Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Golubovic a regăsit golul

GALERIE
golubovic-felicitat-voluntari
  • golubovic-felicitat-voluntari
- +

 

FC Voluntari – CSM Poli Iaşi 0-1 (0-0), în ultima etapă a sezonului regulat al Ligii I de fotbal . CSM a câştigat primul meci din 2017, după un gol frumos marcat de Golubovic
 
  
Voluntari: Gavrilaş – Coman, Balaur, Spahija, Acsinte – Marinescu (’59 - Novac), Lazăr, Cernat – Popadiuc (’60 - Căpăţînă), Deac (’69 - Curelea), Ivanovici. Antrenor: Florin Marin.
CSM: Grahovac – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Răuţă, Gheorghe - Ciucur (’76 - Mitic), Böle, Ştefănescu (‘90^3 - Panţîru) – Cristea (’65 - Golubovic). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Spahija (’64) – Frăsinescu (’68), Ştefănescu (’84), Bole (‘90^1), Mihalache (‘90^4).
Arbitri: Lucian Rusandru; Sebastian Stoianov, Laszlo Bucsi.
 
0-1. min. 82: Bosoi a executat o aruncare de la margine până la Böle, maghiarul i-a trecut mingea printre picioare lui Spahija, a ajuns aproape de linia de fund, în lateral dreapta, i-a pasat în careul mic lui Golubovic, care a înscris cu o execuţie frumoasă, de lângă Balaur.
 
CSM Politehnica a încercat să-şi spele obrazul aseară, în ultima reprezentaţie din sezonul regulat. După patru meciuri în care nu a obţinut decât un punct, ieşenii au jucat de multe ori ca acasă în prima repriză a disputei de pe stadionul Dinamo, unde nu s-a baricadat în apărare, încercând să atace. Şi cum şi gazdele au căutat golul în actul întâi, a rezultat o repriză cu destule şuturi periculoase, în ciuda ritmului nu prea grozav.
FC Voluntari a fost ceva mai precisă, cinci din cele şase încercări fiind cadrate: una – foarte periculoasă, Ivanovici (’43 – blocaj inspirat Grahovac) şi două - Popadiuc (’17) şi Marinescu (’23) - care l-au pus la încercare pe portarul Iaşului. Chiar dacă a suferit la capitolul precizie, niciunul dintre cele şase şuturi nefiind pe poartă, şi ieşenii au fost la un pas de a deschide scorul, în minutul 21, la reluarea spectaculoasă, pe spate, trimisă de Cristea puţin pe lângă ţintă şi după lovitura liberă executată de Ţigănaşu (’40), care a ciupit bara, acelaşi jucător neprinzând cadrul porţii în minutul 23, la fel ca Böle, în minutul 42.
Simţind că se poate, moldovenii au ieşit şi mai decişi pe teren după odihnă, dominând un act secund în care creşterea vitezei de joc a adus, paradoxal, reducerea numărului şuturilor la o dimensiune incredibilă. CSM a tras doar de două ori, în ambele rânduri bine, prin Frăsinescu (’63 – Gavrilaş a respins) şi Golubovic, care a deschis scorul în minutul 82, iar ilfovenii abia în prelungiri, dintr-o lovitură liberă extrem de uşor acordată, Grahovac parând şutul lui Coman. Trăgând linie, victorie meritată a Iaşului, care a demonstrat că poate mai mult.
 
VIP-uri la oficială
 
^ Foarte puţini spectatori au fost prezenţi aseară la meci. Tribuna oficială, în schimb, a fost garnisită cu VIP-uri, foştii internaţionali Ioan Andone, Florin Răducioiu şi Florin Prunea, precum şi fostul arbitru FIFA Cristi Balaj fiind prezenţi. ^ Antrenor secund la FC Voluntari, ieşeanul Daniel Pancu a urmărit partida din tribună, “Diamantul din Nicolina” neavând încă licenţă de antrenor. ^ Rezerve neutilizate la oaspeţi au fost Caparco, Voicu, Stenio şi Bădic. ^ Bojan Golubovic este la primul gol marcat în acest sezon în Liga I, atacantul neînscriind nici la FC Steaua Bucureşti în sezonul de toamnă ^ Meciul Astra – FC Botoşani, care a încheiat sezonul regulat, s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru gazde, prin golurile marcate de Budescu (’55), Belu (’76) şi S. Buş (’86). În urma acestui rezultat, s-au stabilit clasamentele de pornire ale play-off-ului şi play-out-ului şi programul celor două faze finale, care va fi prezentat mai jos.
 
Clasament play-out: 1. Mediaş - 20 p; 2. Botoşani – 16 p; 9. Voluntari – 15 p; 10. CSM Iaşi – 15 p; 11. Concordia – 13 p; 12. Pandurii – 10 p; 13. Timişoara – 7 p; 14. ASA – 7 p.
Clasament play-off: 1. Viitorul - 26 p; 2. Steaua – 24 p; 3. Astra – 22 p; 4. CFR – 22 p; 5. Craiova – 22 p; 6. Dinamo – 21 p.
 
 
 
Declaraţiile tehnicienilor
Florin Marin: “A fost cel mai slab joc al nostru de acasă din acest sezon. N-am avut spirit de sacrificiu, n-am avut spirit de echipă, organizarea de joc a suferit mult. Nu meritam nimic! Trebuia să fim mult mai montaţi, erau trei puncte foarte importante, pentru că va începe un nou campionat, cu meciuri foarte grele. Am ratat astfel obiectivul stabilit, locul VIII”.
Eugen Neagoe: “Am controlat jocul, am meritat victoria. Voluntarl a intrat rar în careul nostru. Băieţii merită felicitări pentru efortul depus şi pentru că au demonstrat că pot depăşi perioada nefastă prin care au trecut. Au fost foarte concentraţi, au tratat meciul cu seriozitate. Cu aceeaşi atitudine ca astăzi, cu efort maxim, putem câştiga împotriva oricărui adversar. Ne dorim foarte mult să pornim cu dreptul în play-out şi să trecem de Concordia, într-un meci foarte important, pe care trebuie să-l câştigăm”.
 
 
 
 
Foto AGERPRES
 
 

    

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri