Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

E de bine pentru CSM?

GALERIE
handbal-csm-rostov
  • handbal-csm-rostov
- +

 

Handbalistele bucureştene pot obţine locul III în grupa de Liga Campionilor, însă în orice situaţie vor întâlni în sferturi o echipă foarte puternică
 

Echipa de handbal feminin Larvik HK a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia FC Mydtjylland, cu scorul de 28-24 (18-11), iar rezultatul ajută pe CSM Bucureşti să rămână pe locul III în grupa principală II a Ligii Campionilor. Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, s-a calificat vineri seară, pe teren propriu, în sferturile de finală ale actualei ediţii a competiţiei, după ce a învins formaţia slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 28-26 (14-12), în penultimul meci din grupa principală II. În urma rezultatului, Krim a rămas cu şase puncte şi a ratat sferturile de finală, iar CSM a acumulat nouă puncte şi a urcat pe locul III în grupa II, poziţia fiind consolidată, sâmbătă, prin victoria celor de la Larvik HK la FCM. Larvik are acum 12 puncte (locul II), iar FCM coboară pe locul  IV (8 puncte). Aseară, Györ a învins clar pe teren propriu pe lanterna Esbjerg (33-22) şi clasamentul arată astfel: 1. Györ – 15 p; 2. Larvik – 12 p; 3. CSM – 9 p; 4. Midtjylland – 8 p; 5. Krim – 6 p; 6. Esbjerg – 6 p.  În ultima partidă, CSM Bucureşti va juca în deplasare cu Team Esbjerg, pe  12 martie şi obţinerea locului III depinde doar de echipa română. Nu se ştie, însă, în ce măsură locul III în grupă este mai bun decât locul IV. S-a spus că este bine de evitat echipa macedoneană Vardar Skopje, care a avut la început un traseu foarte bun, numai că aceasta a suferit două înfrângeri şi, momentan, liderul grupei este Ferencvaros Budapesta, cu 14 puncte, urmată de Vardar (13 p) şi Buducnost (10 p). Fosta deţinătoare a Ligii, echipa Cristinei Neagu, are un meci mai puţin jucat, cu Astrahanocika (ultima în clasament) şi poate emite şi Buducnost pretenţii, a patra echipă din grupă fiind “bătută în cuie”: Metz Handball. În ultima etapă, Ferencvaros joacă acasă cu Buducnost, iar Vardar primeşte vizita echipei franceze, deci foarte probabil ordinea în clasament nu se va schimba. Singura concluzie viabilă este aceea că, indiferent de locul ocupat, formaţia CSM Bucureşti are o misiune foarte grea în sferturile care se dispută tur-retur.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri