Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Mynele TV, un post care a fost deţinut de Costi Ioniţă, se închide oficial

GALERIE
mynele
  • mynele
- +

Televiziunea Mynele TV, care a fost deţinută de cântăreţul şi producătorul muzical Costi Ioniţă, şi-a pierdut, marţi, licenţa audiovizuală, aceasta fiind retrasă de CNA, care a constatat că acest post TV şi-a întrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat, în şedinţa de marţi, situaţia televiziunii Mynele TV, a cărei licenţă audiovizuală este deţinută de societatea Happy Music SRL.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, reprezentanţii CNA au făcut un control, pe 9 martie, la sediul unde a fost autorizată televiziunea Mynele TV. Reprezentanţii CNA au constatat că în spaţiul autorizat îşi desfăşura activitatea o altă societate comercială, diferită de cea care deţine licenţa pentru Mynele TV.

Pe de altă parte, în şedinţa CNA din 26 februarie, în care Consiliul a analizat pentru prima dată situaţia Mynele TV, a fost prezent Răzvan Rădulescu, care a spus că este împuternicit să reprezinte societatea Happy Music SRL.

Răspunzând unei întrebări adresate de preşedintele CNA, Laura Georgescu, privind acţionariatul Happy Music SRL, Răzvan Rădulescu a spus atunci că acesta este în curs de modificare, în sensul ieşirii oficiale a lui Costi Ioniţă din această societate.

"Se fac modificări, în mod normal era Costi Ioniţă cu Corina Boabeş. Ar trebui să fie Corina Boabeş 100%. Trebuie să iasă de la Registrul Comerţului noul certificat cu acţionar 100% Corina Boabeş. Trebuia să iasă de săptămâna trecută. Încă aşteptăm. Birocratic vorbind, Costi Ioniţă a predat acţiunile sale către Corina Boabeş, care este acum acţionar unic", a spus, la momentul respectiv, Răzvan Rădulescu. El nu a avut documente pe care să le depună la CNA din care să reiasă modificarea acţionariatului.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor prezentate atât în şedinţa CNA din 26 februarie, cât şi în şedinţa de marţi, televiziunea Mynele TV şi-a întrerupt emisia pe 15 decembrie, fără a anunţa oficial Consiliul Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu legislaţia audiovizualului.

CNA a fost informat pe 7 ianuarie 2015 că Mynele TV şi-a întrerupt emisia, fapt pentru care serviciul inspecţie al Consiliului a efectuat un prim control la această televiziune care difuza manele şi muzică de petrecere.

În urma verificării, în reţelele analogice şi digitale ale UPC România, care avea în grilă în mod curent Mynele TV, CNA a constatat că, în perioada 8 - 12 ianuarie (96 de ore), televiziunea nu a mai fost retransmisă. Ulterior, CNA a primit o adresă din partea societăţii de cablu Next Gen Communications (parte a Telekom România, n.r.) care informa Consiliul despre faptul că societatea a primit la rândul său o adresă de la Mynele TV prin care reprezentanţii televiziunii spuneau că postul TV şi-a întrerupt emisia din 15 decembrie 2014.

Pe de altă parte, ulterior, în urma demersurilor făcute de CNA, reprezentanţii Mynele TV au susţinut că ar fi trimis şi la CNA un fax, pe 15 decembrie 2014, prin care informau Consiliul privind întreruperea emisiei din motive tehnice. De asemenea, reprezentanţii Mynele TV au spus că intenţionează ca televiziunea să reînceapă emisia cel mai târziu pe 14 martie 2015.

Verificarea CNA a continuat, iar reprezentanţii Consiliului s-au deplasat la sediul din Bucureşti al societăţii Happy Music SRL şi au constatat că la respectivul imobil nu se află niciun reprezentant sau angajat al Mynele TV. De asemenea, CNA nu a reuşit să contacteze un reprezentant legal al societăţii la momentul respectiv.

În şedinţa CNA din 26 februarie, Răzvan Rădulescu, reprezentantul Happy Music SRL, a susţinut că deţine dovada că a fost transmis faxul la CNA prin care Mynele TV a anunţat, pe 15 decembrie 2014, întreruperea emisiei din motive tehnice.

"A fost transmis în 15 decembrie, cu ajutorul unui fax eletronic. Avem confirmarea privind transmiterea în acea dată. Nu cunosc motivul pentru care nu a ajuns la dumneavoastră (...) Am anunţat că nu se mai poate face transmisia din motive tehnice, iar, în momentul de faţă, se lucrează la reluarea emisiei pe o altă frecvenţă de satelit, astfel încât să se poată relua transmisia în condiţii bune de funcţionare", a spus atunci Răzvan Rădulescu.

El a mai spus că sediul Mynele TV este acelaşi şi că în respectivul spaţiu există doar echipamentul de emisie şi cel prin intermediul căruia este ridicat semnalul la satelit.

Toate aceste afirmaţii ale lui Rădulescu s-au dovedit a fi însă neadevărate, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi a CNA.

Astfel, membrul CNA Monica Gubernat a propus, în şedinţa de marţi, retragerea licenţei audiovizuale a Mynele TV, acest fapt fiind echivalent cu închiderea televiziunii.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), pentru încălcarea articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Mediafax

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri