Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Locul trei pentru CSM, la Skopje

GALERIE
neagu-cristina
  • neagu-cristina
- +
 
 
Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM Bucureşti, s-a clasat, sâmbătă, pe locul 3 la turneul amical Vardar Trophy, în Macedonia, după ce a învins formaţia muntenegreană Buducnost Podgorica, cu scorul de 31-21 (16-10). La Buducnost a jucat şi Cristina Laslo, transferată în această vară de la Universitatea Cluj. Handbalista Cristina Neagu a fost sărbătorita zilei, sportiva care a pri La competiţia amicală au participat şase echipe, care au fost împărţite în două grupe: HC Vardar, Buducnost, Kuban Krasnodar (grupa A), CSM Bucureşti, HC Odense şi Rostov-Don (B). CSM Bucureşti a obţinut o victorie în grupa B, cu HC Odense, scor 27-23 (10-11), şi un eşec, cu Rostov-Don, scor 26-29 (15-11).
 
Lotul pentru Eurobasket2017
Federaţia Română de Baschet a anunţat, ieri, lotul oficial de 12 jucători al naţionalei masculine, care va evolua în grupa C a Eurobasket2017, la Cluj, între 1-7 septembrie. Potrivit anunţului FRB, lotul României este format din jucătorii Vlad Moldoveanu– căpitan, Andrei Mandache, Alexandru Olah, Emanuel Căţe,  Rolland Török, Cătălin Baciu, Nandor Kuti, Bogdan Nicolescu, Titus Nicoară, Radu Paliciuc, Cătălin Petrişor  şi Octavian Popa Calotă. Antrenori sunt Marcel Ţenter şi Milorad Perovic. Naţionala României se află deja la Cluj în pregătire, celelalte cinci participante, adică Spania, Croaţia, Muntenegru, Cehia şi Ungaria, fiind aşteptate în 29 august.România va întâlni Cehia (1 septembrie, 20:30), Croaţia (2 septembrie, 20:30), Spania (4 septembrie, 20:30), Ungaria (5 septembrie, 20:30) şi Muntenegru (7 septembrie, 20:30).Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR şi TVR HD.
 
Takayuki se întoarce la Astra
Jucătorul  Takayuki Seto a revenit la Astra Giurgiu, după ce şi-a reziliat contractul cu echipa Osmanlîspor, a anunţat clubul giurgiuvean. "După o vară în care s-a pregătit şi sub comanda lui Edward Iordănescu, mergând apoi la Osmanlispor, club de care aparţinea, Seto şi-a reziliat contractul cu echipa turcă de prim-eşalon, revenind în România la clubul pentru care a scris istorie, din Liga a III-a, până în primăvara Europa League, de la golul de trei puncte marcat la prima sa apariţie - în anul 2007, până la titlul de campion", a anunţat Astra Giurgiu. Seto a semnat un contract valabil pentru un sezon cu Astra, iar de astăzi va reintra în programul echipei, care va efectua un cantonament de câteva zile la Braşov.
Dobrogea Sud a căştigat Supercupa
Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud a câştigat, sâmbătă, Supercupa României, după ce a învins campioana en-titre, Dinamo Bucureşti, cu scorul de 28-27 (13-10). Supercupa României este primul trofeu al noii stagiuni, dar şi primul pentru echipa HC Dobrogea Sud. În 2016, Supercupa a fost câştigată de Dinamo Bucureşti, care învingea atunci pe CSM Bucureşti, cu scorul de 29-25 (15-9). În sezonul 2017-2018, Dinamo va juca şi în Liga Campionilor, în grupa C, cu echipele Ademar Leon, Skjern Handbold, Gorenje Velenje, Kadetten şi Elverum Handball. Dinamo va debuta în deplasare, cu formaţia daneză Skjern Handbold.
 
Lugano, învingătoare la scor
Formaţia Lugano, adversară a FCSB în grupele Ligii Europa, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, echipa FC Thun, într-un meci din etapa a şasea a campionatului Elveţiei.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Crnigoj (‘4), Gerndt (’27, ’59) şi Sabbatini (’90^2 - penalty). Pentru oaspeţi a înscris Spielmann, în minutul 44. Lugano a evoluat în următoarea formulă: Da Costa - Rouiller, Sulmoni, Golemic - Crnigoj, Sabbatini, Piccinocchi, Mariani  Milosavljevic), Mihajlovic - Gerndt (Carlinhos), Marzouk (Bottani). Adversara FCSB ocupă locul patru în clasament, cu opt puncte, cu trei mai puţine decât liderul FC Zürich, care are însă şi un meci în minus. FCSB şi Lugano se vor întâlni în 28 septembrie, în Elveţia, şi în 7 decembrie, la Bucureşti, în grupa G a Ligii Europa.
 
Murray nu joacă la US Open
Tenismanul britanic Andy Murray, locul 2 ATP, s-a retras de la al patrulea Grand Slam al anului, US Open, din cauza problemelor pe care le are la şold.  Murray nu a mai jucat de la turneul de la Wimbledon, la care a fost eliminat în sferturile de finală. Sportivul s-a antrenat pe parcursul săptămânii, însă sâmbătă a spus că încă îl doare şoldul, astfel că nu poate participa la turneul American. “Zilele următoare voi lua o decizie uc privire la restul sezonului”, a afirmat el. Andy Murray urma să joace în primul tur la US Open cu americanul Tennys Sandgren, locul 104 ATP.
 
Vettel continuă la Ferrari
Pilotul german Sebastian Vettel a semnat un nou contract, pe trei sezoane, cu Ferrari, a anunţat scuderia. Actuala înţelegere expiră la finalul acestui an. Vettel este la echipa de la Maranello din 2015, după ce anterior a petrecut şase ani la Red Bull, perioadă în care a cucerit patru titluri mondiale la rând (2010-2013). Pilotul german de 30 de ani a ajutat Ferrari să revină în prim-planul Formulei 1. După doi ani fără reuşite deosebite, Vettel este în acest moment liderul clasamentului piloţilor, după 11 curse din 20, având un avans de 14 puncte în faţa britanicului Lewis Hamilton de la Mercedes. În cariera sa, Vettel a luat startul de 189 de ori şi a câştigat 46 de Grand Prix-uri (7 din 51 de curse cu Ferrari). El va fi duminică pe grila de start a Marelui Premiu al Belgiei. şi coechipierul său, finlandezul Kimi Raikkonen, şi-a prelungit contractul cu Ferrari, cu un an.
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri