Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Advertorial (P)

Japonia în luna mai, luna grădinilor înflorite!

GALERIE
image004image008image006image010image018image017image016image012image011
  • image004
  • image008
  • image006
  • image010
  • image018
  • image017
  • image016
  • image012
  • image011
- +

12 – 23 mai 2020, 12 zile, 10 nopti la destinatie

Ziua 1, 11/12 Mai

Intalnire la Otopeni pentru zbor Qatar cu decolare la ora 00.35, aterizare la Doha la ora locala 05.20. Conexiune la ora 06.45 pentru zbor catre Tokyo. Aterizare la ora locala 22.40. Dupa formalitatile de frontiera intalnire cu reprezentantii locali si transfer comentat catre zona centrala a capitalei nipone. Instalare la hotel pentru 3 nopti. Propus Hotel East 21 Tokyo sau similar.

Ziua 2, 13 Mai        Tokyo

Mic dejun. Tur de o zi in Tokyo: piata de peste Tsukiji (cea mai mare piata de peste din lume, manipuland peste 2.000 de tone de produse marine pe zi), cartierul Asakusa (plin de culoare locala, magazine de suveniruri, tarabe stradale), cel mai vechi templu budist din Tokyo (Asakusa Sensoji Kanon Temple), strazile Ginza, Nakamise si Takeshita, fiecare cu specificul sau. Stop fotografie in principalele parcuri ale zonei Ueno Park si Chidorigafuchi Parc. Moment de urcare in Turnul Tokyo pentru o priveliste panoramica asupra orasului.
Stop fotografie la Palatul Imperial, complex arhitectural deosebit pierdut in verdeata zonei Chiyoda. Cina. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3, 14 Mai        Tokyo

Mic dejun. Continuarea turului de descoperire a capitalei: Stadionul Olimpic, Parlamentul, Ambasada Romaniei, Observatorul Metropolitan Tokyo. Stop vizita la Meiji Jingu, un sanctuar shintoist dedicat memoriei imparatului Meiji, sub a carui domnie s-a facut trecerea de la Japonia feudala la cea moderna, obiectiv ascuns de tumultul orasului in atmosfera linistita a celor aproximativ 100.000 de copaci care alcatuiesc padurea Meiji Jingu.
Calatorie peste “Rainbow Bridge” peste Parcul marin Odaiba, zona portului orasului. Vizita a insulei Odaiba, parc tehnologic, Toyota Megaweb si atractie turistica (Statuia Libertatii, Parc Legoland, Robotul Unicorn, Tokyo Monorail...). Timp liber pentru descoperiri individuale si masa (neinclusa). Retur la acelasi hotel.

Ziua 4, 15 Mai        Muntele Fuji

Mic dejun. Deplasare cu autocarul catre Muntele Fuji, poate cel mai cunoscut sit natural al Japoniei, considerat si munte sfant. Stop vizita pe traseu la Oshino Hakkai, un muzeu al satului imprastiat printre lacuri cu ape limpezi, faimos pentru arhitectura traditionala, colectiile de obiecte de arta (inclusiv costume samurai) si pentru cele 8 poduri care leaga zonele de interes.

Urcare cu telecabina pentru vedere panoramica asupa regiunii si a celor 5 lacuri care inconjoara Muntele Fuji. Panorama asupra Vaii Owakudani. Croaziera pe lacul si moment de informare si cumparaturi la centrul de informare turistica de la poalele muntelui Fuji. Ruta catre Hakone. Cazare, propus The Prince Hakone Ashinoko sau similar. Cina.
(Vom impacheta cate un bagaj mic de persoana pentru 2 zile/1 noapte calatorie/sedere in Hiroshima; Bagajele mari vor merge direct la hotelul din Okayama)

Ziua 5, 16 Mai        Tokyo - Hiroshima

Mic dejun. Transfer la gara si imbarcare pentru deplasare catre Hiroshima, cu trenul de mare viteza “glont” Super Speed Nozomi Shinkansen bullet train. Sosire in orasul care a intrat in constiinta omenirii in urma teribilului bombardament atomic de la finele celui de-al Doilea Razboi Mondial. Traversare cu Ferry catre Insula Itsukushima pentru a vizita Miyajima Natural Botanical Garden, apartinand Universitatii din Hiroshima.

Timp liber pentru shopping in cartierul comercial Hachobori. Seara libera.

Instalare (1 noapte) la The Royal Park Hotel Hiroshima sau similar.

Ziua 6, 17 Mai        Hiroshima - Okayama

Mic dejun. Dimineata de vizita in Hiroshima. Vizita Domului Bombei atomice si a Parcului Pacii, precum si Muzeului Memorial. Momente consacrate vizitei Castelului Hiroshima, construit la finele anilor 1500, distrus de atacul atomic american si reconstruit dupa planurile originale in anii 1950. Vizita la una dintre cele mai frumoasa gradini japoneze: Shukkeien Garden.

Calatorie catre Okayama, cu un prim stop la Kurashaki, un important centru medieval de comert cu orez. Vom admira canalele orasului, parte a sistemului de transport pe apa a celui mai cultivat produs al lumii. Sosire in Okayama. Instalare (1 noapte) la Hotel Granvia Okayama sau similar. Cina.    

Ziua 7, 18 Mai        Okayama - Himeji - Kobe

Mic dejun. Zi de calatorie si descoperire cu autocarul intre Okayama si Kobe. Dimineata de vizita la Castelul Okayama (1597), o structura pe 6 niveluri care domina imprejurimile, numit si “cioara” din cauza culorii inchise a peretilor exteriori. Continuarea calatoriei si stop vizita la Castelul Himeji (al Egretei Albe), poate cel mai frumos castel din Japonia, locul ''bântuit'' care a fost sursă de inspiraţie pentru filmele horror şi un film cu James Bond. „Micul oraş labirint al samurailor” este ingenios, avand drumuri în spirala, „unghiuri moarte”, porţi capcană care se pot acoperi cu pietre în câteva secunde, Gradinile Koko-en, un complex format din noua gradini traditionale japoneze, proiectate in diverse stiluri ale perioadei Edo de unii dintre artistii peisagisti de top ai Japoniei.  

Ruta catre Kobe, un oras in mare parte refacut dupa cutremurul dezastruos din anul 1995, centru regional important si cartier general pentru mai multe companii japoneze de industrie grea. Kobe este cunoscut si ca un centru important de producere a Sake-ului, bautura traditionala din orez.
Vizita a podului Akashi-Kaikyo de peste stramtoarea Akashi, cel mai lung pod suspendat din lume, având o lungime totală de 3.911m și deschiderea de 1.991m. Podul, care are cabluri lungi de 4.073 m și 112 cm grosime, este construit în așa fel încât să reziste la vânturi de 286 kilometri pe oră, cutremure de 8,5 pe scara Richter și puternicii curenți de apă din zonă. Maiko Marine Promenade, zona de acces pietonal ne va completa cunostintele despre aceasta adevarata minune a tehnicii. Sosire in Kobe. Cazare la Hotel Kobe Bay Sheraton Hotel and Towers sau similar. 

Ziua 8, 19 Mai        Kobe - Kyoto

Mic dejun. Deplasare catre Kyoto, poate cel mai frumos si traditional oras din Japonia. Vizita la Templul Kiyomizu-dera (Templul Apei Pure), competitor in cursa celor sapte noi minuni ale lumii. Edificiul (patrimoniu UNESCO) este situat la poalele dealului impadurit de la Higashiyama si ofera privelisti uimitoare asupra orasului. Vizita in cartierul Gion, renumitul district al gheiselor din Kyoto, locul unde se petrece actiunea romanului lui Arthur Golden - Memoriile unei Gheise. Cea mai populara zona a districtului este strada Hanami-koji unde frumoase case Machiya functioneaza ca restaurante care servesc Ryori - cina kaiseki in stil Kyoto. Intercalate printre restaurante sunt si o serie de ochaya (ceainarii exclusiviste), unde atmosfera este intretinuta de maiko (ucenica gheisei) si geiko. Stop vizita pentru ceremonia de servire si degustare a ceaiului, un ritual influentat de budismul Zen. Ceremonialul este condus de catre o persoana initiata, scopul fiind sa induca armonie si sa indemne la meditatie. Instalare la hotel in Kyoto. Propus Hotel Vischio Kyoto sau similar. Cina.

Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868 este denumita si “capitala linistii si pacii” datorita numeroaselor gradini Zen. Este cunoscuta faima vechilor sai mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar si a celor care produc echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu aproape 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj, un muzeu in aer liber, cu nu mai putin de 17 obiective intrate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Ziua 9, 20 Mai        Kyoto

Mic dejun. Continuarea turului de descoperire in Kyoto. Vizita la Fushimi Inari Taisha, Templul Shintoist cu 5000 de porti tori, Castelul Nijo, Districtul fabricantilor de Sake. Momente libere pentru descoperiri individuale. Deplasare catre Osaka. Cazare la Cazare la Hotel Monterey Le Frere pentru 2 nopti sau similar.

Ziua 10, 21 Mai    Nara - Osaka

Mic dejun. Dimineata deplasare catre Nara, vechea capitala a Japoniei medievale. Vizita Parcului caprioarelor (peste 1500 de caprioare traiesc libere aici) si a Templului budist Todai-ji, patrimoniu UNESCO, care adaposteste cea mai mare statuie a lui Buddha Vairocana din lume, care cantareste 400 de tone.

Stop fotografie a Castelului Osaka si a Gradinilor Nishinomaru. Trecere in revista a cladirilor administrative din centrul modern, inclusiv Umeda Sky Building, una dintre cele mai inalte cladiri din oras.

Seara in cartierul Dotombori, renumit pentru gastronomia sa dar si pentru neoanele si reclamele luminoase.
Masa de Ramas Bun.
Cazare la Hotel Monterey Le Frere sau similar.

Zilele 11/12, 22 – 23 Mai    Osaka - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Dimineata de odihna in cadrul hotelului. Momente libere de cumparaturi individuale.
Pana la transferul catre aeroport momente de descoperiri individuale sau cumparaturi.

Transfer la aeroport. Imbarcare pentru zborul Qatar, decolare 23.30. Sosire in Doha la ora 04:50 in dimineata urmatoare. Plecare spre Bucuresti la 06:50 si aterizare in tara la 11:55 (in mijlocul zilei de 23 mai).

Pret:     3290 EUR/persoana in camera dubla pentru grup min. 20 persoane.
    Pentru grup 16 persoane + tour lider pretul va fi de 3490 EURO/persoana in camera dubla.
    Supliment single 650 EURO.

Servicii incluse:

►    Bilet de avion pentru zbor international Bucuresti – Tokyo // Osaka - Bucuresti;
►    Taxele de aeroport pentru zboruri;
►    Transferuri si Tururi asa cum sunt descrise in program cu autocar privat;
►    Biletele Tren de Mare Viteza Tokyo – Hiroshima;
►    Transfer bagaje cala Tokyo – Okayama;
►    Cazare 10 nopti in hoteluri 4*, conform program;
►    Mesele specificate (10 mic dejun, 4 cine si o masa de ramas bun);
►    Insotitor roman de grup;
►    Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
►    Taxele de serviciu si taxele locale;

Nu sunt incluse:

►    Alte taxe guvernamentale (exista acum o taxa turistica nationala ce se plateste la iesirea din Japonia de 1000 yeni sau locale (taxa locala se colecteaza de hotelier, 200 yeni pe noapte per turist); 1Euro=118Yeni
►    Mesele nespecificate in program;
►    Produsele din minibar;
►    Cheltuielile personale: convorbiri telefonice, servicii curatatorie, etc;
►    Tips & Gratuities (se recomanda; se vor achita cu ajutorul insotitorului de grup);
►    Asigurarea medicala.

Conditii de plata:

►    30% la inscriere, inca 40% pana la 90 de zile si diferenta de plata pana la 45 de zile inainte de inceperea excursiei;
►    Pentru solicitari cu mai putin de 45 de zile inainte de data plecarii, plata se face integral la data rezervarii;
►    Plata se face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 1%, din ziua platii)

www.dedaltur.ro            tel: 0232.262 410

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri