Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Maşina unei doctoriţe, incendiată cu cocktail Molotov. Suspectul, un arab

GALERIE
cocktail molotov
  • cocktail molotov
- +

Principalul suspect este un student arab. Maşina a fost incendiată la 5 dimineaţa într-o zonă centrală, pe strada Mihai Eminescu. Autoturismul Volkswagen Passat a ars aproape în totalitate. Dr. Monica Holicov a făcut investigaţii printre vecini pentru a identifica atacatorul. Ea este nemulţumită de felul în care decurge ancheta.

Un medic din Iaşi a trăit spaima vieţii după ce i-a fost incendiată maşina cu un cocktail Molotov, la sfârşitul săptămânii trecute. Atacul a avut loc în plin centrul oraşului, vineri dimineaţă la prima oră. Doctoriţa şi vecinii de pe strada Mihai Eminescu consideră că autorul ar fi un student la medicină, arab. Medicul spune că imaginile surprinse pe camerele de luat vederi sprijină bănuiala lor, chiar dacă autorul avea o glugă pe cap. Acesta nu a recunoscut fapta, iar medicul acuză poliţia că nu îşi face treaba. 

Vineri dimineaţă, în jurul orei 5, locatarii străzii Mihai Eminescu, aflată lângă Uni­versitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi, au fost treziţi de trosnetele unui incendiu la un autoturism Volkswagen Passat. Maşina a ars aproape în totalitate. Pompierii au observat că un geam al portierei era spart, iar focul a pornit din interiorul habitaclului. În aceeaşi zi, poliţiştii au ridicat imaginile de la cinci magazine şi locaţii aflate în apropiere şi au observat cum un tânăr îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga pusă pe cap, sparge unul dintre geamurile autoturismului şi aruncă ceva în interior, apoi pleacă. Fiind întuneric la acea oră, persoanei filmate nu i se vede faţa. Însă proprietarul autoturismului, medicul a mers cu înregistrarea video la vecini, iar aceştia au recunoscut autorul în persoana unui tânăr arab care învaţă la UMF. Proprietarul maşinii a mers la poliţie cu aceste date însă, spune ea, anchetatorii nu sunt dumiriţi cine este autorul. „Un arab mi-a dat foc la ma­şină, toată lumea ştie cine este persoana respectivă, însă poliţia nu face nimic. Cu toate că sunt cinci camere de luat vederi, în centrul Iaşului se poate întâmpla o aşa grozăvie. Maşina era parcată în apropierea bulevardului Independenţei, la ora 5 di­mineaţa. Făptaşul a fost văzut de către vecinii de la bloc, sunt imagini pe camerele de luat vederi. Este adevărat că era noapte, şi avea o glugă pe cap, însă poate fi recunoscut. Era îmbrăcat cu un hanorac şi cu gluga trasă pe cap. A incediat-o fără să mă cu­noască, fără niciun motiv. Am înţeles că face parte dintr-un partid arab. Eu am vecini arabi care mi-au spus ei cine este făptaşul. Mi-au spus că nu pot da declaraţii la poliţie. Mi-a spart un geam şi mi-a aruncat în interior un cocktail Molotov. Maşina a ars total. Au fost pompierii, a fost poliţia, iar aceştia din urmă m-au anunţat pe mine, la ora 7 dimineaţa“, a povestit Monica Holicov, proprietarul autoturismului Volkswagen care a ars ca o torţă. 

„A avut el chef să incendieze o maşină“

Medicul a mai spus că poliţiştii nu l-au „scuturat“ bine pe suspect, cu toate că există imagini pe camerele de luat vederi. „Poliţiştii au luat filmările de la toate magazinele din zonă. Poate fi recunoscut după haine, după fizic, după mers, Iniţial am crezut că este o răzbunare, însă nu este acest lucru. Este ceva mult mai banal, omul a vrut să facă ceva rău. A avut el chef să incendieze o maşină. Poliţia l-a luat la întrebări pe tânărul arab, iar acesta a spus că nu el este cel care a dat foc. Oare poliţiştii chiar au încredere în el?“, se întreabă doctoriţa. Repre­zentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi au precizat că în prezent se desfăşoară o anchetă şi că au un cerc de suspecţi. „La data de 28 aprilie, în jurul orei 5, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin numărul 112 despre faptul că pe trotuarul de pe strada Mihai Eminescu, a luat foc un autoturism Volkswagen. În urma cercetărilor la faţa locului a rezultat că autotu­rismul a ars în proporţie de 70% şi a fost adus în stare de neîntrebuinţare. A fost distrus în totalitate habitaclul şi motorul. Incendiul a fost stins, au fost ridicate înregistrările video ale camerelor de supraveghere amplasate în zonă, în vederea prelucrării şi se efectuează cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de distrugere. Prejudiciul este estimat la aproximativ 4.000 de euro. Există un cerc de suspecţi şi sunt continuate cercetările în vederea indentificării autorilor“, a declarat ieri Anca Vîjiac din cadrul Poliţiei Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri