Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Începe sezonul american

GALERIE
halep-pumn
  • halep-pumn
- +

 

După Wimbledon, tenisul se mută pe terenurile de ciment din SUA pentru sezonul hard de vară. Simona Halep este prim-favorită la Washington şi va debuta cu americanca Sloane Stephens. Horia Tecău şi Marius Copil vor juca şi ei în capitala SUA
 
După o săptămână în care reprezentanţii tenisului românesc au avut prestaţii deosebit de palide, urmează alta în care se poate spera a se auzi lucruri mult mai bune şi asta pentru că începe sezonul de vară pe hard din SUA, care culminează cu ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.
Simona Halep este principala favorită a turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, care va avea loc începând de astăzi. În primul tur, ea o va înfrunta pe americanca Sloane Stephens (24 ani, 926 WTA). Halep conduce cu 3-2 în meciurile directe, obţinând ultimele două victorii.  Sloane Stephens, fost numărul 11 mondial în 2013, a jucat anul acesta un singur meci la simplu, pierzând în runda inaugurală la Wimbledon în faţa compatrioatei sale Alison Riske.  Monica Niculescu (57 WTA), a şasea favorită, va juca în primul tur cu japoneza Nao Hibino (92), aceasta fiind prima lor confruntare. Patricia Ţig (23 ani, 136 WTA) se află şi ea pe tabloul principal de simplu şi va înfrunta o adversară venită din calificări.
La Washington este şi un turneu ATP, mult mai puternic, dotat cu premii în valoare totală de 1.750.080 dolari, un turneu care aduce la start trei jucători din Top 10, Dominic Thiem, Kei Nishikori şi Milos Raonic. La acest turneu vor participa doi români, Marius Copil (86) şi, la dublu, Horia Tecău. Copil va juca în primul tur cu un adversar venit din calificări. Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer vor evolua în primul tur contra perechii bulgaro-franceze Grigor Dimitrov/Lucas Pouille. Tecău şi Rojer au câştigat în 2014 titlul în capitala federală americană.
 
Mergea renunţă la marile turnee
Din păcate, Florin Mergea (42) a anunţat că încet-încet va pune capăt carierei la înalt nivel, din cauza accidentărilor şi a “semnalelor transmise de corpul său”. Mergea, care a făcut cuplu în ultima vreme cu pakistanezul Aisam Qureshi, spune că va face cuplu cu un jucător român mai puţin cunoscut, Adrian Barbu. Acesta era un jucător de perspectivă, dar a fost nevoit să renunţe la tenis în 2006. Barbu ocupă acum poziţia 824 în clasamentul mondial şi, din acest motiv, noul cuplu nu va putea intra pe tablourile turneelor importante. “Ce mă  împiedică  pe mine să  joc din nou turnee futures sau challangeruri şi să-i spun ce am văzut şi învăţat în ultimii cinci ani? Ce ar ieşi de aici? O perioadă  foarte bună  de antrenamente chiar în competiții şi un clasament în creştere pentru Adrian Barbu, care ne va da şanse de participa la turneele mari de anul viitor", a precizat Mergea.
În vârstă de 32 de ani, Florin Mergea are şapte titluri ATP la dublu în palmares cu Olivier Marach, Lukas Rosol, Marin Draganja, Rohan Bopanna, Aisam-Ul-Haq Qureshi şi Horia Tecău. El este vicecampion olimpic la Rio, alături de Horia Tecău.
 
Finalele din turneele săptămânii
Hamburg (ATP): Leonardo Mayer (Argentina) – Florian Mayer (Germania) 6-4, 4-6, 6-3. Leonardo Mayer a fost învins în ultimul tur al calificărilor de un jucător de pe poziţia 923 în ierarhia mondială, dar a beneficiat de retragerea slovacului Martin Klizan intrând pe tablou ca lucky loser. Pentru prima dată în istoria ATP, un jucător ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser câştigă două săptămâni la rând un turneu. Săptămâna trecută, rusul Sndrei Rublev a câştigat turneul de la Umag din aceeaşi poziţie.
Gstaad (ATP): Fabio Fognini (Italia) – Yannick Hanfmann (Germania) 6-4, 7-5.
Nanchang (WTA): Peng Shuai (China) – Nao Hibino (Japonia) 6-3, 6-2.Pe tabloul de la Nanchang au evoluat doar cinci jucătoare din Europa. Peng a mai câştigat la Nanchang în urmă cu trei ani şi la Tianjin, în octombrie.

Bastad (WTA): Katerina Siniakova (Cehia) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-3, 6-4.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri