Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Marţi, după Crăciun şi înainte de Revelion

GALERIE
Patratel MARTI, 27 decembrie - 1Patratel MARTI, 27 decembrie - 2Patratel MARTI, 27 decembrie - 3Patratel MARTI, 27 decembrie - 4Patratel MARTI, 27 decembrie - 5
  • Patratel MARTI, 27 decembrie - 1
  • Patratel MARTI, 27 decembrie - 2
  • Patratel MARTI, 27 decembrie - 3
  • Patratel MARTI, 27 decembrie - 4
  • Patratel MARTI, 27 decembrie - 5
- +

* A fost Moş Crăciun, copiii deja au stricat jucăriile, iar părinţii deja s-au îmbuibat cu produse specifice, vinul pentru Crăciun deja s-a evaporat, făcând loc pe rafturi vinului pentru Revelion, colindătorii fac repaus vocal după ce au răguşit de la ler (şi, evident, leru-i ler!), pregătindu-se pentru pluguşoare, stelele au fost puse la păstrare în dulapurile din care au fost scoase buhaiurile, harapnicele şi celelalte accesorii de urat, precum şi sorcovele pentru Sfântul Vasile. A trecut o etapă, dar nu e timp de odihnă, urmează încă una - mai dificilă, fiind pe fondul ghiftuielii şi al unui anumit consum, care face să fie mişcările cam cu încetinitorul. Totuşi, găsim timp să ne uităm şi sub brazii vecinilor, să vedem ce au primit de la Moş Crăciun:

* În judeţul Teleorman, Moş Crăciun a venit cu o sanie specială, având în faţă braţ cu cupă de excavator, şi a împărţit mii de daruri pentru localnici, despre care ştia de la televizor că sunt alegători foarte conştiincioşi. Cadourile au fost recuperate de gropari, în timp ce îşi făceau rondul prin cimitire.

* Moş Crăciun a ajuns cu oarecare întârziere în judeţul Vaslui, fiindcă a fost greu să conducă repede sania zburătoare care trăgea după ea sutele de cisterne pline. Din câte se pare, cu acest prilej Moşul a rămas fără câţiva reni, din care, zic unii de prin părţile locului, "a ieşit un rachiu mai slab decât ce facem noi din purcei, de Ignat!".

* Alegătorilor români verzi care s-au plâns că Iohannis nu-i ortodox, Moş Crăciun le-a adus un premier PSD aşa cum cu siguranţă şi-au dorit: e femeie, e de religie musulmană şi are un nume pe care prea puţini dintre simpatizanţi îl pot pronunţa! La aflarea veştii, câteva doamne pesediste au strigat "Ne-au ruşinat păgânii!".

* Copilul Marinel Ciupercuţă, pui de bugetari, i-a cerut Moşului un snowmobil cum a văzut el într-un film cu James Bond. Ori nota la caligrafie a micuţului a fost prea mare ori vederea lui Moş Crăciun a cam slăbit ori părinţii n-au avut bani: cert este că, în loc de snowmobil, a primit un titirobil cu titirez şi bile din plastic. De Crăciun, copilul nu s-a plimbat prin cartier cu snowmobilul, cum se lăudase colegilor, ci cu bicicleta, spunând tuturor că, oricum, nu-i zăpadă. Şi gemenele Scylla şi Caribda Popescu au primit câte un titirobil, deşi i-au cerut Moşului câte un telefon mobil.

* Copilul Petronel, coleg de clasă al lui Marinel, nu i-a scris nimic Moşului, fiindcă n-are nevoie: el ştie deja pe de rost codurile PIN de la cardurile părinţilor săi - tot bugetari, dar de lux, recent numiţi pe criterii politice în funcţii tare bine plătite din banii noştri, ai tuturor! În acest an, chiar Petronel i-a făcut daruri lui Moş Crăciun.

* Mai mulţi părinţi care n-au avut bani pentru darurile cerute de copiii lor au reuşit să se descurce cu ce-au găsit: de pildă, micul Rareş a dorit o consolă cu jocul video Street Fighter şi a primit o cutie transparentă, din plastic, cu nişte gândaci de bucătărie care se bat pe bucăţi de gunoi, iar copilul Mihnea, care a dorit un joc de fotbal de masă cum a văzut mai demult, în staţiune, la mare, a primit un set de nasturi (doi de plapumă, jucătorii, şi unul mic, de prohab, drept minge)...

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri