catre soferi, vineri, zeci de masini tot au ramas blocate in viscol si au avut nevoie de ajutorul armatei. Din pacate, o femeie de 57 de ani si un barbat de 78 au murit pentru ca salvatorii n-au avut cum sa ajunga pana la ei.

Cel mai rau a fost la Constanta, unde masinile au fost oprite de politisti. Soferii care nu s-au supus au regretat amarnic, pentru ca au ramas impotmoliti.

Intre localitatile Nicolae Balcescu si Kogalniceanu, aproximativ 40 de autoturisme si chiar TIR-uri au ramas in troiene. Soferii au avut nevoie de ajutorul militarilor care au venit cu niste camioane 6x6. Mai mult de jumatate din orasul Constanta a ramas fara curent, caldura si apa. Alte 80 de localitati din judet sunt la aceasta ora in bezna.

Autostrada Soarelui a fost inchisa cu tot cu cei care n-au mai putut sa inainteze inclusiv ocupantii unui microbuz.

Textul integral, pe stirileprotv.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri