Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Lovitură în moalele capului: CSM Poli Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe 0-2 (0-1)

GALERIE
@platini-cristea-iasi-sepsi1
  • @platini-cristea-iasi-sepsi1
- +

 

 Meci în etapa a VIII-a a Ligii I de fotbal. După trei rezultate bune contra unor echipe cu ştaif, Iaşul a pierdut acasă în faţa unei echipe nou-promovare, care nu luase vreun punct în deplasare. CSM a avut cinci ocazii mari în primul sfert de oră, însă şi-a pierdut luciditatea după ce a încasat primul gol, nereuşind să tragă pe poartă în actul doi, în ciuda unei dominări totale. Arbitrul nu a acordat un penalty gazdelor în minutul 44
 
 
CSM: Kelava – Spătaru, Frăsinescu, Cioinac, Sin (’55 - Panţîru) – Qaka, Chelaru (’78 -  Pedro) – Platini (’72 - Ştefănescu), Kizito, Jo – Cristea. Antrenor: Flavius Stoican.
Sepsi: Fejer – Burlacu, Ursu, Oros, Grecu – Thiaw, Ghinga – Astafei (‘90^2 - Veress), Cl. Herea, P. Petre (’66 - Dima) – Hadnagy (’70 - Papsys). Antrenor: Valentin Suciu.
Cartonaşe galbene: Chelaru (’27), Spătaru (’80) – Burlacu (’74), Herea (’85)
Arbitri: H. Mladinovici; M. Grigoriu, I. Bobe.
 
0-1, min. 30: Hadnagy centrează în careu, Herea profită de ezitările lui Cioinac şi Kelava şi înscrie;
0-2, min. 84: Herea, din careu, după o pasă de pe stânga trimisă de Papsys.
 
CSM a pornit ca o furtună în meciul de ieri cu o formaţie care a demonstrat din plin că resimte încă diferenţa dintre eşalonul în care a jucat anul trecut şi Liga I. Tăvălugul gazdelor în faţa echipei nou-promovate a generat într-un sfert de oră nu mai puţin de cinci ocazii mari, semnate de Cristea (‘6), Jo (‘8, ’12 şi ‘15) şi Kizito (’12). Oportunităţile de gol au fost însă anihilate de imprecizia execuţiilor şi, mai ales, de Fejer, care a avut câteva intervenţii de efect, astfel că Sepsi a ieşit basma curată din primul sfert de oră. Scăderea ulterioară a intensităţii dominării gazdelor a dat prilejul oaspeţilor de a se organiza mai bine şi de a replica, prin Thiaw (’18). Prima ieşire mai curajoasă a echipei din Covasna a apărut abia în minutul 30 şi a şi fost concretizată, Herea speculând neînţelegerea dintre Cionac şi Kelava. Golul primit a dezechilibrat jocul gazdelor, care nu au mai avut vigoare până la pauză şi au dominat autoritar, dar fără luciditate actul secund, în care nu au reuşit să mai trimită vreun şut pe poartă!  Mai mult, pe final, Herea a profitat de o nouă eroare defensivă ieşeană şi a închis, practic, meciul în minutul 84.
 
Stoican a fost eliminat
 
^ Înainte de meci, fostul atacant al FC Politehnica, Adrian Dobrea, care şi-a aniversat ziua de naştere, a fost felicitat de preşedintele CSM, Adrian Ambrosie. ^ În minutul 44 Platini s-a împiedicat de Oros în careu, arbitrul neacordând penaltiul cuvenit. Gazdele au mai cerut penalty şi în actul secund, însă fără rost, după o cădere a lui Jo, în minutul 68. În urma acestei faze, Stoican, care fusese avertizat că va fi trimis în tribune încă din prima repriză a fost eliminat. Pentru că nimeni de la CSM nu cunoştea regulamentul privitor la eliminarea antrenorului, la declaraţiile de după meci a venit antrenorul secund Eugen Trică. ^ Galeria gazdelor a avut mai multe scandări jignitoare cu trimitere la oaspeţi. ^ Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost prezent la meci şi a spus că sunt şanse mari ca astăzi, la rectificarea bugetară a Consiliului Local, Fundaţia Sportului Ieşean să primească încă 3,5 milioane lei. ^ Patrick Petre a glumit pe seama faptului că nu a mai ajuns la CSM în vară. “Eu ştiam că trebuie să ajung la Iaşi în vară. În dimineaţa în care trebuia să plec spre Iaşi însă, s-a schimbat modificarea... Am ajuns la Sfântu Gheorghe”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Eugen Trică: “E genul de meci «no comment». O echipă care a controlat jocul cap-coadă, a avut posesia, foarte multe ocazii, nu a reuşit să câştige un punct. Am avut patru ocazii clare în start, apoi am primit gol în urma unei neînţelegeri. Nu sunt însă dezamăgit, pentru că am jucat fotbal şi astăzi”.

Valentin Suciu: “Am avut încredere şi am avut şansă astăzi. În plus, portarul a fost într-o formă de zile mari. Mă bucură prima victorie în deplasare reuşită. Herea este în formă bună, a arătat-o şi astăz, mi l-am dorit încă de când jucam în Liga a II-a”. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri