Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Multe şi mărunte: Lobonţ rămâne în lot!

GALERIE
lobont-bogdan.jpg
  • lobont-bogdan.jpg

 

 

- +

Selecţionerul Cosmin Contra s-a decis asupra jucătorilor din străinătate. 15 fotbalişti care evoluează la cluburi din afara ţării au primit faxul de convocare pentru partidele cu Kazahstan (5 octombrie) şi Danemarca (8 octombrie), din preliminariile CM-2018. Contra a renunţat, din lista convocărilor preliminare la Lung, Săpunaru, Găman, Papp, Toşca, Torje, Maxim, Stoian şi Cr. Tănase. Lotul final, care va include şi numele jucătorilor din campionatul intern convocaţi, va fi anunţat ulterior de către noul staff al echipei naţionale. Cei convocaţi din străinătate sunt Tătăruşanu, Pantilimon, Lobonţ (portari), Moţi, Chiricheş, Grigore, Latovlevici (fundaşi), Marin, Bicfalvi, Stanciu, Chipciu, Grozav (mijlocaşi), Andone, Keşeru, Stancu (atacanţi).  Reprezentativa României întâlneşte Kazahstan pe 5 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, şi Danemarca pe 8 octombrie, ora 19:00, la Copenhaga.

S-a dus şi belgianul de la naţională

FRF a anunţat că tehnicianul belgian Rudi Verkempinck, care a făcut parte din echipa selecţionerului Chritstoph Daum, şi-a încheiat contractul cu forul de la Casa Fotbalului. După ce Christoph Daum şi Ionuţ Badea s-au înţeles cu Federaţia Română de Fotbal în privinţa încheierii colaborării, preşedintele Răzvan Burleanu a avut o discuţie şi cu Rudi Verkempinck. în urma acestei întâlniri, antrenorul belgian şi Federaţia Română de Fotbal au convenit asupra încheierii colaborării începând cu data de 25 septembrie 2017, precizează FRF. Noul selecţioner al României este, începând de vineri, Cosmin Contra.

Alibec şi Momcilovic rămân acasă

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat la Digisport, că atacantul Denis Alibec nu a făcut deplasarea în Elveţia, pentru meciul cu Lugano, din Liga Europa, deoarece are o contuzie. “I s-a blocat un muşchi şi atunci am hotărât să rămână să se antreneze. Momcilovic a rămas pentru că nu va juca. A zis Dică că îl are pe Filip, dacă se întâmplă ceva cu Morais. Am zis că Nedelcu să se odihnească şi mai bine să-l lăsăm acasă. Acolo vor juca Pintilii cu Popescu, iar dacă se întâmplă ceva, tot Filip este dublura. Pe Alibec a zis că nu o să-l bage pentru a nu risca şi de aceea a rămas acasă. Are dubluri pe toate posturile, asta a fost gândirea lui, aşa a gândit el meciul ăsta”, a declarat Gigi Becali la Digi Sport. Meciul Lugano - FCSB, din grupa G a Ligii Europa, se va disputa, joi, de la ora 20.00, la Lucerna.

Debut cu stângul în UEFA Youth League

Echipa under 19 a FC Dinamo a fost învinsă de formaţia Lokomotiva Zagreb din Croaţia, scor 0-2, în prima manşă turul I al UEFA Youth League. Golurile au fost marcate de Kastrati (’26) şi Duncic (’52 – penalty. Dinamo a jucat în formula: Eşanu - Mişilaricu (’58 - Răducan), Motroc, Grigore, Gheţu - L. Gheorghe, Vlad (’66 - Măgureanu) - I. Gheorghe, Vasile (’75 - Mitracu), Creţu - Moldoveanu. Antrenor: Ilie Poenaru Returul este programat la 18 octombrie. În cazul în care se va califica, Dinamo va întâlni în manşa a doua învingătoarea partidelor dintre Ludogoreţ (Bulgaria) şi Zeljeznicar (Bosnia-Herţegovina). Turul al doilea al competiţiei va avea loc la 1 şi 22 noiembrie.

 

O nouă competiţie la polo

Naţionala de polo a României va evolua în Europa Cup, noua competiţie continentală lansată de LEN, care va include 12 echipe la masculin şi nouă la feminin. Echipele masculine care vor participa în competiţie sunt Croaţia, Franţa, Georgia, Grecia, Ungaria, Italia, Muntenegru, Olanda, România, Rusia, Serbia, Spania şi Turcia. Potrivit forului european de profil (LEN), competiţia se va derula cu trei grupe a câte patru echipe, urmate de Top 8 (două grupe a câte patru echipe) şi Super Final (patru echipe în format turneu). Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc sâmbătă, la Roma. Prima etapă din Europa Cup va avea loc între 17-19 noiembrie la masculin, respectiv 24-26 noiembrie la feminin.

Dispare Malaysia din F1

Circuitul de Formula 1 pierde una dintre cele mai dificile curse prin scoaterea din calendarul competiţional a MP al Malaysiei, a declarat triplul campion mondial, britanicul Lewis Hamilton. În primăvara acestui an, oficialii malaezieni au confirmat că Marele Premiu de Formula 1 al acestei ţări nu va mai exista cu începere de anul viitor, din cauza încasărilor tot mai mici.  ''Îmi este greu să spun că voi participa la ultima cursă a MP al Malaysiei. Era cel mai dificil circuit din calendarul competiţional, solicitant şi pentru piloţi şi pentru echipă. Va fi greu de înlocuit'', a spus Hamilton.  Marele Premiu al Malaysiei de anul trecut a fost câştigat de australianul Daniel Ricciardo. Ultima cursă de la Kuala Lumpur va avea loc anul acesta, pe 1 octombrie, după ce primul Grand Prix a avut loc pe circuitul de la Sepang în 1999

 

Cursuri de prim ajutor pentru fotbalişti

Impresarul Hasan Akil Eken, care l-a reprezentat pe fostul dinamovist Patrick Ekeng, a propus FIFA să organizeze cursuri de prim ajutor pentru fotbalişti, pentru ca aceştia să poată interveni în cazurile de stop cardic, atunci când nu există un medic în preajmă. "FIFA susţine că rata de succes a resuscitării în cazurile de stop cardiac este de 90 la sută, în cazul unei intervenţii corecte în două minute. După două minute, rata scade cu zece puncte procentuale pe minut. în cazurile de stop cardiac, dacă există un medic, el ar trebuie să acorde primul ajutor. Dar dacă nu este un medic? Proiectul meu poate adăuga cel puţin un punct procentual la rata de succes de 90 la sută. Fiecare punct procentual contează.. FIFA nu ar avea nimic de pierdut dacă ar educa jucătorii şi stafurile", a declarat Eken, pentru Daily Mail. Eken a precizat că nu a primit deocamdată un răspuns din partea FIFA cu privire la propunerea sa.

 

În Asia, nu-i ca-n Europa

Tehnicianul echipei chineze Shangai SIPG, André Villas-Boas, a fost amendat cu 12.000 de euro, după ce a criticat arbitrajul la meciul cu Guangzhou Evergrande, din Liga Campionilor Asiei. "Guangzhou Evergrande domină Confederaţia Asiatică de Fotbal", a afirmat Villas-Boas, după dubla manşă cu echipa lui Luiz Felipe Scolari. Declaraţia lui Villas-Boas s-a referit la meciul din prima manşă a sferturilor când Evergrande, s-a impus, scor 5-1, iar Shanghai a avut doi jucători eliminaţi. În retur, Shanghai a cîştigat cu 4-0 şi s-a calificat în semifinale, unde va evolua cu Urawa Reds.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri