Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum să te descurci cu “fosta”…

GALERIE
new
  • new
- +

Odata, el a iubit o alta femeie. Daca au copii, vor pastra legatura. Te vei descurca cu acest trecut, tu, cea din viata lui de acum, cand cealalta e prezenta?

Deseori, barbatul de care te indragostesti si cu care incepi o relatie are o fosta sotie si, eventual, copii. Cu siguranta, vei accepta copiii si vei face totul ca si ei sa te placa. Dar, odata cu copiii lui, in viata ta va intra, vrand-nevrand, si “fosta”. Este o situatie in care dificultatile sunt foarte probabile – cum ai putea sa ii faci fata pentru a mentine nealterata relatia cu barbatul iubit?

Te poti intelege cu “fosta” lui

- Evita sa invaluiesti in legende si povesti romantice fosta lui relatie. In asemenea cazuri, femeile au tendinta sa fie competitive: oare cum arata cealalta, era sau nu o buna gospodina? Este foarte important sa depasesti acest moment. Intreaba-ti partenerul despre fosta lui relatie – ce a mers bine, ce nu.

Este foarte probabil sa intelegi, in scurt timp, faptul ca relatia lor a continuat, de la un moment dat, din inertie, de dragul copiilor sau pentru ca le era teama de o schimbare. Astfel, resentimentele tale determinate de competitivitatea cu “fosta” – chiar daca absolut normale – vor scadea in intensitate si chiar vor disparea dupa un timp.

- Femeile care intalnesc un barbat care are deja copii trebuie sa inteleaga un lucru foarte simplu: fericirea si starea psihica a barbatului iubit depinde in mare masura de starea de bine a copiilor lui. Iar felul in care te intelegi cu copiii lui si le oferi sentimente de siguranta, depinde, invariabil, de atitudinea fata de mama lor.

- Fii deschisa in relatia cu partenerul tau. Nici unul dintre voi nu se va simti prea bine in contextul unor apeluri sau mesaje din partea “fostei” care au fost pastrate secrete. El nu trebuie sa se simta obligat sa se ascunda de tine, chiar daca are impresia ca o face ca sa nu te supere.

- Incearca sa mentii un contact social cu fosta lui sotie, decat sa te limitezi la “informari” legate de copii. Asta nu inseamna ca trebuie sa fiti prietene la catarama, dar mici conversatii legate de evenimente sociale ori treburi zilnice va vor ajuta, pe amandoua, sa va percepeti ca persoane obisnuite, dincolo de barbatul care, intr-un fel sau altul, va leaga.

- Ofera-i ajutorul tau, atunci cand este cazul. Daca vezi cum se grabeste sa isi ia fiica de la ora de pian inainte sa o lase la voi acasa, propune-i sa faci tu aceasta treaba, daca ai timp. Vei aparea ca o persoana deschisa si indatoritoare. Oricum, nu incerca sa i te substitui ca mama – sunt copiii ei, totusi?

- Daca incercarile pentru o relatie buna cu fosta lui sotie esueaza, incearca sa fii civilizata. Vedeti-va cat mai rar, fii politicoasa si nu uita care este motivul pentru care trebuie sa o suporti uneori: copiii lui.

Cum sa reactionezi atunci cand…

… Te simti nesigura pentru ca ei s-au iubit odata. Ce i-ar impiedica sa se indragosteasca din nou unul de celalalt?

Pune-te in situatia lor si gandeste-te la barbatii pe care i-ai iubit, dar nu ii mai iubesti. Chiar daca petreci ceva timp cu ei, oare te vei indragosti din nou de ei? Poate ca da sau – mai probabil – poate ca nu.

… Te simti amenintata de fosta lui sotie pentru ca este frumoasa/foarte talentata/o gospodina desavarsita.

Vorbeste despre aceste temeri cu partenerul tau. El iti va explica, inca o data, care sunt motivele pentru care acum este cu tine si nu cu ea. Daca era formidabila, ar fi ramas langa ea, nu crezi?

… Partenerul tau pastreaza legatura cu fosta lui sotie sau cu fostele sotii. Incearca sa iti explici de ce face acest lucru.

Daca pastreaza legatura cu fosta sa partenera fara alte implicatii (sexuale, profund afective), inseamna ca este un barbat stapan pe sine, care poate avea relatii de amicitie cu mai multe femei.

Daca insa comportamentul lui nu e atat de clar, este posibil sa nu se poata desprinde de trecut. Si atunci este o alta poveste!

… Te simti stresata cand stii ca se intalneste cu ea.

Si despre aceasta problema trebuie sa vorbesti cu el. Poate stabiliti impreuna anumite reguli care sa ti se para sigure pentru sanatatea cuplului – de pilda, sa se intalneasca cu ea numai la anumite ore sau in anumite locuri.

… Cuplul vostru trece printr-o perioada proasta. Iti e teama ca el ar putea crede ca fosta sotie era mai buna.

Este putin probabil, mai ales daca a parasit-o pentru tine. Insa ar fi mai bine sa discutati impreuna despre aceste probleme si sa stabiliti ce nu merge bine si daca ceva din situatia actuala ii reaminteste de fosta relatie.

Daca este o istorie care, in ceea ce-l priveste, se repeta, ar fi mai indicat sa apeleze la un consilier specializat sau la un psihoterapeut.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri