Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Filmul unei crime care a îngrozit o ţară întreagă

GALERIE
Sirian mort portbagaj
  • Sirian mort portbagaj
- +
Criminalii sirianului Haj Saleh Moustafa au povestit cum au comis fapta şi au oferit detalii şocante. Nevasta lui Moustafa, Maria Andreea Pătraşcu susţine că iniţial a vrut să însceneze sinuciderea soţului său. Ea a lua somnifere de la mama sa şi le-a pus într-o cană de ceai. Medicamentele nu au avut efectul aşteptat. Femeia şi-a chemat amantul care l-a sufocat pe sirian. Ulterior acesta a fost pus într-o geantă în porbagajul maşinii sale, care a fost abandonată pe o stradă în Bucureşti.

Nevasta sirianului găsit mort, la începutul lunii aprilie, în portbagajul maşinii sale a povestit procurorilor că, iniţial, s-a gândit să însceneze sinuciderea băbatului, cu somnifere, însă pentru că acesta nu a murit, a fost nevoită să-l asfixieze, ajutată de amantul ei. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, soţia sirianul Haj Saleh Moustafa, descoperit la data de 8 aprilie, în Capitală, în portbagajul unei maşini parcate vizavi de Secţie 9 Poliţie, plănuise, împreună cu amantul ei, să însceneze sinuciderea băbatului.  Conform documentului citat, Maria Andreea Pătraşcu şi amantul ei Alfons Gabriel Arhire au plănuit crima cu aproximativ o săptămână înainte. „Cu aproximativ o săptămână înaintea comiterii faptei, am avut o discuţie cu inculpata Pătraşcu Maria Andreea, în care aceasta s-a plâns că soţul său o teroriza cu ideea de a pleca în Marea Britanie, încercând să îi inducă ideea de a-i duce copilul acolo, iar după aceea mai văd ei ce fac.

În acest context, în care Andreea se temea pentru viaţa ei şi de perspectiva pierderii copilului, am stabilit de comun acord să îl omorâm pe soţul său", a declarat Arhire în faţa procurorilor. Potrivit rechizitoriului, acesta a recunoscut că au existat "diverse scenarii", însă până la urmă au decis să-i dea lui Haj Saleh Moustafa somnifere. Cei doi au pregătit din timp şi modul în care aveau să scape de cadavru, motiv pentru care au cumpărat de la un hipermarket din cartierul Pantelimon bride din plastic şi saci mari de gunoi pentru ambalarea sirianului. În plus, femeia a pregătiti şi o pereche de cătuşe din metal, pentru eventualitatea în care Haj Saleh Moustafa trebuia imobilizat. Pentru că somniferele nu puteau fi cumpărate fără reţetă de la medic, Maria Andreaa Pătraşu a luat o cutie de Diazepam de la mama sa, după ce i-a povestit femeii că are probleme cu somnul.

 
Ziua fatală
 
În seara zilei de 13 aprilie, Maria Andreaa Pătraşu i-a pus soţului ei 12 pastile de Diazepam în ceai, după care s-a dus la culcare. "Inculpata a declarat că i-a lăsat victimei cana cu ceai menţionată anterior, după care a mers la culcare. În jurul orei 2.00, inculpata a revenit în sufragerie, constatând că soţul său dormea profund şi sforăia", se mai arată în rechizitoriu. Potrivit rechizitoriului, femeia a declarat era convinsă de faptul că cele 12 pastile de somnifer îi vor ucide soţul iar, după ce acesta "va fi găsit mort, totul va păea o sinucidere", deoarece simţea că Haj Saleh Moustafa "avea probleme cu serviciul şi de ordin financiar”. Pentru că acesta nu a murit, Maria Andreaa Pătraşu şi-a dus fiica de acasă după care şi-a sunat amantul. "Imediat Gabriel a intrat în casă s-a dus în dormitor, l-a întors pe soţul meu pe burtă şi i-a pus cătuşele la mâini, cu mâinile la spate. Soţul meu nu a opus niciun fel de rezistenţă în acest moment. În acest timp eu am rămas în uşa dormitorului. Imediat Gabriel i-a apăsat faţa soţului meu în pernă, încercând să-l sufoce, stând cu genunchii pe spatele soţului meu. În acest moment eu am plecat din dormitor deoarece nu puteam să văd. În acest timp am auzit nişte zgomote şi icnete ca şi cum soţul meu se opunea", a povestit în faţa procurorilor Maria Andreaa Pătraşu.
 
Povestea amantului
 
La rândul său, Alfons Gabriel Arhire a declarat că, după ce sirianul nu a mai respirat, "Andreea a venit cu propunerea să băgăm cadavrul în saci mari de plastic şi apoi într-un troler mare pe care îl avea în locuinţă. Andreea a mers în holul locuinţei şi a adus din debara un sul de aproximativ 50 cm cu saci din plastic de culoare neagră şi un tambur de aproximativ 50 cm lungime cu folie subţire, transparentă, pentru ambalat". Apoi, după ce cadavrul a fost înghesuit în troler urcat în portbagajul maşinii victimei, Arhire s-a urcat la volan şi a abandonat autoturismul pe şoseaua Pantelimon. În declaraţia dată procurorilor, cei doi au menţionat şi faptul că, iniţial, şi-au propus să incendieze maşina cu cadavrul în ea, cu ajutorul unor sticle cu diluant, însă, în cele din urmă au renunţat. Ei au procedat în mod similar şi cu actele şi telefoanele mobile ale bărbatului, pe care le-au aruncat la canal. Maria Andreea Pătraşcu şi Alfons Gabriel Arhire au fost trimişi în judecată la data de 7 august, aceştia aflându-se în arestul Poliţiei Capitalei.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri