Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Multe şi mărunte: Voicu pleacă de la Mediaş

GALERIE
@voicu-vestiar-iasi-hajduk-europa-league06
  • @voicu-vestiar-iasi-hajduk-europa-league06
- +

 

Fundaşul Ionuţ Voicu şi-a reziliat contractul cu Gaz Metan Mediaş, la doar două luni după ce a semnat cu gruparea ardeleană. Fundaşul în vârstă de 33 de ani a evoluat în şapte  partide pentru medieşeni.  Aceasta este a două despărţire la Gaz Metan după Milan Perendija

Se apropie alegerile la LPF

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit, ieri ca alegerile pentrru preşedinţia forului să aibă loc la 23 octombrie, de la ora 12.00. Preşedintele în funcţie, Gino Iorgulescu, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat.  " Următorul mandat va fi de cinci ani, ştiţi că am modificat statutul, şi nu mai mult de două mandate. Am intenţia să candidez, dar aştept să văd dacă mă propune vreun club. Mandatul meu nu a fost perfect, au mai fost mici scăpări şi încercăm să facem mai mult decât în acest acest mandat, dacă vom fi în continuare", a declarat Iorgulescu. Întrebat cum vede o posbilă luptă cu Marius Stan, care şi-a anunţat şi el candidatura la şefia ligii, Iorgulescu a răspuns: "Fiecare are şansa lui, ca la un examen, te prezinţi ai şansă, nu te prezinţi, nu ai. Să vedem acum opţiunile cluburilor. Nu am informaţii despre alţi candidaţi."

Sălăjencele şi-au aflat adversarele

Echipa de handbal feminin HC Zalău va întâlni în turul doi al Cupei EHF formaţia turcă Ankara BSK, calificată în această fază după ce a eliminat, duminică, pe OFN Ionias (Grecia), în primul tur al competiţiei. Ankara BSK se impusese în manşa tur cu 31-24, iar duminică a câştigat cu scorul de 30-22. Cu 61-46 la general se califică în turul secund, în care adversară îi va fi HC Zalău. Tot în turul doi va evolua şi CSM Roman, care a eliminat în primul tur pe HZRK Grude din Bosnia Hercegovina (82-34 la general), următoarea adversară fiind Dunajvaros (Ungaria). Meciurile sunt programate în 14-15 şi 21-22 octombrie. Câştigătoarele se vor califica în turul trei, fază din care intră şi SCM Craiova.

Steaua nu poate juca în Liga I!

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, ieri într-o conferinţă de presă, că CSA Steaua, formaţie înfiinţată de Ministerul Apărării, care evoluează în prezent în Liga a IV-a, nu va putea să joace în Liga I, conform prevederilor Legii Sportului.  "În momentul de faţă, CSA Steaua este un club de drept public. Potrivit Legii Sportului, în competiţiile profesioniste, cum este Liga Profesionistă de Fotbal, aceste cluburi de drept public nu pot participa. Legea spune negru pe alb că pot fi membri în cadrul Ligilor Profesioniste numai cluburile care sunt organizate ca organizaţii nonguvernamentale sau ca societăţi comerciale pe acţiuni. Deci clubul nu mai trebuie să fie la Ministerul Apărării... adică trebuie să caute un investitor. Altfel nu are cum în condiţiile actuale. Iar dacă ne raportăm la legislaţia europeană şi politica FIFA şi UEFA, cu siguranţă un club al Armatei nu poate participa într-o competiţie profesionistă de fotbal", a explicat Justin Ştefan. CSA Steaua, formaţie de fotbal înfiinţată în acest an de MApN, evoluează în prezent Liga a IV-a şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

 

 

Tot Larisa şi Marian

Gimnaştii Larisa Iordache şi Marian Drăgulescu au câştigat, duminică, la etapa de Cupă Mondială Challenge de la Paris, trei medalii – aur la bârnă şi argint la sol pentru Larisa Iordache, respectiv bronz la sol pentru Drăgulescu. Competiţia din Franţa a reprezentat ultimul test înaintea Campionatului Mondial de la Montreal, de luna viitoare. Larisa Iordache a obţinut medalia de aur la bârnă cu nota 14.200 şi pe cea de argint la sol, cu 13.650, în timp ce Marian Drăgulescu a câştigat bronzul la sol, cu nota 14.100. Drăgulescu s-a clasat şi pe locul 4 la sărituri (14.525), la fel ca Larisa Iordache la paralele (13.800), iar ceilalţi gimnaşti tricolori calificaţi în finalele de duminică au obţinut următoarele rezultate: Vlad Cotuna, locul 5 la paralele (13.900), Cristian Băţagă, locul 5 la cal cu mânere (14.200) şi Ioana Crişan, locul 8 la sol (10.950). Etapa de Cupă Mondială de la Paris a reprezentat ultimul test înaintea Campionatului Mondial de la Montreal, programat între 2-8 octombrie. România va fi reprezentată de nouă gimnaşti: Larisa Iordache, Cătălina Ponor şi Ioana Crişan, respective Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Ursache, Andrei Muntean şi Andrei Groza.

 

 

Real a egalat recordul lui Pelé

Formaţia Real Madrid a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Real Sociedad, într-un meci din etapa a patra a campionatului Spaniei şi a egalat un record care îi aparţinea din 1963 echipei lui Pelé, FC Santos: 73 de partide consecutive cu gol marcat. Golurile învingătorilor au fost marcate de Mayoral (’19), Kevin Rodriguez (’36-autogol) şi Gareth Bale (’61). Pentru Real Sociedad a înscris Kevin Rodriguez, în minutul 28. Seria de meciuri cu cel puţin un gol marcat a început la 30 aprilie 2016 (scor 1-0), tot împotriva formaţiei Real Sociedad şi tot în deplasare. în cele 73 de meciuri, Real Madrid a înscris 200 de goluri: dintre acestea, 49 au fost înscrise de Cristiano Ronaldo, 21 de Karim Benzema, 20 de Alvaro Morata şi 14 de Marco Asensio.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri