Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieșeanul Alexandru Muraru, votat în conducerea Societății Române de Radiodifuziune

GALERIE
Alexandru Muraru
  • Alexandru Muraru
- +

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru MURARU, a fost votat de Parlament în conducerea Societății Române de Radiodifuziune, ca membru titular al Consiliului de Administrație, pentru un mandat de patru ani.

Plenul reunit al Parlamentului României a validat miercuri noul Consiliu de Administrație (CA) al Societății Române de Radiodifuziune (SRR) cu 310 voturi pentru şi 11 împotrivă. Potrivit legii de organizare și funcționare a SRR și SRTV (Legea nr. 41/1994), consiliul de administrație, format din 13 membri titulari, asigură conducerea Societății, îndeplinind numeroase atribuții care decurg din lege și din alte acte normative sau proceduri interne.

Tot ieri, plenul reunit al Parlamentului a validat numirea președintelui-director general, după ce, în prealabil, membrii titulari ai Consiliului de Administrație și-au ales, în ședință secretă, propunerea de președinte. Alexandru MURARU și Georgică SEVERIN au candidat pentru funcția de Președinte-Director General, cel din urmă întrunind un număr mai mare de voturi.

Alexandru MURARU se află la al doilea mandat în conducerea Societății Române de Radiodifuziune, după cel exercitat în perioada decembrie 2014-aprilie 2017.

„Societatea Română de Radiodifuziune are nevoie urgentă de integritate, de profesionalizare, de depolitizare reală și de un echilibru financiar care să-i asigure performanța pe piața media. SRR are numeroși profesioniști, iar potențialul său este enorm. Fiind cel mai mare trust media din România, cu aproape 2200 salariați, sute de colaboratori și un buget anual de aproape 400 de milioane de lei, SRR trebuie să aibă rezultate pe măsură. Fiind la al doilea mandat încredințat de Plenul Parlamentului pentru a face parte din conducerea SRR, cred că am experiența și totodată datoria, împreună cu alți membri ai Consiliului de Administrație, de a milita pentru stoparea abuzurilor, a imixtiunilor editoriale și a arbitrarului, atât de des întâlnite în audiovizualul public românesc” a declarat Alexandru MURARU, Prim-vicepreședintele Organizației Județene a PNL Iași.

Alexandru MURARU Doctor în Științe Politice, este Cercetător și profesor asociat în Științe Politice la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. A beneficiat de burse de studii la University of London – Royal Holloway, University of Utrecht, Northwestern University, Center for Advanced Holocaust Studies etc. A susținut prelegeri și conferințe internaționale pe teme de istorie recentă sau istoria mentalităților în centre academice consacrate și în universități de renume mondial. De asemenea, a participat la numeroase programe postdoctorale, seminarii, workshopuri, institute sau universități de vară din Europa și America de Nord, organizate de instituții academice prestigioase. Este autorul cărților Cum supraviețuiește monarhia într‑o republică? Regele Mihai, românii și regalitatea după 1989 (Curtea Veche Publishing, 2015) și Republica Monarhică. Aportul Familiei Regale la integrarea euro‑atlantică a României (Junimea, 2009). A coordonat volumele Ana, Regina. Acasă pentru totdeauna (Curtea Veche Publishing, 2016) și (împreună cu Daniel Șandru) volumul Anul Regal. Jurnalul Jubileului de 150 de ani de la fondarea Casei Regale a României (Adenium, 2016). A publicat numeroase studii și articole privind problema monarhică în România postcomunistă și evoluțiile generate de acest subiect. Începând cu 2005, a deținut mai multe poziții de răspundere în administrația central, printer care și cea de director general/manager al Institutului Național al Patrimoniului. În mai 2008 a fost decorat de MS Regele Mihai I cu medalia ”Regele Mihai I pentru Loialitate”, iar în octombrie 2015 a fost decorat cu ordinul ”Coroana României” în grad de Ofițer.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri