Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Începe războiul din Golf

GALERIE
ivanovic-ana_4bogdan-ana
  • ivanovic-ana_4
  • bogdan-ana
- +

 Simona Halep este favorita numărul 1 a turneului de la Dubai şi va juca în turul II cu Ana Ivanovic sau Daria Gavrilova. Tecău şi Rojer s-au oprit în semifinale la Rotterdam

 
* Simona Halep,  numărul 3 mondial, va juca în turul doi al turneului de tenis de la Dubai contra câştigătoarei din meciul dintre Ana Ivanovic (20 WTA) - Daria Gavrilova (33 WTA). Simona Halep este principala favorită a turneului din Emiratele Arabe Unite, întrucât Serena Williams şi Angelique Kerber, primele două jucătoare în clasamentul mondial, şi-au anuntat retragerea din cadrul WTA Dubai Open. Românca are un bilanţ de două victorii şi două înfrângeri în confruntările cu Ana Ivanovic. Singurul meci împotriva australiencei Daria Gavrilova a fost câştigat de către Halep, în trei seturi, în 2015, scor 2-6,6-1, 6-2, în primul tur al turneului de la Indian Wells, câştigat de Simona. Gavrilova reprezenta Rusia. Totuşi, Gavrilova (21 de ani) se află la cea mai bună clasare în WTA din cariera, poziţia a 33-a, după ce a câştigat Cupa Hopman şi a ajuns până în optimile de finală ale turneului de Grand Slam Australian Open, ambele performanţe în 2016. Simona Halep este campioană en-titre la Dubai, turneu din categoria Premier 5 dotat cu premii totale în valoare de 1,7 milioane de dolari. Partida Ivanovic – Gavrilova este programată a se disputa mâine.
* Trei jucătoare române de tenis, Andreea Mitu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea, figurează pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Rio de Janeiro, dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Andreea Mitu (24 ani, 104 WTA) a fost desemnată cap de serie numărul opt şi va juca în runda inaugurală cu americanca Shelby Rogers (23 ani, 134 WTA). Ana Bogdan (23 ani, 154 WTA) va avea o adversară accesibilă, brazilianca Gabriela Ce (22 ani, 247 WTA), beneficiara unui wild card. Sorana Cîrstea (25 ani, 194 WTA), care a primit şi ea o invitaţie la Rio, va juca în primul tur cu altă reprezentantă a Braziliei, Beatriz Haddad (19 ani, 229 WTA), pe care a învins-o recent, în semifinalele turneului ITF de la Guaruja (Brazilia), cu 2-6, 6-3, 6-1. În primul tur al calificărilor, Mihaela Buzărnescu (27 de ani, 207 WTA)  a fost întrecută de Paula Badosa (Spania, 18 ani, 232 WTA), cu 6-3, 1-6, 2-6
* Horia Tecău (31 de ani, 3 ATP la dublu) şi Jean-Julien Rojer (34 de ani, 4 ATP la dublu) au fost eliminaţi, sâmbătă, de echipa Philipp Petzschner  /Alexander Peya (Germania / Austria) în semifinalele turneului din Rotterdam/ Cuplul Tecău - Rojer, favorit 1 şi câştigătorul ediţiei din 2015 al competiţiei din Olanda, a pierdut în trei seturi, cu 6-7, 6-3, 9-11, într-o oră şi 36 de minute. Petzschner şi Peya au jucat în finală cu perechea formată din Nicolas Mahut / Vasek Pospisil (Franţa / Canada), care a câştigat cu 6-7, 7-6, 10-4 în faţa echipei Henri Kontinen / John Peers (Elveţia / Australia).  Mahut şi Pospisil au câştigat şi finala cu 7-6, 6-4.  Semifinale la simplu: Martin Klizan (Slovacia) – Nicolas Mahut (Franţa) 6-7, 7-6, 6-2; Gaël Monfils (Franţa) – Philipp Kohlschreiber (Germania) 6-3, 6-3. Finala: Klizan – Monfils 6-7, 6-3, 6-1
* Perechea Victor Hănescu/Jamie Cerretani (România/SUA) a reuşit, sâmbătă, calificarea în semifinalele probei de dublu a turneului ATP Challenger din Santo Domingo. Hănescu şi Cerretani au învins dublul spaniol Roberto Carballes /Oriol Roca scor 6-4, 6-4, în o oră şi 11 de minute de joc. Pe durata partidei, perechea Victor Hănescu/Jamie Cerretani nu şi-a pierdut niciodată serviciul. În semifinală, cuplul româno-american a fost învins de perechea sud-americană Ariel Behar / Giovanni Lapentti (Uruguay / Ecuador), scor 7-6, 4-6, 7-10. Cealaltă echipă finalistă este Jonathan Eysserich / Franko Skugor (Franţa / Croaţia).
* Rafael Nadal (5 ATP), favorit 1 şi câştigător al ediţiei din 2015 a turneului argentinian, a fost învins, sâmbătă, în trei seturi, de Dominic Thiem (19 ATP), favorit 5, în semifinale la Buenos Aires. Austriacul Thiem s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-6 în două ore şi 53 de minute. Thiem va juca împotriva spaniolului Nicolas Almagro (72 ATP), în finala turneului pe zgură din Buenos Aires. Almagro l-a învins pe David Ferrer cu 6-4, 7-5. Nadal a obţinut 90 de puncte şi un premiu de 26.570 dolari. Câştigătorul trofeului va primi 250 de puncte şi 93.120 dolari, în timp ce finalistul se va alege cu 150 de puncte şi 49.045 dolari.
* Memphis (ATP, semifinale): Kei Nishikori (Japonia) – Sam Querrey (SUA) 3-6, 6-3, 6-3; Thomas Fritz (SUA) – Ricardas Berankis (Lituania) 2-6, 6-3, 6-4; Kaoshing (WTA, semifinale): Misaki Doi (Japonia) – Hsieh Su Wei (Taiwan) 6-0, 6-2; Venus Williams (SUA) – Iulia Putinţeva (Kazahstan) 7-5, 6-3; Finala: Williams – Doi 6-4, 6-2. Sankt Petersburg (WTA, semifinale): Roberta Vinci (Italia) – Ana Ivanovic (Serbia) 7-5, 6-4; Belinda Bencic (Elveţia) – Daria Kasatkina (Rusia) 6-4, 6-3; Finala: Vinci – Bencic 6-4, 6-3.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri