Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

In drum spre olteni

GALERIE
iasi-bialystok-tiganasu-rauta
  • iasi-bialystok-tiganasu-rauta
- +

 

CSM Politehnica şi-a prezentat ieri noile achiziţii şi pleaca astăzi la Turnu Severin, pentru partida de vineri, cu Pandurii Târgu Jiu. Preşedintele Prunea s-a arătat dezamăgit că Alex Creţu a fost vândut pentru doar 100 000 de euro. CSM are numai la stat datorii de 200 000 euro
 
 
CSM Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat trei dintre cele patru achiziţii ale iernii, Alexandru Răuţă, Florin Plămadă şi Ionuţ Panţîru, Bojan Golubovic refuzând să vină, conform oficialilor clubului, preşedintele Florin Prunea şi antrenorul principal Eugen Neagoe.
Pămadă a spus că este fericit că s-a întors la Iaşi: “Nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine la Botoşani, unde am făcut şi meciuri slabe. Poate nu mi-a priit mediul. Mi-am dorit o schimbare, mă bucur că s-a întâmplat să ajung din nou la Iaşi, unde am avut evoluţii apreciate. Îmi doresc să-mi revin cât mai repede după accidentare, să reintru la joc. Din vară trebuie să revin la Botoşani, mai am un an contract acolo, însă nu ştiu ce va fi”.
Şi Alexandru Răuţă s-a arătat încântat că a ajuns la CSM: “Sunt foarte bucuros că am venit la o echipă aşa de iubită cum este Iaşul. În trecut, am avut oferte şi de la Steaua şi alte echipe, însă Mioveniul a ajuns să se înţeleagă cu Pandurii, de asta am ajuns acolo. La Iaşi îmi doresc să am evoluţii foarte bune, să facem cât mai multe puncte şi să ajungem în play-off. Dacă batem vineri, la Pandurii, cred că avem şanse să ajungem în play-off. Trebuie să fim foarte atenţi cu echipa din Târgu Jiu, pentru că ne va pune probleme”. Venit de la Ştiinţa Miroslava, Panţîru susţine că s-a adaptat cu noul nivel: “Mi-a fost puţin mai greu la început. E diferenţă de mentalitate, de pregătire între Liga a III-a şi Liga I. Acum, mă simt integrat, sunt fericit că am făcut pasul la primul eşalon şi sunt nerăbdător să debutez”.
Eugen Neagoe a fost racordat la partida de vineri, cu Pandurii, prima oficială a anului. “Mi-aş dori să începem foarte bine, să câştigăm trei puncte. Nu va fi uşor, Pandurii are jucători tineri, valoroşi. Mi-aş dori să înscriem cât mai multe goluri, însă important este rezultatul. Nu mă gândesc acum la play-off, sunt concentrat doar la partida de vineri, la care nu voi putea conta pe Mitic, Plămadă şi Danale”. Despre meciul cu gorjenii a vorbit şi Prunea: “Am văzut Pandurii în Antalya. O echipă bună, biciuită 95 de minute de antrenor. Ne va fi foarte greu dacă nu vom da sută la sută. Eu sunt însă optimist că băieţii vor fi concentraţi total la joc şi vor face totul să pornim cu dreptul în cursa foarte dificilă pentru play-off, care conţine cinci finale. A fost frumos anul trecut în cupele europene, ar fi frumos s-o facem din nou”. Şeful executivului ieşean s-a referit şi la campania de transferări a iernii: “Iarna e greu să aduci jucători. Cei care rămân liberi au avut probleme în prima jumătate de sezon. Noi ne-am descurcat, am adus pe posturile dorite. Dacă Dinamo ajunge la un acord cu domnul Şiman, care îl au în coproprietate pe Ionuţ Şerban, îl aducem şi pe acesta. Aganovic venea la noi dacă nu prindea un contract în străinătate. La plecări, mor de ciudă că Alex Creţu a plecat doar pe 100 000 de euro. Eu cred că dacă mai aşteptam 48 de ore luam mai mult pe el. Am un prieten la Ljubljana, în conducerea clubului, care mi-a zis că bugetul pentru transferul lui Creţu a fost 200 000 de euro. Creţu a reuşit să-i convingă pe oamenii de decizie de aici să i se dea drumul, aşa că noi am luat 100 000, impresarul – 100 000. De asta am avut mai multe contre cu impresarul prin ziare”.
Prunea a confirmat că echipa traveresează dificultăţi financiare: “A doua rată din drepturile de televizare a intrat şi s-a şi dus. Cu salariile suntem la zi, au rămas chiriile la jucători, câte o mie şi ceva de euro de fiecare. Mai sunt şi alte datorii, dar cele care ne apasă cel mai mult sunt la stat: circa 200 000 euro. Am discutat însă cu domnul primar Chirica şi m-a asigurat că din martie echipa va fi sprijinită. Noi producem 60% din buget, restul de 40% ni-l dau oficialităţile locale. Vom încerca să producem mai mult. Trebuie să ne echilibrăm, pentru a obţine licenţa UEFA. Dacă ne calificăm în play-off, bugetul pentru anul viitor este aproape asigurat”.

CSM Poli pleacă astăzi dimineaţă la Timişoara, cu avionul şi va ajunge la Severin la amiază, cu autocarul. Partida de vineri, cu Pandurii, va începe la ora 17:30.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri