Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Liderii PSD se reunesc într-o şedinţă informală pentru a decide remanierea Guvernului

GALERIE
tudose-ingandurat
  • tudose-ingandurat
- +

Liderii social-democraţi se vor reuni marţi, începând cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, într-o şedinţă informală în care vor discuta tensiunile apărute între Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi vor decide ce miniştri urmează să fie remaniaţi, au declarat surse din PSD.

Potrivit aceloraşi surse, liderii social-democraţi care s-au întâlnit luni la Guvern cu premierul Tudose au fost preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, vicepremierul Marcel Ciolacu, liderul PSD Olt, Paul Stănescu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Cei patru i-au cerut lui Mihai Tudose să nu demisioneze de la şefia Guvernului, au mai spus sursele citate.

În ceea ce priveşte întâlnirea informală de la sediul central al PSD, unul dintre liderii social-democraţi care vor participa a spus că vor fi decişi miniştrii ce urmează să fie schimbaţi. Întrebat dacă inclusiv Sevil Shhaideh ar putea fi schimbată, liderul PSD a spus că ”nimeni nu este de neînlocuit”.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la Antena 3, că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi cei trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai Cabinetului. El a spus că vor fi "nişte decizii dure, dar necesare".

Cei trei membri ai Cabinetului Tudose vizaţi de dosare penale sunt vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul delegat pentru Fonduri Europene Rovana Plumb, şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. alte nume vehiculate sunt cel al ministrului Transporturilor Răzvan Cuc, dar şi cel al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer. De asemenea, surse citate de Hotnews susţine că vicepremierul Marcel Ciolacu ar putea fi nominalizat în locul lui Sevil Shhaideh.

Întrebat despre un sondaj care arăta că PSD ar sta în continuare bine în preferinţele românilor, însă Guvernul ar fi perceput prost, premierul Tudose a spus că, presupunând că este adevărat, şi pleacă de la premisa că este adevărat, ori el este cel vinovat, ori sunt probleme în guvern, precum cea legată de miniştrii cu probleme penale.

"Nu iese nimeni la pensie din această funcţie şi prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile. La un moment dat trebuie să pleci. Aţi pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ceea ce am vorbit cu ceilalţi, dacă nu ai mâncat nişte copii dimineaţă, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 la 20 la sută. (...) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o - în regulă, trecem peste. Dar şi presupunând că de aici a apărut şi problema cu demisia, presupunând că e adevărat (...), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toţi", a spus premierul.

El a mai spus că nu se poate guverna cu forţa, "împotriva a ceea ce vrea poporul român".

"De aici pleacă nemulţumirea mea şi-atunci, dacă lucrurile stau aşa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt nişte lucruri în guvern care justifică aceste cifre - prezenţa unor miniştri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniştri sau lipsa de rezultate. Săptămâna asta voi lua nişte decizii. Dure, dar necesare", a afirmat Tudose.

Întrebat dacă se referă la remanierea celor trei miniştri cu probleme penale, premierul a confirmat: "Da, la asta mă refeream".

"Sunt trei miniştri cu probleme penale care creeză probleme şi la nivel de percepţie publică, şi la nivel de Comisie Europeană", a spus premierul Tudose.

Întrebat dacă i s-a sugerat din partea Comisiei Europene că este o problemă prezenţa în Guvern a celor trei miniştrii cu probleme penale, Tudose a răspuns: "Când cineva spune clar un lucru, nu este sugestie".

Premierul a mai spus că remanierea guvernamentală va viza alţi cel puţin doi miniştri.

"Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniştri - n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană", a precizat el.

El a subliniat că remanierea guvernamentală va avea loc în acestă săptămână, precizând că situaţia din ultimele zile a grăbit decizia sa.

Întrebat dacă a găsit înlocuitori pentru miniştrii vizaţi, Tudose a spus că are a găsit "nişte soluţii bune".

news.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri