Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Joseph Daul, președintele Partidului Popular European (PPE): "Milităm activ pentru dreptul la muncă al cetățeanului european, pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc."

GALERIE
ppe 1
  • ppe 1
- +

Dinamica politică europeană, noile provocări reprezentate de migrație, Brexit și de reconfigurările dorite de unii actori politici pe piața europeană a muncii reprezintă pentru Partidul Popular European (PPE) motive în plus pentru definirea foarte clară a abordării față de centrarea întregii politici europene în jurul interesului cetățeanului european.

Joseph Daul, președintele PPE, a declarat recent: "Jean-Claude Juncker a plasat poporul european în centrul viziunii Europei pentru viitorul său. PPE susține această viziune, în integralitatea ei. Nu există o Uniune Europeană fără poporul său. Este timpul să distrugeți imaginea turnului de fildeș de la Bruxelles. Trebuie să abordăm mai întâi preocupările principale ale cetățenilor noștri și apoi să luăm măsuri pentru a ne angaja în dialog direct cu aceștia.
Cetățenii europeni au dreptul să se simtă în siguranță acasă și este datoria noastră să facem tot ce ne stă în putere pentru a face acest lucru. Pentru a proteja europenii, avem nevoie de o Uniune Europeană de Apărare și Securitate demnă de nume. Nu este vorba despre război; este vorba de păstrarea păcii noastre de durată. În ceea ce privește migrația, au fost puse în aplicare o serie de măsuri concrete, cum ar fi o frontieră europeană și o pază de coastă. Dar, pentru a stopa fluxul migranților, în timp ce ne îndeplinim obligațiile noastre umanitare, trebuie încă să realizăm un sistem eficient pentru protejarea frontierelor externe ale UE și un sistem european comun de azil.

Dar un sentiment de siguranță provine de asemenea din stabilitatea economică. Cetățenii UE trebuie să poată privi viitorul cu încredere și să fie siguri că își pot asigura familiile. Acum, că perspectivele economice sunt mai bune și ocuparea forței de muncă nu a fost niciodată atât de mare în UE, avem ocazia de a consolida dimensiunea socială a UE și de a reduce inegalitățile sociale. Fiecare acțiune întreprinsă, fiecare euro cheltuită, trebuie să îmbunătățească viața poporului european. Acesta este angajamentul PPE: pregătirea pentru ziua de mâine, astfel încât să ofere cele mai mari oportunități generațiilor viitoare.

Nu există o Uniune fără cetățenii europeni, fiecare dintre aceștia fiind egali. Îl susținem pe deplin pe Jean-Claude Juncker pentru eliminarea standardelor și discrepanțelor duble. Milităm activ pentru aceeași salarizare, pentru aceeași muncă, în același loc. Fiecare cetățean european trebuie, de asemenea, să aibă acces la aceeași calitate a produselor. Un cetățean european trebuie să poată găsi în magazinul său local un produs la aceleași standarde de înaltă calitate ca și produsele din cealaltă parte a Uniunii Europene. Puterea noastră este în unitatea noastră.

Jean-Claude Juncker are dreptate. Trebuie să ajungem la inimile și mințile europenilor. Uniunea Europeană trebuie să fie mai responsabilă și mai deschisă cetățenilor săi. Este datoria noastră, ca partid politic european, să aducem UE mai aproape de cetățenii săi și să-i explicăm mai bine beneficiile. PPE este, de asemenea, angajată în procesul Spitzenkandidaten și să se adreseze tuturor europenilor de pe întreg continentul. Este momentul să vă reconectați."

Partidul Popular European (PPE) este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri