Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Funcţionari ai Primăriei, puşi să dea „teste de competenţă“

GALERIE
Palatul Roznovanu
  • Palatul Roznovanu
- +

Testele vor fi aplicate inspectorilor de urbanism, aproape 30 la număr, după ce s-a constatat că unii dintre ei nu cunosc legislaţia pe care trebuie să o aplice.

Inspectorii de urbanism din cadrul municipalităţii vor da teste de competenţă profesională. Primarul interimar Mihai Chirica a anunţat ieri că toţi angajaţii direcţiei de profil, aproape 30 de persoane, vor fi supuşi evaluării.

Iniţiativa edilului a pornit după ce a constatat că unii inspectorii nu cunosc legislaţia din domeniu. „Vom avea teste la nivelul fiecărui inspector. Vorbim de teste de competenţe profesionale în func­ţie de fişa postului. Mărturisesc că, cine nu-l trece, nu mai are ce căuta acolo. Voi face concurs la nivel intern în primărie şi toţi cei care vor dori să lucreze în direcţie şi vor trece testul vor lucra acolo“, a spus Chirica.

El a adăugat că este nemulţumit de activitatea din cadrul direcţiei. „Sunt oameni care încă nu cunosc necesitatea unui plan ur­banistic zonal. PUZ-ul trebuie să-l faci atunci când e nevoie, nu trebuie să porţi oamenii pe drumuri pentru faptul că tu nu ştii să interpretezi o lege, dar nu ştii asta pentru că nu o cunoşti“, a precizat edi­lul. Primarul interimar a mai spus că a constatat deficienţe în activitatea inspectorilor după ce a început să-i cheme pe aceştia la audienţele pe care le ţine cu cetăţenii. 

„În fiecare joi avem audienţe, iar eu îi chem pe inspectori să răspundă şi ei petenţilor. Din păcate, de multe ori, rămân şocat în adevăratul sens al cuvântului. Mă intrigă că nici legea urbanismului nu este cunoscută, adică acea lege pe care ei trebuie să o aplice“, a menţionat Chirica. 

Primarul interimar a intrat în conflict în cursul lunii iulie cu arhitectul şef al oraşului, Tudor Vericeanu, cel care conduce Instituaţia Arhitectului şef, din care face parte şi Serviciul Urbanism. Edilul i-a solicitat acestuia demisia pentru tergiversarea finalizării Planului Urbanistic General (PUG) al Iaşului. În prezent, atribuţiile lui Vericeanu în materie de PUG sunt exercitate de către un alt arhitect al Primăriei, Ana Maria Târziu, şefa Serviciului Urbanism.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri