Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Pregătiri timide pentru aglomeraţia de început de an şcolar:

Modificări în circulaţia din două intersecţii mari din Iași

GALERIE
intersectii
  • intersectii
- +

Au fost interzise viraje la stânga în intersecţia Cinci Drumuri şi cea de la Palatul de Justiţie. Sistemul de management al traficului tot nu este funcţional.

Comisia de circulaţie de la nivelul municipalităţii a stabilit noi reglementări de trafic. Primarul Iaşului Mihai Chirica a anunţat ieri că vor fi interzise viraje la stânga în două intersecţii, va fi înfiinţată o trecere de pietoni, va fi instituită circulaţia în ambele sensuri pe două străzi şi, nu în ultimul rând, va fi optimizat sistemul de management al traficului. O primă măsură a fost adoptată în cazul uneia dintre cele mai aglomerate intersecţii ale oraşului. „Este vorba despre reorganizarea circulaţiei rutiere în intersecţia Cinci Drumuri pe Elena Doamna, în sensul de a nu mai permite virajul de stânga pentru cei care urcă dinspre Tudor Vladimirescu (pe str. Benjamin Fondane, n.r.), ci doar obligatoriu la dreapta”, a declarat primarul Chirica. O altă reglementare are în vedere zona Târgu Cucu, respectiv interzicerea virajului la stânga în intersecţia str. Stihi – str. Cucu pentru cei care vin pe lângă Palatul de Justiţie şi vor să vireze stânga pe Stihii, spre Independenţei.

„O altă decizie este interzicerea virajului la stânga pe str. Stihii, care este în curs de modernizare, la virajul spre zona centrală, spre Independenţei, în str. Cucu deci nu se va mai putea face viraj de stânga pentru că se blochează intersecţia. Se poate utiliza intersecţia semaforizată de mai sus, de la fostul Bucegi”, a spus Chirica. În ceea ce priveşte introducerea circulaţiei în ambele sensuri, primarul Iaşului a nominalizat strada care face legătura între Elena Doamna şi Baş-Ceauş. „Pe str. Ornescu va fi instituită circulaţia în ambele sensuri”, a susţinut Chirica. În acelaşi timp, o altă propunere a Primăriei, dar care are nevoie de avizul Poliţiei Rutiere, face referire la circulaţia pe Splai Bahlui mal stâng.

„Ne gândim (...) să introducem circulaţia în dublu sens pe tronsonul cuprins între str. Ghibănescu şi str. Ipsilanti, cu două benzi spre Ipsilanti şi o singură bandă de retur către Podul Cantemir”, a mai spus primarul Iaşului. Potrivit acestuia, o măsură menită să prevină incidente în trafic a fost adoptată în cazul pasajului Păcurari. Şefii Primăriei au decis amplasarea unor corpuri de iluminat pe led pentru a îmbunătăţi vizibilitatea. Nu în ultimul rând, edilul a vorbit despre înfiinţarea unei noi treceri de pietoni, o astfel de decizie fiind luată în cazul str. Fântânilor (în dreptul podului) la solicitarea Asociaţiei de proprietari din zona „Green Park”. 

„Amânăm punerea în funcţiune a semaforizării din Podu Roş”

Întrebat despre stadiul implementării sistemului de management al traficului, primarul Iaşului a menţionat că proiectul a fost recepţionat pe parcursul lunii august. Cu toate acestea, există încă intersecţii care nu au fost puse în funcţiune. Edilul a susţinut că, în ultima săptămână, specialiştii din Primărie au luat „intersecţie cu intersecţie” în încercarea de a eficientiza sistemul. „Punerea în funcţiune, de exemplu a intersecţiei din Podu Roş, o mai amânăm un pic până ce găsim o soluţie pentru Socola. Deja am început inventarierea terenurilor de o parte şi de cealaltă a pasajului Socola. Vrem să-i facem o supralărgire care să permită utilizarea pe direcţia Bucium şi Podu Roş a tuturor benzilor de circulaţie şi chiar o circulaţie reversibilă”, a declarat primarul.

Cea mai recentă situaţie furnizată de firma UTI, din luna iulie, arăta că 70 de intersecţii cuprinse în sistemul de management funcţionează în trei culori, nouă în galben intermitent, iar alte nouă nu au fost puse în funcţiune. În schimb, toate intersecţiile sunt finalizate din punct de vedere al montării instalaţiilor de semaforizare încă de la începutul acestei veri. „Se lucrează în permanenţă la sincronizarea acestui sistem. (...) Nici indicatorii de trafic nu au fost extraordinar de importanţi pentru a aduce neplăceri în trafic, să vedem ce se va întâmpla odată cu începerea şcolii. Noi deja lucrăm, avem aproape o săptămână de când am luat intersecţie cu intersecţie şi vedem ce este de făcut peste tot încât să putem să evităm aglomerările foarte mari”, a mai spus Chirica. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri