Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: Handbaliştii în Banat

GALERIE
mutu-civil
  • mutu-civil
- +

 

Poli Iaşi joacă astăzi la Timişoara, cu Politehnica, în etapa a VII-a a LN de handbal masculin şi va căuta şi acum primul punct din acest sezon al eşalonului de elită al  handbalului masculin. După şase eşecuri consecutive, formaţia  pregătită de Florin Spiridon, care deţine “lanterna” clasamentului, va încerca să producă surpriza la Timişoara, în disputa cu “tiza” de pe malurile Begăi. Gazdele, care au două victorii, două remize şi două eşecuri pornesc favorite, dacă luăm în calcul avantajul terenului propriu, situaţia din clasament şi experienţa  superioară. Partida din Banat va începe la ora 17:30. (Ovidiu MINEA)

 Mutu, director sportiv

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, ieri că Adrian Mutu va ocupa funcţia de manager sportiv în zona tehnică a forului, având ca principală responsabilitate relaţia echipei naţionale cu cluburile din ţară şi din străinătate. "Sunt foarte bucuros să mă pot alătura unei echipe în care cred şi să am oportunitatea de a lucra alături de profesionişti pentru performanţele fotbalului românesc în care m-am format şi m-am afirmat ca jucător. Trec într-o nouă etapă a carierei mele şi simt că e nevoie să contribui cu tot ceea ce am învăţat pe teren şi în activitatea ulterioară la succesele echipei naţionale", a declarat Mutu. Golgeter all-time al primei reprezentative cu 35 de goluri marcate, la egalitate cu Gheorghe Hagi, şi jucător emblematic al echipei naţionale cu 77 de meciuri pentru România, Adrian Mutu a fost în ultimul an director general la FC Dinamo. El s-a despărţit luni de gruparea bucureşteană.

România – Portugalia, la Ovidiu

Partida dintre România U21 şi Portugalia U21, meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2019, se va disputa pe stadionul "Viitorul", la Ovidiu, în 10 noiembrie, de la ora 19:00. Tricolorii sunt lideri în Grupa 8 după 4 jocuri, reuşind să câştige toate cele trei partide disputate în deplasare, unde au întâlnit Liechtenstein (2-0), Bosnia-Herţegovina (3-1) şi Elveţia (2-0), meci disputat la începutul acestei luni. Pe teren propriu, formaţia pregătită de Daniel Isăilă a obţinut o remiză cu Elveţia (1-1), în septembrie, la Ovidiu. în acest an, selecţionata U21 mai are programate două jocuri, cu Portugalia, pe 10 noiembrie, la Ovidiu, şi cu ţara Galilor, în deplasare, pe 14 noiembrie. Selecţionata lusitană, cap de serie la tragerea la sorţi şi viitoarea adversară a României, a pierdut ieri, 10 octombrie, în Bosnia-Herţegovina, acolo unde reprezentativa României a reuşit să se impună. Bosniacii s-au impus cu 3-1 după ce Portugalia a deschis scorul în minutul 10. Tot ieri s-a mai jucat şi meciul Liechtenstein - Elveţia 0-2.

Tricolorii,  în divizia a treia

UEFA a anunţat, ieri pe site-ul oficial, componenţa celor patru divizii valorice pentru Liga Naţiunilor, pe baza coeficientului naţional de la încheierea grupelor europene de calificare la Cupa Mondială din 2018. România va evolua în divizia C, din care fac parte şi Ungaria, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia şi Lituania. Echipele vor fi împărţite în trei grupe de patru selecţionate şi una de trei. Câştigătoarele grupelor vor promova în divizia B, iar echipele de pe ultimul loc vor retrograda în divizia D. Cele mai bune patru echipe care nu obţin calificarea la Euro-2020 vor juca un baraj în martie 2020, la care se va pune în joc un loc la turneul final.

Record de goluri în preliminariile europene

UEFA a anunţat, ieri că la preliminariile europene pentru Cupa Mondială, încheiate marţi, s-a stabilit un record de goluri: 794 în 270 de meciuri din grupe. Cele mai multe goluri au fost marcate de naţionalele Belgiei şi Germaniei – câte 43. Topul 10 al naţiunilor în funcţie numărul golurilor marcate este completat de Spania – 36, Portugalia – 32, Polonia – 28, Suedia – 26, Bosnia-Herţegovina – 24, Elveţia – 23, Italia – 21, Olanda – 21. Precedentul record de goluri marcate în preliminariile europene pentru CM data de la ediţia din 2006, când s-au înscris 760 de goluri îm 276 de meciuri. Recordul de goluri în preliminariile unui Campionat European este mai consistent: 839 de goluri în 310 meciuri, în calificările pentru Euro-2008.

Pizzi a demisionează de la chilieni

Selecţionerul naţionalei din Chile, Juan Antonio Pizzi, a declarat, după ce echipa a ratat calificarea la Cupa Mondială, că situaţia urmează să fie evaluată de conducerea federaţiei, dar el nu va mai continua la conducerea reprezentativei chiliene. "Contractul meu se încheie în aceste condiţii. Trebuie discutat, evaluat şi să se încerce să se facă alegerea cea mai bună. însă eu mă exclud", a spus Pizzi, care avea contract până la finalul preliminariilor. Naţionala chiliană a fost învinsă, marţi, cu scorul de 0-3 de selecţionata Braziliei, şi a ratat calificarea la Cupa Mondială, încheind pe locul şase la finalul preliminariilor AMSUD. Pizzi a preluat conducerea selecţionatei din Chile în ianuarie 2016. în mandatul său, Chile a disputant şi un meci amical cu România, în luna iunie, pe Cluj Arena, câştigat de tricolori cu scorul de 3-2.

 

Fognini, suspendat de la US Open

Tenismanul italian Fabio Fognini a primit o sancţiune cu suspendare şi a fost amendat după ce a insultat un arbitru la US Open, a anunţat, ieri, comitetul de organizare a turneelor de Grand Slam.  Fabio Fognini, locul 28 mondial, a fost suspendat provizoriu de la US Open, la începutul lunii septembrie, din cauza comportamentului nesportiv din primul tur al probei de simplu, după ce a insultat-o pe Louise Engzell. El a primit atunci o amendă de 24.000 de dolari. La această amendă se adaugă una de 96.000 de dolari (din care una cu suspendare) şi, în cazul unui nou act de indisciplină, el va fi suspendat de la două turnee de Grand Slam (din care un US Open), perioada probatorie fiind până la sfârşitul sezonului 2019. La confruntarea pierdută în faţa compatriotului său Stefano Travaglia, Fognini a folosit un limbaj vulgar la adresa lui Engzell. Fognini şi-a cerut scuze printr-un mesaj postat pe Twitter, în care a menţionat că faptul că era o zi proastă pentru el nu îi scuză comportamentul. Italianul a fost eliminat în primul tur la simplu, însă la dublu era calificat în turul trei, alături de Simone Bolelli.

 

FC Barcelona vrea sa ramana in Spania

Directorul general al FC Barcelona, Oscar Grau, a declarat, ieri, că gruparea catalană trebuie să continue să lucreze cu liga spaniolă, după referendumul din Catalonia.   "Bugetul clubului este bazat pe participarea în La Liga, aşa că liga şi Barca trebuie să continue împreună", a spus Grau. Întrebat despre impactul în cazul independenţei Cataloniei asupra sponsorilor de la FC Barcelona, Grau a afirmat: "Sponsorii sunt foarte mulţumiţi să fie alături de Barça, de structura clubului, de sitlul de joc, de ADN-ul său, de valorile transmite şi ceea ce am dobândit vom avea mereu". Preşedintele separatist al regiunii catalane Carles Puigdemont a declarat marţi seara, într-o sesiune a Parlamentului regional catalan, că vrea să continue secesiunea, dar că o suspendă câteva săptămâni cu scopul de a facilita negocieri cu Madridul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri