Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ingenioșii cultivatori de canabis cu „plantaţie“ în beci, tot sub lupa DIICOT

GALERIE
cultura-canabis-beci
  • cultura-canabis-beci
- +

Acuzaţii, toţi tineri ieşeni, se află în atenţia structurii locale DIICOT. Trei dintre ei sunt în arest, iar un al patrulea în arest la domiciliu, Procurorii au descoperit, în timpul percheziţiilor, o adevărată plantaţie de canabis într-un beci special amenajat pentru creşterea plantelor halucinogene. Lumina era oferită plantelor de lămpi puternice, ce suplineau lumina solară.

Procurorii DIICOT continuă investigaţia în cazul traficanţilor de droguri care îşi cultivau singuri „marfa“. Mai multe persoane au fost audiate deja în acest caz, existând posibilitatea ca şi alţi tineri să fie puşi sub acuzare. De asemenea, procurorii DIICOT urmează să solicite instanţei prelungirea arestării preventive pentru cei trei tineri aflaţi deja în arest, dar şi a arestului la domiciliu în cazul celui de-al patrulea inculpat.

Vindeau şi ecstasy

Potrivit DIICOT, unul dintre suspecţii din acest dosar este Ale­xandru Mihai Botezatu, care ar fi comercializat MDMA (ecstasy) în perioada noiembrie 2015 - ianu­arie 2016. El ar fi intrat primul în vi­zorul anchetatorilor, în urma cer­cetărilor reieşind că şi Constantin Codrin Iacob şi Sebastian Andrei Vlădianu era implicaţi în comercializarea de stupefiante în Iaşi. Cei doi vindeau doar marijuana, au precizat anchetatori. De asemenea, cei doi oferea droguri şi gratuit unor consumatori din judeţ.

„De asemenea, inculpaţii Iacob Codrin Con­stantin, Vlădianu Andrei Sebastian şi Stan Mihai zis Dănuţ au în­fiinţat mai multe culturi ilicite de canabis, în vederea obţinerii dro­gurilor de risc (canabis) necesare consumului propriu, cât şi comercializării. În acest sens au comandat pe site-urile de profil seminţe, pă­mânt, substanţe de fertilizare şi in­stal­aţii necesare cultivării canabisului, bunuri pe care le-au recepţionat prin intermediul socie­tăţilor de curierat care se ocupă cu expedierea coletelor“, au precizat procurorii DIICOT.

Lămpi puse în beci

Anchetatorii au mai arătat că, atunci când au realizat percheziţii la locuinţa lui Mihai Stan, au descoperit în beciul casei acestuia o cultură de canabis. Beciul era compartimentat cu ajutorul unui suport de lemn pe care era prinsă o folie din aluminiu, în acesta fiind desco­perite: un pulverizator, două găleţi cu apă, un ventilator, cinci saci de pământ, săculeţe de mici dimensiuni folosiţi pentru germinarea seminţe­lor, dar şi mai multe ghivece ce conţineau câte o plantă de canabis. De asemenea, pe tavanul încăperii erau suspendare trei lămpi ce iluminau şi încălzeau plantaţia.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate un număr de 94 plante mature de canabis şi 51 plante imature de canabis, precum şi bunuri şi substanţe utilizate pentru fertilizarea plan­te­lor de canabis. În plantele ri­dicate cu ocazia per­cheziţiilor do­miciliare s-a pus în evidenţă Tetra­hi­drocannabinol (THC), com­pus biosintetizat de planta canabis“, au mai arătat pro­curorii DIICOT.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri