Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe si marunte:“Bizonul”, jucătorul etapei

GALERIE
gnohere-steaua_2
  • gnohere-steaua_2
- +

 

Fotbalistul echipei FCSB, Harlem Gnohéré, autorul celor două goluri ale vicecampioanei României în partida de joi cu Hapoel Beer Sheva, scor 2-1, a fost ales jucătorul etapei a treia a grupelor Ligii Europa. “Bizonul” a obţinut  o victorie clară în sondajul de pe site-ul UEFA, el fiind ales de 64 la sută din totalul fanilor care şi-au exprimat opţiunile. Pe locul doi s-a clasat mijlocaşul echipei Zenit Sankt Petersburg, Emiliano Rigoni, cu 17 la sută, iar poziţia a treia a fost ocupată de portarul Giannis Anestis (AEK Atena), cu 12 la sută. Din echipa etapei, stabilită cu ajutorul statisticilor FedEx Performance Zone, face parte şi fundaşul român Cosmin Moţi de la Ludogoreţ Razgrad. Moţi a fost cel mai bun fundaş central al etapei, datorită unui gol pe care l-a înscris la meciul cu Sporting Braga, scor 2-0, şi a prestaţiei sale fără greşeală.

Garby, înaintea Simonei

Sportiva spaniolă Garbiñe Muguruza, locul 2 WTA, a fost aleasă jucătoarea anului 2017.  Printre nominalizatele pentru acest titlu s-a numărat şi liderul mondial, Simona Halep. Pentru titlul de jucătoarea anului mai erau nominalizate Simona Halep, Jelena Ostapenko, Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Venus Williams. Echipa de dublu a anului a fost aleasă Martina Hingis (Elveţia)/Chan Yung Jan (Taiwan), care a obţinut nouă trofee: Indian Wells, Madrid, Rome, Mallorca, Eastbourne, Cincinnati, US Open, Wuhan şi Beijing. Jucătoarea cu cel mai important progres este letona Jelena Ostapenko, premiul pentru debutul anului îi revine americancei Catherine Bellis, iar o altă sportivă din SUA, Sloane Stephens, a fost aleasă pentru premiul “revenirea anului”. Sportiva germane Angelique Kerber a fost aleasă pentru premiul Jerry Diamond ACES.

 

Liga Pariurilor

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, ieri, semnarea unui partneriat prin care Casa Pariurilor devine sponsor al Cupei României şi îşi alătură denumirea Ligii a II-a. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că parteneriatul se întinde pe patru ani. Directorul general Casa Pariurilor, Gabriel Vasilescu, speră ca brandul Liga 2 să crească odată cu semnarea acestui parteneriat: “Din acest sezon Casa Pariurilor devine sponsor oficial al Cupei României şi Liga II-a. Avem un parteneriat pe patru ani. Sprijinim fotbalul românesc încă de la baze, aşa cum am făcut-o de la început. Susţinem Sperăm ca Liga a 2-a să devină un brand puternic”, a spus Vasilescu

Bronz mondial pentru Cleonia

Sportiva Cleonia Riciu a obţinut medalia de bronz la categoria 52 de kilograme, la Campionatul Mondial de judo de la Zagreb, care se încheie duminică.  Medalia de bronz a Cleoniei Riciu este prima pentru delegaţia României la CM de la Zagreb, rezervată categoriei under 21. în primul meci al categoriei 52 de kilograme, Riciu s-a impus în faţa irlandezei Sarah Ogara, repetând succesul şi cu Marie Besson (Canada). A pierdut apoi cu Khorloodoi Bishrelt (Mongolia), intrând în recalificări, unde a câştigat prima dispută cu Buyankhishig Purevsuren (Azerbaidjan). Pentru medalia de bronz, Cleonia Riciu a câştigat în faţa sportivei belgiene Myriam Blavier. La Campionatul Mondial de la Zagreb participă 590 de judoka din 83 de ţări (346 la masculin şi 244 la feminin).

Liga a IV-a pe Arena Naţională

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Cristian Petrea, a afirmat, ieri că este posibil ca meciul retur dintre echipa sa şi Academia Rapid să se desfăşoare pe cel mai mare stadion din ţară, Arena Naţională. “Este posibil ca returul cu Academia Rapid să se joace pe Arena Naţională. Noi am semnat un protocol cu Rapid, astfel încât ca returul să se desfăşoare aproape în aceleaşi condiţii. Sunt patru stadioane care îndeplinesc anumite condiţii şi vom lua cea mai bună decizie, astfel încât suporterii şi echipa să beneficieze de tot sprijinul”, a declarat Petrea. Oficialul grupării bucureştene s-a arătat mulţumit de secţia de fotbal a clubului şi nu exclude ca echipa să fuzioneze la un moment dat pentru a putea evolua în Liga I. Echipa de fotbal CSA Steaua, înfiinţată în acest sezon şi care evoluează în liga a IV-a, are drept obiectiv promovarea succesivă astfel încât în 2020 să poată juca în Liga I. 

Alegeri în ziua finalei

Adunarea Generală a FRF în cadrul cărora vor avea loc alegerile pentru reşedinţia forului va fi organizată în ziua disputarii finalei Cupei României, în luna mai 2018, a anunţat, ieri, preşedintele federaţiei, Răzavn Burleanu.  “Anul acesta am organizat Adunarea Generală ordinară la finala Cupei României. Acelaşi lucru dorim să-l facem şi anul viitor. Anul viitor vom face la fel. Alegerile vor fi la sfârşitul lunii mai, la finala Cupei României. Le dăm o şansă şi candidaţilor să se pregătească”, a afirmat Burleanu. Oficialul FRF a precizat că s-a înregistrat o scădere a datoriilor cluburilor din Liga I către instituţiile statului, datorită sistemului de licenţiere impus de către federaţie.  Răzvan Burleanu este preşedinte al FRF din 5 martie 2014.

 

Schimbări de format la handbal

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat, ieri planurile privind schimbarea formatului Ligii Campionilor, dar şi al Cupei EHF şi Challenge Cup, la feminin şi masculin, din 2020. Potrivit anunţului EHF, Liga Campionilor la masculin va suferi cea mai mare modificare, adică se va disputa cu 12 echipe, cu posibilitatea creşterii numărului la 16 mai târziu. Vor fi angrenate în competiţie campioanele celor mai puternice opt ligi continentale, cărora li se vor alătura alte patru echipe, iar primele opt clasate vor disputa sferturile de finală, iar câştigătoarele vor ajunge în EHF Final4.  De asemenea, actuala Cupă EHF va fi redenumită European Handball League şi va include 24 de echipe în faza grupelor, cu acelaşi format (grupe, optimi de finală, sferturi, Final4). Denumirea de Cupa EHF va fi oferită, tot din 2020, actualei competiţii Challenge Cup, care ar urma să se desfăşoare doar în sistem eliminatoriu. La feminin este prevăzut păstrarea formatului Ligii Campionilor, tot cu 16 echipe, însă acestea vor fi împărţite în două grupe a câte opt, cu primele patru clasate din fiecare calificate în sferturi şi apoi câştigătoarele în EHF Final 4. Actuala Cupa EHF îşi va păstra şi ea formatul, dar se va numi European Handball League, iar Challenge Cup va primi denumirea Cupa EHF.

 

Anchetă la meciul Everton – Lyon

Poliţia britanică a deschis o anchetă după incidentele de la meciul Everton - Olympique Lyon, disputat, ieri, în Liga Europa, partidă la care jucătorii celor două echipe s-au încăierat în spatele terenului, iar un fan cu un copil în braţe l-a lovit la cap pe portarul oaspeţilor, Anthony Lopes. În minutul 64, la scorul de 0-1, după un corner executat de gazde, căpitanul lui Everton, Ashley Williams, l-a împins cu un gest nesportiv pe portarul Lopes, care încerca să reţină o minge în apropierea linie de fund a terenului. Imediat a izbucnit o altercaţie între fotbaliştii celor două echipei, iar "meleul" format astfel a ajuns în bariera de reclame din spatele terenului. Din peluză, un fan cu un copil în braţe i-a tars o palmă peste cap lui Lopes. Spiritele au fost calmate după intervenţie stafurilor formaţiilor. Everton l-a identificat pe suporterul agresor şi i-a interzis pe viaţă accesul la meciurile formaţiei antrenate de Ronald Koeman. Totodată, gruparea engleză a sesizat poliţia din Merseyside, care a deschis o anchetă.

Amendă sub aşteptările fiscului

Un tribunal brazilian l-a amendat cu 3,8 milioane de reali (un milion de euro) pe atacantul Neymar, apreciind că acesta a acţionat cu "rea credinţă" pentru a încerca să întârzie un proces pentru evaziune fiscală, informează El Mundo Deportivo. Amenda îl vizează pe jucător, pe părinţii lui şi cele trei firme care se ocupă de cariera lui Neymar. Sancţiunea fost impunsă de Tribunalul Regional din Brasilia, în cadrul unui proces început în 2015 în care i s-a pus sechestru pe bunuri de 192,7 milioane de reali (circa 52,5 milioane de euro) pentru garanatarea plăţii impozitelor. Valoarea amenzii reprezintă 2 la sută din ceea ce Fiscul brazilian spera să primească pentru impozite neplătite şi amenzi. Neymar a fost acuzat că nu a plătit impozitele în perioada 2011 - 2013, şi s-a folosit de firmele familiei pentru a achita sume mai mici la stat.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri