Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Maraton de teatru studenţesc cu 28 de spectacole gratuite, timp de 4 zile la Iaşi

GALERIE
teatru studentesc
  • teatru studentesc
- +

Festivalul Internaţional de Teatru Zilele Teatrului „Ludic“ are loc în perioada 6-10 decembrie şi va reuni trupe studenţeşti din România, Germania, Spania, Lituania şi Italia 

Festivalul Internaţional de Teatru Zilele Teatrului „Ludic“ va reuni trupe de teatru din România, dar şi din Germania, Spania, Lituania sau Italia. Astfel, în perioada 6-10 decembrie publicul ieşean va putea să participe la 28 de piese de teatru susţinute de către tineri.

Prima zi a festivalului este dedicată trupelor ieşene, iar primul spectacol, „Salut Jeannot“ va fi susţinut de Trupa de Teatru în limba franceză „Farouches“ de la Colegiul Naţional „G. Ibrăilanu“ din Iaşi la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“, de la ora 16.30. De la ora 17.15, în Sala Azur a Casei de Cultură a Studenţilor va avea loc spectacolul „High school, a highway to Hell“ a Trupei de Teatru „Mood“ de la Palatul Copiilor. „Omul de zăpadă“ va fi interpretată de trupa de Teatru Studenţesc „Ludic“, de la ora 18, în Studio Ludic de la Casa de Cultură a Studenţilor (CCS), continuând cu aceeaşi trupă de teatru la ora 19, în aceeaşi sală, cu spectacolul „Barba albastră, speranţa femeilor“, iar de la 20 şi de la 20.30, în sala Dublin, respectiv în sala Azur, vor mai avea loc piesele „Fuck you, Eu.ro.pa“ şi „Poem irlandez despre vioară şi suflet“, spectacole susţinute tot de tinerii artişti de la Ludic.

Miercuri, 7 decembrie, primul spectacol va fi „4X4“ al trupei „So Trupa“, care va avea loc de la ora 16.30, în Sala Azur de la CCS. „Românie dragă, Elvetia mea“ al trupei de la Teatrul Club Tineret va putea fi vizionat de la 17.30 în sala Dublin de la CCS. De la 18.30 „Don Juan“, spectacol al trupei Ludic, va putea fi urmărit în sala Studio „Ludic“ de la CCS. Sala Azur va deveni casă a spectacolului „Pescăruşul“, jucat tot de actorii de la Ludic, începând cu ora 19.30. Ultimul spectacol va fi susţinut de o trupă din Germania în sala Mare a CCS de la ora 21. Compania „The wild Bunch/Danny“ va interpreta piesa „Request shop“.

În cea de-a treia zi de festival, pe 8 decembrie, de la ora 17, trupa „Ludic“ va juca „Madeea REDUX“ în sala Studio „Ludic“, iar aceeaşi trupă va avea spectacolul „Ultimul Godot“, de la 18, în sala Dublin de la CCS. De la 19 vine rândul unei trupe din Spania, „Abrego Producciones“ din Cantabria, să joace în sala Dublin de la CCS spectacolul „Blood bedding“, urmată de trupa din Germania, „The wild Bunch/Danny“, de la ora 20, în sala Gaudeamus de la CCS, cu piesa „Kinoerzahler“. Ultima piesă a zilei va fi „Un şoarece bătrân de teatru“ a trupei „Ludic“, care se va juca în sala Azur de la ora 21.30. Vineri, pe 9 decembrie, între orele 19 şi 21, va avea loc concertul lui Tudor Gheorghe „Tot degeaba“, de această dată intrarea făcându-se pe bază de bilet în sala Gaudeamus de la CCS. Fără bilet de intrare însă, de la ora 17, va putea fi urmărită piesa „Oameni ai nimănui“, jucată de trupa de la Teatrul „Parc-Copou“ la Casa de Cultură a Municipiului „M.Ursachi“.

De la 17.45 va urca pe scenă Asociaţia Culturală „8“ din Focşani cu spectacolul „Fluturii care fac mac-mac“ în sala Dublin de la CCS. Studioul „Ludic“ va găzdui spectacolul „Oameni vorbind...singuri“ a Companiei de Artă „Studio 24“ de la CCS Bucureşti începând cu ora 18.45, iar în sala Azur va putea fi văzută piesa „Frammeti“ a Compagnia Vocinterne din Italia. Trupa „Skepsis“ de la CCS Alba Iulia va juca, de la ora 21, spectacolul „Amprenta Ioneschiană“ în sala Studio „Ludic“.

În ultima zi de festival, pe 10 decembrie, de la ora 16.30, va avea loc spectacolul „Fericirea din birouri“ jucată de Compania de artă „Studio 24“ de la CCS Bucureşti în sala Studio Ludic, iar de la 17.30 va avea loc piesa „În largul mării“ a trupei „Skepsis“ din Alba-Iulia, în sala Azur. La 18.30 vine rândul tinerilor din Lituania să urce pe scena sălii „Gaudeamus“.

Astfel, compania Anayksciai Cultural Center Theater va juca „Margarita“. Sala Azur îi va primi, de la 19.30, pe cei de la Teatrul Liber Imago de la CCS Cluj-Napoca cu piesa „Crimă pe Strada Uranus“. Ultimile două spectacole, „Despre sexul femeii - Câmp de luptă în Războiul din Bosnia“, jucată de trupa „Ludic“ în sala Studio „Ludic“ de la ora 20.30, şi „Bonnie & Clyde“ al trupei de la Teatrul Dans „Microbis“ de la CCS Sibiu, care va avea loc la ora 21.30 în sala Gaudeamus, vor fi cele care vor încheia festivalul, care reprezintă, de fapt, un maraton de teatru.

Intrarea la spectacole este liberă.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri