Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

După Brad Pitt, ieşeanca noastră pregăteşte o nouă lovitură: film la Londra

GALERIE
Anamaria Marinca cu Brad Pitt la Londra
  • Anamaria Marinca cu Brad Pitt la Londra
- +

„A intrat într-un alt film, stă pe platou toată ziulica, chiar şi noaptea, nu are timp de nimic“, ne-a spus mama actriţei.

Actriţa ieşeancă Anamaria Marinca, cunoscută de cinefili din „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“ a lui Cristian Mungiu poate fi văzută în filmul „Fury“ a lui David Ayer. Premiera a avut loc săptămâna trecută şi în România, iar ieşeanca joacă rolul unei femei pe nume Irma, alături de celebrul Brad Pitt, actorul său preferat încă din copilărie. Pe lângă star, din distribuţie mai fac parte şi alţi actori de renume cum ar fi Alicia Von Rittberg, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal şi Michael Peña.

Anamaria are 36 de ani şi a jucat până în prezent în 19 filme, printre care şi seriale, ultimul fiind cel amintit mai sus. Recent a fost prezentă alături de actorii din „Fury“ la Festivalul de Film de la Londra, unde a avut loc premiera lungmetrajului. În anul 2004 a fost premiată la Premiile „Bafta“ cu rolul din „Sex Traffic“, în 2008 a fost premiată la Premiile „Gopo“ la secţiunea pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul Otiliei din filmul „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“ iar în 2009 a obţinut acelaşi premiu la aceeaşi categorie pentru rolul Smarandei din „Boogie“. Cu rolul Otiliei a fost prezentă şi pe covorul roşu de la Cannes, unde „4,3,2“ a obţinut premiul „Palme D’or“. În 2005 a mai câştigat alte două premii pentru cea mai bună actriţă din filmul „Sex Traffic“, Premiul Royal Television Society şi Premiul „Golden Nymph“ la al 45-lea Festival de Televiziune de la Monte Carlo.

Anamaria Marinca a studiat muzica alături de fratele său, ea cântând la vioară iar el la pian. Acum el este medic şi ea actriţă. Această vocaţie nu e departe de o moştenire ereditară, deoarece tatăl său este profesor de teatru, iar mama sa violonistă. „A intrat într-un alt film, stă pe platou toată ziulica, chiar şi noaptea, nu are timp de nimic. Eu ca mamă mereu am vrut ca ei să facă tot ce îşi doresc, dacă vreţi o părere mai obiectivă trebuie să-l întrebaţi pe soţul meu, i-a fost profesor la Facultatea de Teatru“, ne-a mărturisit Adriana Marinca, mama actriţei. Tatăl ne-a spus că nu s-a opus ca Anamaria să urmeze acest drum.

„Am fost surprins că a ales actoria“

„Domeniul nostru este mai sensibil, în presă a cam ieşit că nu i-am dat voie să  meargă pe acest drum, nu este adevărat. Am fost surprins că a ales actoria, ţinea vioara frumos în mână, putea să ia «scaunul» mamei ei, cum se spune. Doar că atunci nu i-am zis nu, dar am lăsat-o 24 de ore să se gândească. Există riscuri ca liber profesionist, asta nu e o jucărie. Eu privesc foarte responsabil cărarea asta pe care merge ea. Sunt bucuros că reuşeşte, am sfătuit-o să facă în continuare şi teatru pentru ca e mai precis, e meserie! E ca o sârmă întinsă fără plasă. Nu poţi să faci dubla a nu ştiu câta la teatru. Sunt artişti mari, întâlnirile astea sunt foarte importante,  victoria ei este că au trecut 10 ani de la începuturile ei şi a reuşit să-şi păstreze cu cinste numele“, povesteşte Gheorghe Marinca, tatăl actriţei.

În prezent, actriţa locuieşte la Londra, unde joacă destul de mult atât pe scenele de teatru, cât şi în proiecte cinematografice. Din spusele ei, Anglia este o lume în care talentul este răsplătit. Experienţa prin care tocmai a trecut, aceea de a juca alături de Brad Pitt, actorul ei preferat, i-a pricinuit destul de multe emoţii, în special creative, după cum afirmă chiar ea în presa internaţională. E fericită însă că a descoperit în spatele „vedetei“ un om normal, prietenos, care se comportă cu ceilalţi actori ca şi cum ar fi membrii aceleiaşi familii. Filmul prezintă povestea de război a celor care rămân anonimi în luptă, dar fac fapte eroice şi duc tot ce-i mai greu pe umeri, într-un astfel de conflict.

Ieşeanca a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu“, însă pe parcurs a intervenit ceva care i-a schimbat destinul. După ce a văzut filmul „Breaking the Waves“ a dat la teatru. A fost de-a lungul timpului şi Natasha, şi Anna, Elena, Rosa, Vika dar şi alte personaje inedite. Anamaria a mai jucat şi în „Doctor Who“, un serial dat la TV, „Keeping Up with the Joneses“, „Un nuage dans un verre d’eau“, „Perfect Sense“, „Aviatoarea din Kazbek“, „Look, Stranger“, „Five Minutes of Heaven“, „Storm“, „Contesa însângerată“, „The Last Enemy“, „Youth Without Younth“ şi altele.

Cel mai bun sfat primit vreodată de ea a fost: „mergi în direcţia fricii!“, sfat pe care l-a şi urmat pe traseul său profesional. Ar trăi veşnic din personaje pozitive, bune, luminoase, însă pe undeva o atrage şi partea întunecată a unui rol. Are şi un personaj negativ preferat, este vorba de Faust din drama cu acelaşi nume a lui Johann Wolfgang von Goethe. Ca actor profesionist, crede că trebuie să poată să joace orice rol.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri